• Premium
  • Binnenland
    • Prinsjesdag 2015
  • Buitenland
  • Opmerkelijk
  • Horoscoop
  • TV
  • Specials
  • Weer
  • Sail 2015

SNELNIEUWS

Dinsdag 13 oktober

Geen duidelijkheid over daders

De BUK-raket waarmee vlucht MH17 is neergeschoten, kan uit een gebied van 320 vierkante kilometer zijn afgevuurd. Er is verder onderzoek naar de exacte afvuurlocatie nodig, maar dat valt buiten het mandaat van de Onderzoeksraad.
 

'Slachtoffers MH17 snel bewusteloos'

De slachtoffers van vlucht MH17 zijn heel snel na het inslaan van een Buk-raket al buiten bewustzijn geraakt en overleden. De bemanning van de cockpit was op slag dood. Dat zegt een nabestaande die door de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) is geïnformeerd. De OVV presenteerde de nabestaanden dinsdagochtend de conclusies van hun onderzoek naar de oorzaak van de vliegramp.
 

‘Martin Winterkorn stopt helemaal bij Volkswagen’

Martin Winterkorn verlaat mogelijk de Duitse autobouwer Volkswagen volledig, melden de Süddeutsche Zeitung en de TV-stations NDR en WDR.
 

Nabestaande MH17:
'Iemand moet gaan boeten'

Nabestaande Joyce Verspaget zegt dat de presentatie over het neer halen van vlucht MH17 haar tegenviel omdat er geen daders zijn aangewezen.
 

Oekraïne had luchtruim moeten sluiten

LIVE VERSLAG PRESENTATIE RAPPORT MH17 Vlucht MH17 is neergestort doordat er aan de linkerkant van de cockpit een Buk-raket is ingeslagen, conludeert de OVV na vijftien maandcen onderzoek. Het voorste deel van het vliegtuig brak af en het toestel viel in de lucht uiteen in twee delen.
 

'Russen achter neerschieten MH17'

Russische veiligheidsdiensten zaten achter het neerschieten van vlucht MH17 in juli vorig jaar. Dat heeft de Oekraïense premier Arseni Jatsenjoek dinsdag, op de dag dat de Onderzoeksraad Voor Veiligheid zijn rapport publiceert, nogmaals gezegd.  
 

Nabestaanden: 'Nu op jacht naar de daders'

Nu duidelijk is wat er met de rampvlucht MH17 is gebeurd, moet nu de nadruk worden gelegd op het opsporen en berechten van "de schuldigen en zij die nalatig zijn geweest".  
 

Maurice senior vijftien jaar jonger dan diva

Patricia Paay geweerd van verjaardag schoonvader

Patricia Paay (66) wordt door de familie van haar nieuwe geliefde (24) nog niet met open armen ontvangen.
 

'Bad Boy' Dave Roelvink gaat voor het eerst zingen

Dave Roelvink gaat op 30 januari voor het eerst zingend optreden voor een groot gezelschap tijdens een speciaal 'Bad Boys on Tour'-concert in Eindhoven.
 

Nabestaanden verzamelen zich in World Forum

Nabestaanden van rampvlucht MH17 verzamelen zich dinsdag bij het World Forum in Den Haag. Daar worden ze vanaf 11.00 uur geïnformeerd over de onderzoeksresultaten van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) naar de oorzaak van de ramp.  
 

Ruim 700.000 migranten naar EU gevlucht

710.000 vluchtelingen zijn de eerste negen maanden van dit jaar de EU binnengevlucht. Vorig jaar kwamen in totaal 282.000 migranten de EU binnen.
 

Joodse dader vergist zich bij 'wraakmoord'

Een Joodse Israëliër die na Palestijnse terreurdaden persoonlijk wraak wilde nemen op een Arabier, heeft zich vergist en een andere Joodse Israëliër doodgestoken.
 

Harde kern fans van Vak 410 en Ajax op ramkoers

De fans van Vak410 zullen de komende periode niet aanwezig zijn bij zowel de uit- als thuiswedstrijden van Ajax. De harde kern van de Amsterdammers is woest.
 

Sneeuwfronten nu al actief

De winter komt alweer erg dichtbij, vertelt onze weerchef Frans Schrader. Het heeft vannacht al gevroren in ons land en in België en Duitsland wordt al flinke sneeuw verwacht.
 

Circus Herman Renz failliet

Circus Herman Renz is failliet verklaard. De rechtbank Oost-Brabant heeft het faillissement dinsdag uitgesproken.
 

'Vader en zoon achter Jumbo-bommen'

De twee mannen die vrijdagavond zijn opgepakt in verband met het leggen van de Jumbo-bommen, zijn een vader en een zoon.  
 

Fabrikant van Buk: Oekraïne schoot raket

Het Russische staatsbedrijf Almaz Antei, producent van de Buk-raketten waarmee de Boeing 777 zou zijn neergehaald, schuift alle schuld van de aanslag in de schoenen van Oekraïne.  
 

Beelden van het grootste zeiljacht

Afgelopen maand werd het grootste zeiljacht ooit te water gelaten. Er is nu een video van opgedoken.  
 

Van Oostveen mist winnaarsmentaliteit

'Vroeger hadden we Nigel de Jong'

Directeur Bert van Oostveen van de KNVB mist een winnaarsmentaliteit bij Nederlandse profvoetballers. Hij beschouwt dat als een groot probleem, zegt hij dinsdag in een interview met Metro.
 

'Vlaamse Hanne K3-favoriet'

De liveshows van K3 zoekt K3 zijn nog niet van start, maar er is nu al een torenhoge favoriet voor een plaatsje in de peuterpopgroep. De Vlaamse Hanne steekt met kop en schouders boven haar negen concurrenten uit wat betreft haar populaireiteit op Facebook.
 

Oranje-fans organiseren lichtjesactie

De supporters van Oranje willen met een speciale lichtjesactie het Nederlands elftal steunen. Ons Oranje roept dinsdag alle supporters op in de 16de minuut van het cruciale duel met Tsjechië een oranje lichtje op te steken.  
 

Laffe dieven roven trouwring weduwe

VIDEO Twee laffe dieven beroven een 69-jarige vrouw in Eindhoven van de trouwring van haar overleden man. Het slachtoffer wordt totaal verrast door het tweetal als ze via de tuin het huis binnen gaan. Ze bedreigen haar met een mes en nemen naast de ring onder andere enkele antieke klokken mee.
 

Moordbroer geboeid rechtszaal binnengebracht

Admilson R., een van de twee broers die worden verdacht van de Drentse roofmoorden, weigerde dinsdag naar de zitting in zijn zaak te komen en heeft zich met geweld verzet.
 

Man op scootmobiel raakt te water en sterft

Een 59-jarige man uit Bunschoten (provincie Utrecht) is dinsdagochtend in zijn woonplaats overleden toen hij met zijn scootmobiel in het water terechtkwam.  
 

Vier leden motorclub vast voor moord Bredanaar

In Noord-Brabant zijn vier mannen aangehouden voor de moord, in april, op een 28-jarige man uit Breda. De verdachten zijn mannen van 26, 30 en 56 uit Breda en een 50-jarige inwoner van Etten-Leur.  
 

10.000 extra kaarten Vrienden van Amstel LIVE!

Zojuist is bekend gemaakt dat er 10.000 extra kaarten beschikbaar zijn gekomen voor het in eerste instantie uitverkochte spektakel De Vrienden van Amstel LIVE!
 

Citi-econoom Buiter: 'Vlak voor wereldwijde recessie'

Citi-hoofdeconoom Willem Buiter noemt de kans groot dat de wereldwijde economie in een recessie terugglijdt.
 

Verhuizers profiteren niet van aantrekkende markt

Verhuizers hebben in het tweede kwartaal van 2015 niet weten te profiteren van de aantrekkende woningmarkt.
 

Scheidsrechters gemolesteerd bij voetbal en hockey

Geweld op velden dreun voor sport

VIDEO Zowel de voetbal- als hockeywereld is geschokt door de laatste twee mishandelingen van scheidsrechters. Afgelopen weekeinde werden voetbalscheidsrechter Hans Henneveld (62) en een hockeyarbiter gemolesteerd tijdens de wedstrijd.  
 

Sneeuw erg dichtbij

Vandaag en morgen kan het gaan sneeuwen in onze buurlanden België en Duitsland. Bij ons is de kans op een vlok natte sneeuw niet uitgesloten in de Limburgse heuvels, maar de neerslag hier valt hoofdzakelijk in de vorm van regen. Dat is woensdag het geval.
 

Helemaal naakt
taboe in Playboy

Blootblad Playboy stopt volgend jaar met het plaatsen van foto's van volledig naakte vrouwen. Volgens de uitgever zijn die foto's achterhaald omdat naaktfoto's op internet alom aanwezig zijn.

 

Het gesprek van de dag: dinsdag 13 oktober

'MH17 getroffen door BUK-raket'

Volgens de onderzoeksleider is MH17 getroffen door een BUK-raket. In de lichamen van de slachtoffers zouden metaalscherven zijn gevonden van zo’n raket. Verder: Oorlogsmisdadiger Siert Bruins overleden, Playboy stopt met naaktfoto's en D-Day voor Oranje. Hier lees je alles wat nodig is om helemaal op de hoogte te zijn van het laatste nieuws en mee te kunnen doen aan het gesprek van de dag.
 

'Turks elftal sterker door aanslag'

Slechts bij winst op Tsjechië en verlies van Turkije (thuis tegen IJsland) krijgt Oranje een herkansing in de vorm van twee play-offduels.
 

'Engeland het nieuwe Duitsland'

Engeland plaatste zich maandag met 'tien uit tien' voor het EK in Frankrijk, maar voormalig topspits Alan Shearer was niet bepaald onder de indruk.
 

Stelling: Aandelen Staat in Air France KLM goed idee

Werkgeversvoorzitter Hans de Boer stelt voor dat de Staat aandelen koopt in Air France KLM om zo de Nederlandse belangen in het noodlijdende luchtvaartbedrijf veilig te stellen. Lijkt u dat een goed plan of vindt u het zonde van het belastinggeld?  
 

Migranten bibberen in Duitsland

"Gevangen in de kou"

Bij temperaturen die het vriespunt naderen, verblijven in Duitsland duizenden asielzoekers in tenten die daar niet op berekend zijn. Volgens Duitse media gaat het minstens om 42.000 mensen die door de deelstaten in tenten zijn ondergebracht.
 

Bijzonder veel exotische auto's in Nederlands wagenpark

Er zijn opvallend veel bijzondere sportwagens met een Nederlands kenteken, blijkt uit cijfers van de uitgave Mobiliteit in Cijfers van RAI Vereniging.  
 

Zwijgen bij Wilhelmus doorn in oog Van Oostveen

Waarom zingen voetballers van Oranje het volkslied niet mee?

Het feit dat bepaalde spelers van het Nederlands elftal niet meezingen wanneer voor een interland het Wilhelmus wordt gespeeld, is KNVB-directeur Bert van Oostveen een doorn in het oog.
 

Nieuw cao-bod politie

Het kabinet heeft geld gevonden om de protesterende agenten iets tegemoet te komen. Er wordt aan het Binnenhof vurig gehoopt op een doorbraak in de cao-onderhandelingen.
 

Rustige spitsstrook onveilig

Spitsstroken moeten worden gesloten op tijden dat het niet druk is. Als er weinig verkeer op de snelweg is, gebeuren er namelijk vier keer zoveel ongevallen.
 

'Turkije gaat winnen'

Geen stuiver voor kansen Oranje

Ook de bondscoach van Tsjechië gelooft niet meer in een narrow escape voor het Nederlands elftal.  
 

Steun voor Blind niet uniek

Van de laatste vijf bondscoaches die faalden tijdens een EK- of WK-kwalificatie kregen die drie een tweede kans.
 

'Wij zijn geen Tsjechië'

Oranje is afhankelijk van de grillen van IJsland. De huidige nummer één van groep A gaat vechten voor wat het waard is.
 

'Als land eer hoog te houden'

De uitzichtloze positie waar het Nederlands elftal zit, brengt slechte herinneringen naar boven bij PSV-trainer Phillip Cocu.
 

'Koop Air France KLM'

Het kabinet moet de Nederlandse belangen in Air France KLM veiligstellen. Dat kan door voor circa 400 miljoen euro aan aandelen in de luchtvaartreus te kopen. Dat zegt Hans de Boer, voorzitter van werkgeverslobby VNO-NCW.
 

MH17-rapporten omzeilen de schuldvraag

Wie deed het? Op die vraag krijgen de nabestaanden vanmiddag géén antwoord bij de presentatie van de rapporten over de crash van Malaysia Airlines vlucht MH17, op 17 juli vorig jaar.  
 

Het beest van Appingedam overleden

De Nederlandse oorlogsmisdadiger Siert Bruins is overleden. Hij stierf ruim twee weken geleden, op 94-jarige leeftijd.  
 

Hakenkruizen Duitse asielzoekerscentra

In de Duitse stad Waltrop, nabij Dortmund, zijn op de buitenmuren van meerdere asielzoekerscentra hakenkruizen en het woord 'eruit' geschreven.  
 

Sophie wil toch geen botox

BNN-presentatrice Sophie Hilbrand neemt niet haar toevlucht tot plastische chirurgie of botox. Dat is haar conclusie na Sophie in de kreukels.
 

Chrissy zwanger van eerste

FOTO - Na heel lang proberen is het eindelijk gelukt: Chrissy Teigen is zwanger. Samen met haar man John Legend verwacht ze haar eerste baby.
 

'Wat ik heb gun ik iedere moeder'

Leontine Borsato is net terug van een indrukwekkende reis naar Oeganda in haar rol als ambassadeur van Cordaid Memisa.
 

Zelfs trauma-heli opgeroepen

Keiharde knock-out in Carré

De Nederlander Gevorg Khatchikian heeft Varazdat Chernikov tijdens de Ben Bril Memorial een zware knock-out toegediend. De Rus moest even bekomen van de klap en verloor enige tijd het bewustzijn.  
 
8.4 °C
NO4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 434.33
+ / - -1.3%
‘Oekraïne moest luchtruim sluiten’
Er was voldoende aanleiding om het luchtruim boven het oosten van Oekraïne uit voorzorg te sluiten,...

Meest gelezen op Telegraaf.nl

Telegraaf | Buitenland | Binnenland | Prive | Digitaal | Telesport | Vrouw | DFT | Film en Uitgaan | Reiskrant | Autovisie | Varen | Gezondheid |