SNELNIEUWS

Donderdag 11 februari

Beleggers naar de uitgang

AEX hard onderuit

Na een dagje respijt zagen beleggers opnieuw rode koersenborden op het Damrak. In Amsterdam noteerde de AEX meer dan 3% in het rood, en ook elders in Europa gingen markten met procenten tegelijk achteruit.  
 

Marinemissie NAVO om mensensmokkel

De NAVO gaat marineschepen inzetten in de strijd tegen mensensmokkel tussen Turkije en Griekenland. De ministers van Defensie stemmen daar donderdag mee in, laat een ingewijde weten.  
 

Tattoo-opa mag wel op radio

De tienjarige Lars Goorhuis uit Enschede mag toch zijn spreekbeurt over tatoeages houden, mét zijn van top tot teen getatoeëerde opa.
 

Na zeventig jaar herenigd

Norwood Thomas (93) en Joyce Morris (88) werden stapelverliefd op elkaar tijdens de oorlog, maar ze trouwden allebei met een ander.
 

Slagter: grap Rutte niet gepast

Jan Slagter kon niet lachen om de grap die over hem werd gemaakt tijdens het Correspondents’ Dinner.
 

Grappende Rutte kijkcijferkanon

Het Correspondents' Dinner, waarbij premier Rutte de pers op de hak nam, heeft ruim 2,7 miljoen kijkers getrokken.
 

Relatie Bridget op de proef gesteld

Bridget Maasland (41) en haar knappe cameraman moeten zich opmaken voor een beproeving van hun liefde…
 

Het gesprek van de dag:

’Niks mensonwaardigs
in opvang Heumensoord’

„Mensonwaardige toestanden, hier in Heumensoord? Geen sprake van”, reageert een medewerker van de noodopvang. „Kijk eens hoe gezellig ze het hebben. De hele dag fietsen deze mensen rondjes, ze krijgen elke dag vers eten en het is hier warm.” Verder: doorstart V&D aan zijden draad en treinongeluk Egypte.  
 

Man overleeft bizar ongeluk

Een graafmachinist raakt in een levensgevaarlijke situatie bij de sloop van een oude parkeergarage.
 

Dit is de raket van Noord-Korea

Er zijn beelden vrijgegeven van de raket die Noord-Korea eerder dit jaar lanceerde.
 

Bestuurder snijdt agent af

Een Amerikaanse motoragent zet de achtervolging in, maar wordt afgesneden.
 

Criminaliteit rond azc's onderzocht

Het ministerie van Veiligheid en Justitie gaat onderzoek doen naar de invloed van asielzoekerscentra op de criminaliteit in de nabije omgeving.  
 

'Nederland doet genoeg zijn best'

Er moet niet nog eens een massale noodopvang komen zoals in Heumensoord bij Nijmegen. De Nationale Ombudsman en het College voor de Rechten van de Mens vinden de opvang aldaar ondermaats. Moet Nederland beter zijn best doen? De redactie van De Telegraaf wil graag uw mening weten.  
 

Scholieren dood bij botsing

Zeker zes scholieren zijn in Frankrijk om het leven gekomen bij een botsing tussen een schoolbusje en een vrachtwagen.
 

Dode door gladheid

Bij een eenzijdig ongeval op de Vijf Eikenweg in het Brabantse Dorst donderdagochtend is een vrouw om het leven gekomen.
 

Doorstart V&D aan zijden draad

De eigenaren van de V&D-panden hebben de touwtjes zó stevig in handen, dat een doorstart van de warenhuisketen steeds onwaarschijnlijker wordt. De grote vastgoedeigenaren zouden de voorstellen van Roland Kahn om een doorstart te maken met dertig tot veertig filialen niet realistisch vinden.  
 

Dankbaar Syrisch gezin: ’Het is hier echt fantastisch’

Vlucht naar Van Gogh

Het Syrische vluchtgezin dat in oktober noodhulp kreeg in de hal van De Telegraaf in Amsterdam woont inmiddels in het ‘penthouse’ van een opvanglocatie in Tilburg. Ze voelen zich veilig en de pasgeboren baby heeft als tweede naam Vincent gekregen. Vernoemd naar niemand minder dan onze Vincent van Gogh.
 

Paus verlaat Whatsapp

Sinds het begin van de vastentijd deelt de paus elke dag een preek. Sinds 5 februari doet hij dat via Telegram.
 

McCartney maakt emoji

Skype heeft de hulp van Paul McCartney ingeschakeld om muziek te maken bij een reeks romantische emoji's.
 

Sofía Vergara maakt indruk

BUBBELS Met haar peperdure ketting en beroemde rondingen maakt actrice Sofía Vergara veel indruk.
 

Jan de Hoop snel weer aan het werk

Jan de Hoop is vanaf 22 februari weer te zien op tv. De presentator moet nog een weekje uitrusten na zijn operatie.
 

Daniel Radcliffe naar de jungle

Daniel Radcliffe speelt de hoofdrol in het waargebeurde verhaal over een avonturier in de Amazone.
 

Politiepak geliefd roofgoed

Het is geliefd. In het afgelopen jaar werd 38 keer een politieuniform of een deel ervan gestolen. De registratie van zoekgeraakte pakken is niet sluitend.
 

Ruzie moest in doofpot

Met het terugtreden van de financieel bestuurder van KPMG Meijburg is een incident tussen de topman en een medewerker volledig geëscaleerd.
 

Clowns beroven buschauffeur

Een buschauffeur is overvallen door twee jonge mannen met een clownsmasker/
 

Tragedie treft NBA-coach

NBA-coach Monty Williams is getroffen door een groot persoonlijk drama.
 

Woede om plan PostNL

Terwijl de pakketmarkt groeit, gaat PostNL ondernemers met een postpunt minder betalen.
 

Gestolen-kunstjagers tippen recherche

Handlanger rovers in ons land

Een handlanger van de Oekraïense maffia in Nederland blijkt een belangrijke schakel te zijn geweest in de smokkel van de 24 gestolen schilderijen uit het Westfries Museum naar Kiev. De roofkunstjagers van bureau Artiaz kwamen hem op het spoor
 

UCI stuurt 'motor-doping' naar tuchtcommissie

De UCI heeft de zaak rond het motortje in de fiets van Femke Van den Driessche doorgestuurd aan de tuchtcommissie.
 

'Huub veel meer dan Harter Hund'

Hartritmestoornissen hebben een abrupt einde gemaakt aan de trainersloopbaan van Huub Stevens. Zijn grootste successen realiseerde hij bij Schalke 04, waarmee hij ook de UEFA Cup won.
 

Burgemeester Geldermalsen heeft haar lesje geleerd

,,We straalden een regenteske overheid uit.'' Dat zegt burgemeester Miranda de Vries van Geldermalsen terugblikkend op het plan voor een groot asielzoekerscentrum en de daaropvolgende rellen.  
 

Chinese impuls Nokia

Nokia heeft vorig kwartaal zijn winst en omzet opgevoerd. De voormalige mobieltjesmaker profiteerde van de investeringen die vooral Chinese telecomaanbieders deden.
 

Goede zaken detailhandel

De detailhandel heeft 2015 positief afgesloten. De omzet was in december 3,3 procent hoger dan een jaar eerder. Over heel 2015 werd een omzetgroei van 1,4 procent genoteerd.
 

Misbruik 112 op de korrel

De Amsterdamse politie heeft een speciaal team samengesteld dat misbruik van het alarmnummer 112 keihard gaat aanpakken. Bellers, die de politie, brandweer of ambulance met valse meldingen opzadelen, zullen zo snel mogelijk worden opgespoord en aan justitie worden voorgeleid.  
 

Onderzoek criminaliteit vluchteling

Er komt een landelijk onderzoek naar de criminaliteit van vluchtelingen in ons land. Het wetenschappelijk onderzoek- en documentatiecentrum van het ministerie van Veiligheid en Justitie, het WODC, gaat een studie doen.  
 

Gesjoemel islamitisch fonds

Prominente Nederlandse moslims worden verdacht van zelfverrijking. De Nederlanders zamelden in het Midden-Oosten enkele miljoenen in voor een islamitisch fonds voor de bouw en aanschaf van moslimcentra in Nederland.  
 

Oproep

Huwelijksreis

Wat maakt een huwelijksreis tot een echte huwelijksreis? Liefde, natuurlijk! Maar wordt er gekozen voor een romantische, stoere of juist nostalgische bestemming? En waarom? En wat zijn de perfecte budget-huwelijksreizen?  
 

Prijsvraag

Win een weekendje Den Haag

Oh, oh, Den Haag, mooie stad achter de duinen... Onze verslaggeefster ging je al voor, maar ontdek nu zelf de enige grote Nederlandse stad aan zee!  
 

Vonnis over 'bestormers' asielopvang

De rechtbank in Utrecht velt donderdag het vonnis over de achttien mannen die volgens het Openbaar Ministerie een tijdelijke vluchtelingenopvang in Woerden hebben bestormd.
 

Raadsleden mogelijk weg om agressie

Zeven procent van de gemeenteraadsleden in Nederland overweegt te stoppen als raadslid wegens de agressie waar gemeenteraad en gemeentebestuur mee te maken krijgen.
 

Man weigert politiebureau te verlaten

Een 47-jarige man uit Oss weigerde in de nacht van woensdag op donderdag het politiebureau in zijn woonplaats te verlaten. Hij was aangehouden omdat hij geen rijbewijs bij zich had.
 

Wat Zij Vindt

Allergisch voor verveling?

‘Steeds meer jongeren nemen antidepressiva’, zo stond er vanmorgen in de krant. Volgens deskundigen komt dit door de hervormingen in de jeugdzorg. Maar mogelijk ligt de oorzaak in een andere hoek...  
 

Proces tegen kampbewaker

In Duitsland moet een 93-jarige oud-bewaker van Auschwitz voorkomen wegens medeplichtigheid aan moord.
 

Gewonden bij treinongeval

Bij een treinongeluk in Egypte zijn donderdagochtend meer dan honderd mensen gewond geraakt.
 

Abortuspil niet hap, slik, weg!

De abortuspil zou in een vrij land als Nederland veel makkelijker te krijgen moeten zijn. Gewoon via de huisarts en niet via een abortuskliniek. Dat vindt Rebecca Gomperts.  
 

Ryan Reynolds: 9 dochters

Ryan Reynolds zou zijn gezin graag uitbreiden met negen dochters. De acteur komt uit een gezin vol jongens en is dan ook blij dat hij eind 2014 vader werd van een dochtertje.
 

Kandidaat ontvlucht camera

In het nieuwe seizoen van Temptation Island loopt de spanning tussen de kandidaten op. Kandidaat Haroun ontvlucht de camera om eens vrijelijk te kunnen flirten met de 26-jarige Lindsey.
 

Ruttes leukste grappen op een rij

Premier Rutte mocht woensdagavond een kwartier lang grappen maken over de pers en over zijn collega's tijdens het eerste Correspondents' Dinner.
 

'Jort en Eva vormen leuk setje'

De kijkers van het eerste Correspondents Dinner zien het helemaal zitten: Jort Kelder met Eva Jinek. De twee zijn online al uitgeroepen tot hét showbizzkoppel van 2016.
 

Jan Slagter kan er niet om lachen

Premier Rutte leest duidelijk weekblad Privé, want een grap over Slagters 31 jaar jongere vriendin, de dochter van SP-icoon Jan Marijnissen, kon niet ontbreken.
 

Bussemaker blijkt niet up-to-date tijdens debat

Gissen naar feiten homohaat

Het ontbeert minister Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) aan feiten over de discriminatie en geweld tegen homoseksuele vluchtelingen in asielzoekerscentra. Dat bleek woensdag tijdens een Kamerdebat over het probleem.
 

Column John van den Heuvel

Harde aanpak met strenge sancties

‘Ajax-hooligan zag zichzelf als held’, kopte De Telegraaf woensdag boven een bericht over de 26-jarige man die zondag een golf van afschuw door de ArenA liet rollen. Volgens de politie werd de Ajax-hooligan opgejut door andere fans..
 

Column Rob Hoogland

Gewillig

En wij maar deftig delibereren over nieuwe vormen van journalistiek. Virtual reality, lezerscoöperatie, branded journalism, alle termen kwamen al voorbij. Iemand repte zelfs over dronejournalistiek. Maar intussen hebben we de oude vorm nog steeds niet onder de knie.
 

Verbeek haalt uit naar Robben

Gertjan Verbeek ging na afloop van het bekerduel van zijn VfL Bochum met Bayern München (0-3) flink tekeer over Arjen Robben.
 

Auto ontploft in Heerlen

Bewoners van de Unolaan in Heerlen werden woensdagavond opgeschrikt door de ontploffing van een auto.
 

Dakloze valt NCIS-actrice aan

NCIS-actrice Pauley Perrette beweert dat ze opnieuw is aangevallen door een dakloze man. Dit keer zat ze in de auto toen ze doodsangsten uitstond.
 

Zoon van David Bowie wordt vader

Precies een maand na het overlijden van zijn vader David Bowie heeft Duncan Jones aangekondigd dat hij in juni vader wordt. De filmregisseur maakte het nieuws bekend door een tekeningetje van een ongeboren foetus te twitteren.
 

Column

Dinner

De vraag is voor wie het Correspondents’ Dinner gisterenavond eigenlijk was bedoeld. Voor de politicus in kwestie, ‘de lachende premier’ Mark Rutte, die met een flinke dosis zelfspot sympathiepunten kon scoren?
 

Omstreden luchthaven bij Lelystad komt er toch

De omstreden luchthaven van Lelystad wordt toch aangelegd. Dat zei staatssecretaris Dijksma (PvdA) van Luchtvaart woensdag in een debat met de Tweede Kamer.
 

Kamer steunt regels geluidshinder Schiphol

Een meerderheid van de Tweede Kamer kan zich vinden in de nieuwe wetgeving die de geluidshinder van Schiphol moet verminderen. Dat bleek woensdagavond tijdens een Kamerdebat.
 

Revolte op terrorismeafdeling neergeslagen

Terreuropstand Vught

Justitie blijkt hardhandig een opstand te hebben neergeslagen in de terrorisme-afdeling in Vught. Het kwam tot zware vechtpartijen tussen gedetineerden en het IBT (Intern Bijstands Team).  
 

Leenstra vast in de lift

Marrit Leenstra had het even niet naar haar zin. De Friese schaatsster zat een half uur lang in haar eentje opgesloten in de lift van het hotel in de Russische stad Kolomna.
 

Wanhopig door schimmel

Bewoners van de portiekflats aan de Bachweg in Amersfoort zijn hun slechte woonomgeving meer dan zat.
 

Kort geding Erik Dijkstra ingetrokken

Oud-schaatser Hans van Helden ziet af van het kort geding dat hij had aangespannen tegen sportjournalist Erik Dijkstra.  
 

'Bisschop hoeft misbruik niet te melden'

De katholieke kerk zegt tegen nieuwe bisschoppen dat het niet per se hun taak is beschuldigingen van kindermisbruik te melden. Alleen de slachtoffers en hun familie zouden het besluit moeten nemen aangifte bij de politie te doen.  
 

'Gestolen' taxi rijdt door na aanrijding

Een taxi is woensdagavond in Utrecht doorgereden nadat het voertuig tegen een Ford aan knalde. Volgens getuigen deden de passagiers een poging om de taxi te stelen en zat de chauffeur op het moment van de aanrijding op de achterbank.
 

Ruzie in vrachtwagenland

Er is ruzie over de aanpak van ongevallen met vrachtwagens. De vakbonden FNV en CNV weigeren hun medewerking te verlenen aan een proef van de grootste transportverzekeraar in ons land, die het rijgedrag van chauffeurs in de cabine met camera’s wil analyseren.
 

Martine Bijl in Sesamstraat

Martine Bijl speelt een rol in Sesamstraat, ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van het kinderprogramma. Martine Bijl speelt mee in een reeks klassieke scènes uit veertig jaar Sesamstraatgeschiedenis.
 

Aanhoudingen bij demonstraties

De politie heeft woensdag in Den Haag 34 aanhoudingen verricht bij demonstraties tegen de Turkse premier Ahmet Davutoglu. De arrestanten worden beschuldigd van verstoring van de openbare orde.
 

Robben doet Verbeek pijn

Arjen Robben bezorgde Gertjan Verbeek in het bekerduel tussen VfL Bochum en Bayern München flink wat problemen.Hij zorgde voor de 'uitschakeling' van twee verdedigers van de Nederlandse coach.
 
Sofía Vergara knalt van rode loper
Met haar peperdure ketting en beroemde rondingen maakt actrice Sofía Vergara veel indruk tijdens de...

Meest gelezen op Telegraaf.nl

Telegraaf | Buitenland | Binnenland | Prive | Digitaal | Telesport | Vrouw | DFT | Film en Uitgaan | Reiskrant | Autovisie | Varen | Gezondheid |