SNELNIEUWS

Woensdag 22 oktober

Kippen dood door brand

Bij een grote brand op een boerderij in het Noord-Brabantse Udenhout zijn 3000 kippen omgekomen.
 

Nepveteraan aan schandpaal

Er is een 'veteranenpolitie' opgericht door (oud-)militairen om het groeiende aantal nepveteranen aan te pakken.
 

Stroopwafels in plaats van euro's

Domper: ijsjes in jackpot

Deelnemers van de drie Goede Doelen Loterijen (GDL) winnen steeds minder vaak een geldprijs. Wie meespeelt om financieel onafhankelijk de wereld rond te kunnen gaan reizen, moet het steeds vaker doen met een bak ijs, een boek of een museumkaartje. Zo’n zestig procent van het prijzengeld gaat inmiddels naar zulke prijzen in natura, wat vaak resulteert in teleurstelling bij de winnaars.
 

'Guus Hiddink, ik ben je zoon!'

De 50-jarige Norbert Kleijngeld richt deze week via Weekblad Privé een emotionele smeekbede aan Guus Hiddink (67). ,,Guus, je bent mijn vader. Ik heb recht op de waarheid", smeekt de man die middels een DNA-test wil achterhalen of hij een zoon van de beroemde voetbaltrainer is.
 

Onrust om kwaliteit ebolapak

Onder ambulance- personeel is onrust ontstaan over de kwaliteit van de pakken die bescherming moeten bieden als een mogelijke ebolapatiënt vervoerd dient te worden naar het ziekenhuis.
 

’Lelystad Airport fiasco’

Een nieuwe polderluchthaven bij Lelystad ligt opnieuw zwaar onder vuur van de vliegmaatschappijen in Nederland, natuurbeschermers en bewonersorganisaties.
 

Van der Laan: alert op verdachte situaties

Burgemeester Eberhard van der Laan roept Amsterdammers op „allemaal alert te zijn op verdachte situaties en signalen van radicalisering te melden bij de politie of de gemeente”. Dat schrijft hij woensdag in zijn wekelijkse column in de Amsterdamse editie van het dagblad Metro.
 

Randstedeling eenzaam, dik

Het aantal inwoners met overgewicht, lijdend aan eenzaamheid en met een verhoogd risico op angst, depressie, diabetes of een hartinfarct zal in Den Haag de komende jaren fors stijgen.
 

Wethouder houdt wachtgeld

Een versobering van het wachtgeld voor wethouders en burgemeesters is voorlopig van de baan. Minister Plasterk heeft een wetsvoorstel, waar bestuurders tegen waren, plots ingetrokken.
 

Veel stormoverlast in Rotterdam

De wind is nog niet gaan liggen, maar de problemen door de eerste najaarsstorm lijken mee te vallen. Vooral de regio Rotterdam heeft te maken met overlast. Dat en meer in het Telegraaf TV Nieuws.
 

Kerk verlaten om homobroer

Ariana Grande keerde zich tegen de katholieke kerk nadat haar homoseksuele broer daar niet meer welkom was. ,,Ik had zoiets van: oke dat is niet cool."
 

Djokovic vader geworden

Tennister Novak Djokovic is dinsdag vader geworden van een zoontje. De sportman, die zeven keer een Grand Slam-toernooi won, is 'blij en trots' met de geboorte van zijn eerste kindje.
 

Lopen naar ontvoerder

Een carrière lang holde Guus Wesselink achter boeven aan. Toen hij vorig jaar met pensioen ging, was het tijd voor wandeltempo. Hij liep terug naar een beruchte plek in Zuid-Italië…
 

Superfans in tranen

Teleurstelling en woede onder de vrouwelijke aanbidders van acteur Logan Lerman. Ze hebben naar eigen zeggen urenlang gewacht op hun idool, maar werden weggeduwd toen ze met hem op de foto wilden.
 

'Renners kwamen huilend van piste'

,,Je zag meteen dat het ernstig was", zei Jasper De Buyst, deelnemer aan de Zesdaagse in Amsterdam, na de dramatische valpartij in de dernykoers. Gangmaker Cees Stam raakte daarbij dinsdagavond ernstig gewond.  
 

Vrouwelijke baas al gauw
'bazig, hard en gemeen'

Mannen die de leiding hebben, worden sterk en daadkrachtig genoemd. Neemt een vrouw de leiding, is ze al snel bazig en gemeen. Betekent dat dan dat het zijn van een dominante baas anders is voor een vrouw dan voor een man?
 

Amerikaanse journalist
Ben Bradlee overleden

De Amerikaanse journalist Ben Bradlee is dinsdag op 93-jarige leeftijd overleden. Hij leidde de Washington Post toen die het Watergate-schandaal aan het licht bracht. Dat kostte president Richard Nixon in de jaren 70 de kop.
 

'Dave bied je excuses aan!'

Dries Roelvink is in gesprek gegaan met Richard Pach, de vader van 'jacuzzi-meisje' Melissa. „Dave moet gewoon zijn excuus aanbieden!”
 

Carolina zoekt geen contact

De spontane ’contactadvertentie’ van Carolina Dijkhuizen (34) afgelopen zondag op tv, heeft de zangeres behoorlijk in verlegenheid gebracht.
 

'Nieuwe liefde Bruce Jenner zoekt erkenning'

Ronda Kamihira wil graag dat Bruce Jenner open is over hun relatie. Nadat Bruce Jenner vorige maand na 22 jaar scheidde van Kris Jenner werd hij gezien met een goede vriendin van de familie, Ronda Kamihira. De relatie zou serieuze vormen hebben aangenomen.
 

Wapens naar ISIS

De VS onderzoekt of ISIS wapens in handen heeft gekregen die waren gedropt voor Koerdische strijders.
 

Curaçao in verzet

Het parlement van Curaçao is in verzet gegaan tegen bemoeienis uit Den Haag.
 

Fietspad is vijand

De richtlijnen die zijn opgesteld voor fietspaden worden door gemeenten vaak aan de laars gelapt.
 

Cruijff geniet van jong Ajax

Johan Cruijff kreeg tijdens het meetmoment FC Barcelona-Ajax onder 19 de bevestiging van wat hij al wist: dat de jeugdopleiding van Ajax in de lift zit.  
 

'Voor rust geen wedstijd'

Volgens Frank de Boer kan de eerste helft tegen Barcelona snel worden vergeten.
 

'Balletje breed
en kassa'

Ricardo van Rhijn baalde dat Ajax niet wat meer lef had durven tonen tegen Barcelona.
 

Robben blij dat Hiddink blijft

Arjen Robben is blij dat Guus Hiddink bondscoach blijft bij Oranje.
 

Storm jaagt water hoog op

De eerste najaarsstorm van dit jaar heeft vooral op het water problemen veroorzaakt. De schuiven van de Oosterscheldekering werden dinsdagavond gesloten vanwege de combinatie van storm en springtij, waardoor extra hoge waterstanden worden verwacht.
 

Sleepboot verliest sleep op Noordzee

Een sleepboot is door de storm zijn sleep verloren; een 135 meter lange duwbak, geladen met 15.000 ton stenen.  
 

A6 tijd afgesloten na schuiver vrachtwagen

De A6 bij Lelystad is in beide richtingen afgesloten geweest na een reeks ongelukken, mede door rukwinden.  
 

Treinen gestremd door blikseminslag

Tussen Baarn en Den Dolder en tussen Zwolle en Kampen rijden geen treinen door blikseminslag.  
 

KNMI verwacht onstuimige nacht met onweer

Het KNMI verwacht in de nacht van dinsdag op woensdag onstuimig weer met zware windstoten en buien met onweer.  
 

O.J. Pistorius

Mocht u, somber door herfststormen, huiverend het nieuws tot u hebben genomen over sjoemelende provinciepolitici en een voetbalkantine als drugshol… Troost u zich met de gedachte: de mensheid biedt ook nog heel veel opbeurends.  
 

Vliegen

Iedereen in Moskou weet het: als je uitgenodigd wordt voor een reis die vertrekt vanaf de luchthaven Vnoekovo-3, dan is de kans groot dat je belandt aan boord van een privéjet. De eerste keer dat mij dat overkwam, keek ik mijn ogen uit.  
 

Ajax komt er niet aan te pas

Ajax is er in het Champions Leagueduel met Barcelona niet aan te pas gekomen en mag zijn handen dichtknijpen dat het slechts met een 3-1 nederlaag moet terugreizen naar Amsterdam.  
 

Eerste halal-beurs komt eraan

Komend voorjaar vindt voor het eerst in Nederland een internationale halal-beurs plaats.
 

'Orlando Bloom date Selena Gomez'

Orlando Bloom en Selena Gomez zouden een koppel zijn. De twee werden maandag samen gespot op de luchthaven van Los Angeles.  
 

Ernstig ongeval bij Zesdaagse

De Zesdaagse van Amsterdam is opgeschrikt door een ernstig ongeluk. Tijdens de dernyrace ging het helemaal mis tijdens het wielerspektakel op het Velodrome in de Nederlandse hoofdstad.  
 

Publicatie boek Ros opgeschort

Het boek De Ros-tapes met verklaringen van Fred Ros, kroongetuige in het liquidatieproces Passage, mag voorlopig niet verschijnen.  
 

Zes goals in 33 minuten

De spelers van Bate Borisov hebben met het schaamrood op de kaken de kleedkamer opgezocht.  
 

'Hé Obama, blijf je wel
van mijn vriendin af?!'

VIDEO Barack Obama is het onderhand wel gewend om te improviseren, maar wat hij afgelopen maandag in Chicago meemaakte bracht zelfs de Amerikaanse president even van zijn stuk.  
 

David Arquette reageert op heftige ruzie met vriendin

David Arquette heeft gereageerd op de videobeelden waarop een ruzie met zijn vriendin compleet uit de hand liep. Hij liet haar huilend op straat achter, schreeuwend dat hij niet meer met haar verder wil.  
 

Omzet Yahoo verslaat verwachtingen analisten

Yahoo heeft een betere nettowinst en omzet geboekt in zijn derde kwartaal dan analisten vooraf hadden berekend voor het bedrijf.
 

'Brussel waarschuwt vijf landen over begroting'

De Europese Commissie zal woensdag vijf eurolanden vertellen dat zij met hun begrotingsplannen het gevaar lopen de regels te overtreden.
 

Algeheel rookverbod cafés

Vanaf nu mag in geen enkel café meer worden gerookt. Dat mag ook niet meer in de kleine kroegen zonder personeel waarvoor tot nu toe een uitzondering werd gemaakt in het rookverbod voor de horeca.
 

Minder vluchten F-16's

Nederlandse F-16's hebben de afgelopen week 14 missies boven Irak uitgevoerd, een stuk minder dan de week ervoor.
 

Redding na auto te water

Hulpdiensten zijn dinsdagavond groots uitgerukt voor een auto die te water is geraakt. Volgens eerste berichten zaten twee jongeren bekneld in het voertuig.
 

Kinderlijken in opslagbedrijf

In een Canadees bedrijf dat opslagruimte verhuurt, zijn vier lijken van jonge kinderen ontdekt.
 

'Mendes weg uit Hollywood'

Eva Mendes wil, nu ze een dochtertje heeft gekregen, snel weg uit Hollywood. Ze wil met het gezin naar het platteland.
 

Seth Gaaikema (75) overleden

Cabaretier en tekstschrijver Seth Gaaikema is op 75-jarige leeftijd overleden. Gaaikema werd vanmiddag opgenomen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Daar overleed hij tamelijk onverwacht.  
 

Ode aan Gaaikema op tv

Naar aanleiding van het overlijden van cabaretier Seth Gaaikema zendt AVROTROS dinsdagavond direct na het late NOS Journaal op NPO 1 een herhaling uit van de TV-Show.
 

'Het ene moment ben je God, het andere een hoop snot'

Dit interview met Seth Gaaikema (1939-2014) verscheen begin 2009 in De Telegraaf. Vanwege het overlijden van de gelouterde cabaretier en tekstschrijver publiceren we het openhartige gesprek vandaag opnieuw.
 

118 auto's weggesleept

Bij de pier van Holwerd werden dinsdagmiddag 118 auto's weggesleept in verband met de storm.
 

'Ebolacontrole zinloos'

Het is weinig zinvol om reizigers uit ebolalanden op Schiphol te controleren op het virus.
 

Selfie met Cruijff

Johan Cruijff gaat op de foto met een jeugdige fan op de tribune bij een wedstrijd tussen jong Barcelona en jong Ajax.
 

Paar met baby gered uit kabelbaan

Een kabelbaan over de Rijn in het Duitse Keulen was dinsdag vastgelopen waardoor toeristen boven de rivier vast kwamen te hangen.
 

Hoe blijven de rijken rijk?

In TELEGRAAF VANDAAG vertelt nieuwsregisseur Willem Schouten over de cultuur bij de rijkste families van Nederland. Verder blikt hij met presentator Maarten Steendam terug op het leven van Seth Gaaikema.  
 

N-Korea laat Amerikaan vrij

Noord-Korea heeft een Amerikaan vrijgelaten die in mei werd opgepakt en sindsdien vastzat.
 

Japanse rijkaard ziet vermogen hardst groeien

Van alle Aziaten zagen miljonairs uit Japan hun bankrekening vorig jaar het hardst groeien.  
 

Lieke verkoopt appartement

Lieke van Lexmond heeft haar appartement in Amsterdam-Zuid verkocht. De kersverse moeder maakt een mooie winst op de woning.
 

Storm raast over Nederland

In Hoek van Holland is dinsdagmiddag windkracht 9 gemeten en daarmee mag officieel worden gesproken van storm.
 

Auto's verwoest door herfststorm

Twee omgewaaide bomen hebben in Tilburg voor grote schade gezorgd.  De bomen vielen op twee geparkeerde auto's. Van de voertuigen is weinig meer over.  
 
10.3 °C
NW5
 
files 329
310 km.
Beurs AEX
AEX 394.49
+ / - 0.0%
Veel stormoverlast in Rotterdam
De wind is nog niet gaan liggen, maar de problemen door de eerste najaarsstorm lijken mee te...

Meest gelezen

Telegraaf | Buitenland | Binnenland | Prive | Digitaal | Telesport | OverGeld | Vrouw | DFT | Film en Uitgaan | MijnBedrijf | Reiskrant | Autovisie | Varen | Gezondheid |