• Premium
  • Binnenland
    • Rampvlucht MH17
  • Buitenland
  • Gezond
  • Weer
  • Verkeer
  • Horoscoop
  • TV
  • Specials

SNELNIEUWS

Woensdag 23 juli

Oekraïens leger stuurt Edmar oproep

Voetballer Edmar van Metallist Charkov kreeg onlangs de schrik van zijn leven, toen hij een brief van het ministerie van Defensie in Oekraïne kreeg. De geboren Braziliaan liet zich naturaliseren tot Oekraïner, maar zal destijds niet hebben stilgestaan bij het feit dat hij zou worden opgeroepen voor het leger van zijn nieuwe land. Dat gebeurde dinsdag wel, omdat de Oekraïense regering besloot alle mannen onder de 50 jaar te mobiliseren.  
 

Bericht Frans Timmermans op Facebook:

'Niemand krijgt ons klein'

„ Niemand, helemaal niemand krijgt ons klein.” Dat schrijft minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) woensdag op Facebook. Hij bedankt de mensen die hebben gereageerd op zijn toespraak in de VN-Veiligheidsraad naar aanleiding van de vliegramp.
 

'Rutte wil VN-politiemissie naar rampgebied'

Nederland wil met Australië en andere landen die getroffen zijn door de aanslag op MH17 een politiemacht naar Oekraïne sturen om het gebied waar de brokstukken zijn neergekomen te beveiligen. Dat heeft premier Rutte vanochtend besproken met de Oekraïense president.  
 

Russische beurzen pakken winst ondanks crisis

Russische beurzen kruipen omhoog. Nadat beleggers de beurzen dagenlang links lieten liggen en verkochten, plusten de belangrijkste indices woensdagmiddag.  
 

Oproep: dag van
nationale rouw
op uw werkplek

In heel het land staan mensen vandaag stil bij de slachtoffers van de aanslag op vlucht MH17 van Malaysia Airlines. Ook op de werkvloer.  
 

Boosheid om tweet Charly

Charly Luske heeft op de dag van nationale rouw een opvallend bericht getwitterd dat niet door iedereen positief werd ontvangen.  
 

’Ik denk dat ze op een mooie plek is’

Voor een welverdiende vakantie op Bali stapte Barbara de Bruin (46) uit Duiven afgelopen donderdag met haar vriend Rob (50), jongste zoon Huub (17) en stiefzoon Lorenzo (18) op het vliegtuig. Voor haar zoon Nick (19), die als enige van het gezin niet mee ging en haar collega’s van de Beautyfabriek in Doetinchem, is het nog altijd onwerkelijk dat ze hen nooit meer zullen zien.  
 

Liveblog dag van nationale rouw

Nederland rouwt na het neerhalen van Malaysia Airlines vlucht MH17. Reacties, onderzoeken, overleggen, verhalen, alles komt los. In deze liveblog houden we de belangrijkste zaken voor u bij.
 

'Gevaar voor vliegtuigen verzwegen'

Inlichtingendiensten van de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Australië wisten dat het gevaarlijk was om over Oekraïne te vliegen en dat vluchten op elke hoogte konden worden neergehaald door separatisten of militairen. Deze informatie hebben ze echter alleen met hun eigen vliegmaatschappijen gedeeld.  
 

OVV begonnen met
onderzoek naar crash

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) is formeel begonnen aan het onderzoek naar de crash.
 

'Rebellen trekken naar
centrum van Donetsk'

Pro-Russische separatisten trekken uit de buitenwijken naar het centrum van de stad Donetsk.
 

'Ogen van de wereld op ons gericht'

Nederland wil de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne zo snel mogelijk identificeren „met volledige respect voor het individu”. Dat zei Hans Docter woensdag namens de Nederlandse regering op het vliegveld van de Oost-Oekraïense stad Charkov.
 

Eerste slachtoffers verlaten Charkov

Vliegtuig vertrokken

De eerste 16 slachtoffers van de MH17 tragedie hebben de Oekraïne verlaten. Met een korte ceremonie op het vliegveld van Charkov waarbij hoogwaardigheidsbekleders de laatste eer bewezen, nam het land waar de vliegtuigpassagiers donderdag werden gedood afscheid van hen.
 

'Herdenk niet op de vluchtstrook'

Rijkswaterstaat roept weggebruikers op om niet op de vluchtstrook te stoppen om rond 16.00 uur een minuut stilte in acht nemen voor de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne. Geadviseerd wordt om een parkeerplaats te zoeken.
 

Rouwauto's arriveren in Eindhoven

Een lange stoet lijkwagens is vanochtend aangekomen bij vliegbasis Eindhoven. Daar arriveren later vandaag twee militaire vliegtuigen met de lichamen van de slachtoffers.  
 

Eerste wagon al leeg in Charkov in Oekraïne

In een lege fabriekshal op een industrieel complex in Charkov doen tientallen forensisch experts uit Nederland en andere landen deze dagen in alle rust hun werk.
 

Vliegverkeer Eindhoven ligt vanmiddag stil

Defensie heeft bepaald dat vanwege de ceremonie op vliegbasis Eindhoven er tussen 15.45 en 18.00 uur geen civiele vliegtuigen zullen vertrekken en landen.
 

’Russische’ winkeliers op internet bedreigd

Eigenaren van Russische winkels in Amsterdam zijn via het internet bedreigd. De afzenders richten hun woede over de vliegtuigramp op de ondernemers.
 

Minuut stilte bij terugkeer lichamen

Voor het eerst sinds het overlijden van koningin Wilhelmina in 1962 kent Nederland een dag van nationale rouw. Vandaag gaan vlaggen halfstok en worden klokken geluid.
 

Mag Timmermans weg?

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans oogst binnen en buiten Nederland veel lof voor de toespraak die hij maandag hield voor de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.
 

Timmermans goede kandidaat voor Brussel


Verstuur

FIFA-bobo's feesten met Poetin

VIDEO Terwijl in Oost-Oekraïne nog wanhopig wordt gezocht naar de laatste lichamen van de slachtoffers van rampvlucht MH17, vierde wereldvoetbalbond FIFA een feestje met de Russische president Poetin. In Samara werd onder luid gejuich en met Noord-Koreaans vlaggenvertoon de eerste steen van een nieuw stadion gelegd voor het WK voetbal van 2018, dat Rusland organiseert.
 

Treinen toch één minuut stil

Het treinverkeer staat woensdag één minuut lang stil als eerbetoon aan de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17. Dat heeft ProRail laten weten.
 

Hoe rouwt u om MH17?

Vandaag is een dag van nationale rouw om de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17. Overal in het land worden kerkklokken geluid, er is een minuut stilte bij de aankomst van de lichamen van de inzittenden op het vliegveld van Eindhoven, rond vier uur vanmiddag, en de vlaggen op overheids- en andere gebouwen hangen halfstok. Hoe beleeft u deze nationale rouwdag?  
 

Van slachtoffers MH17

'Oost-Europeaan neemt mobiel op'

Enkele nabestaanden van de slachtoffers van rampvlucht MH17 hebben tot hun grote schrik iemand aan de lijn gekregen toen zij het gsm-nummer van hun omgekomen geliefde nogmaals draaiden. Zij hoorden een Oost-Europees klinkende stem hun oproep beantwoorden.  
 

Molens in de rouwstand

Vereniging De Hollandsche Molen en het Gilde van Vrijwillige Molenaars hebben alle molenaars in Nederland gevraagd hun molens in de zogenoemde rouwstand te zetten. In Nederland staan nog een kleine 1200 windmolens.  
 

Australisch toestel op
weg naar Charkov

Een Australische C-17 Globemaster transportvliegtuig is woensdag rond 08.00 uur vertrokken van vliegbasis Eindhoven naar Charkov om daar de slachtoffers van de vliegramp op te halen. Dat liet een woordvoerder van het ministerie van Defensie weten.
 

Geen laagvliegend vliegverkeer boven Dam

Tijdens de stille tocht voor de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne woensdagavond in Amsterdam zullen er geen vliegtuigen laag overvliegen boven de Dam. Aldus Luchtverkeersleiding Nederland.
 

Greenpeace-staf eist vertrek campagnedirecteur

De campagnedirecteur van Greenpeace International, Pascal Husting, moet opstappen. Dat eisen meer dan 40 medewerkers van Greenpeace Nederland in een boze brief die de Volkskrant woensdag heeft gepubliceerd. Een van de medewerkers is Faiza Oulahsen, die vorig jaar een tijd in een Russische cel heeft gezeten nadat ze was opgepakt tijdens een actie met het Greenpeace-schip Arctic Sunrise.  
 

Stelling: Nationale rouwdag goed besluit

Vandaag is een dag van nationale rouw. Dat is een tamelijk unieke gebeurtenis: In Nederland werd sinds de Tweede Wereldoorlog slechts een keer een dag van nationale rouw afgekondigd, en dat was bij het overlijden van prinses Wilhelmina in 1962. Vindt u het passend dat premier Rutte een dag van nationale rouw heeft afgekondigd voor de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17?  
 

Slachtoffers terug in vertrouwde handen

Plechtig einde voor absurde reis

De Malysjev tankfabriek valt in de verste verte niet plechtig te noemen. Een afgetrapt complex is het aan de buitenkant van Charkov. In de Tweede Wereldoorlog werd hier de beroemde T-34 tank gebouwd die een belangrijke rol speelde in de overwinning aan het oostfront op nazi-Duitsland. Nu is het vooral vergane industriële glorie. Waar gistermiddag de absurde reis met de trein vol slachtoffers van vlucht MH17 eindigde.  
 

Experts eensgezind:

'Inzittenden hebben nauwelijks geleden'

Veel draaglijker wordt het verlies er waarschijnlijk niet door, maar de passagiers van vlucht MH17 verloren binnen enkele seconden het bewustzijn.  
 

Eerste 50 kisten terug

De twee vliegtuigen die woensdag de eerste lichamen van slachtoffers van de vliegramp vanuit Oekraïne naar Nederland overbrengen, zullen ongeveer 50 lijkkisten vervoeren.
 

Poetin boos om aanval

Poetin heeft boos gereageerd op een Oekraïense aanval op rebellenbolwerk Donetsk in Oekraïne terwijl Maleisische onderzoekers daar arriveerden.
 

'Je brengt geliefden thuis'

Voordat medewerkers van het Landelijk Team Forensische Opsporing (LTFO) de deuren van de koelwagens vol stoffelijke overschotten openden, stelden ze zich met hun buitenlandse collega’s op in rijen en hielden een minuut stilte. Een kort maar aangrijpend moment, zegt hun coördinator Jan Tuinder.

 
 

Bezorgd over houding Russen

De Amerikaanse president Barack Obama en premier Mark Rutte vinden dat Rusland harder aangepakt moet worden, als het doorgaat met het steunen van gewelddadige separatisten in Oekraïne. Dat maakte het Witte Huis woensdag bekend, nadat de politici elkaar dinsdag telefonisch hadden gesproken.  
 

Dag van rouw begonnen

In heel Nederland wordt vandaag stilgestaan bij de verschrikkelijke tragedie met vlucht MH17 van Malaysia Airlines. Twee militaire vliegtuigen met daarin ongeveer 50 lijkkisten worden rond vier uur vanmiddag verwacht op vliegbasis Eindhoven. Dan volgt ook een minuut stilte. Dit en meer in het Telegraaf TV Nieuws.
 

Alcoholslot voor Mariska

Musicalster Mariska van Kolck (50) is voorlopig de ideale BOB voor haar twee zoons, vrienden en collega’s. Zij kan toch niet drinken.
 

Zo woont Peter Jan Rens!

EXCLUSIEVE FOTO - De treurnis van de gevallen tv-ster Peter Jan Rens wordt pijnlijk duidelijk bij het zien van zijn huidige stekkie.
 

Bureaucraten nekken terras van frietzaak

Vier jaar lang werden de vier tafeltjes met stoeltjes nabij Snackbar Gaasperplas door het stadsdeel Zuidoost in Amsterdam gedoogd. Dan krijgt eigenaar Bernd Ruijpers opeens te horen dat het niet langer is toegestaan. Wel kan hij een vergunning aanvragen. Die niet eens in behandeling wordt genomen.  
 

Real: aanval van 320 miljoen

Met de presentatie van WK-ster James Rodriguez heeft Real Madrid komend seizoen een voorhoede van 320 miljoen euro.
 

Topcontract voor doelman Vorm

Michel Vorm aarzelde niet om voor een slordige zes miljoen euro de overstap te maken van Swansea City naar Tottenham Hotspur.
 

Schreuder stuurt Bengtsson weg

Rasmus Bengtsson zit in een bijzonder lastig parket bij FC Twente, dat er alles aan doet om hem zo snel mogelijk kwijt te raken.
 

Wit asfalt snelweg enorme besparing

Wegbeheerders kunnen tientallen miljoenen euro’s besparen door lichtgekleurd asfalt te gebruiken. Daardoor is er veel minder verlichting nodig op snelwegen; en zelfs als er geen lampen zijn helpt het weggebruikers in het donker de weg te vinden.  
 

Vrouw begraaft verkeerde kat

Een vrouw uit Spijkenisse heeft per ongeluk de verkeerde kat in haar tuin begraven.
 

Nuchter dankzij Brad Pitt

Het is Shia LaBeouf gelukt om van de drank af te blijven dankzij Brad Pitt.
 

Vrouw Henry weer zwanger

Henry Schut, die tijdens het WK Studio Brasil presenteerde, wordt weer vader.
 

VS:: Geen bewijs voor betrokkenheid Russen

De VS gaat er van uit dat Russische separatisten vlucht MH17 'per ongeluk' hebben neergehaald. Er is geen bewijs gevonden dat Rusland direct betrokken is geweest bij het neerschieten van de Boeing. Wel stelt de VS dat Moskou de condities heeft gecreëerd waardoor MH17 neergeschoten kon worden.
 

Nederlandse organisaties helpen in Oekraïne

Verschillende Nederlandse hulporganisaties gaan de komende tijd naar Oekraïne, om daar de plaatselijke bevolking of nabestaanden van de vliegramp te helpen. „Mensen in Oekraïne schamen zich voor wat er is gebeurd in hun land”, aldus Nico de Borst van Stichting Breath.
 

Zwarte dozen MH17 in bezit van Onderzoeksraad

De twee zwarte dozen van het neergehaalde vliegtuig van Malaysia Airlines zijn in het bezit van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). De raad nam de recorders in ontvangst op het vliegveld van de Oekraïense hoofdstad Kiev. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken gemeld.
 

Eerste vliegtuig onderweg naar Charkov

Het eerste militaire vliegtuig dat lichamen zal ophalen in Charkov, is dinsdagavond vanaf Eindhoven vertrokken naar Oekraïne. Dat bevestigde een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie.  
 

A2 en A27 woensdag deels afgesloten voor colonne slachtoffers MH17

De A2 en A27 zullen woensdag deels afgesloten zijn. Rijkswaterstaat wil er zo voor zorgen dat de colonne met de MH17 slachtoffers zonder problemen kan doorrijden.
 
26.8 °C
ONO4
 
files 194
149 km.
Beurs AEX
AEX 409.28
+ / - +0.33%
Vreemde sfeer in Eindhoven
In Eindhoven waar vanmiddag de eerste MH17-slachtoffers aankomen hangt een vreemde sfeer. In de...

Meest gelezen

Telegraaf | Buitenland | Binnenland | Prive | Digitaal | Telesport | OverGeld | Vrouw | DFT | Film en Uitgaan | MijnBedrijf | Reiskrant | Autovisie | Varen | Gezondheid |