• Premium
  • Binnenland
    • Rampvlucht MH17
  • Buitenland
  • Gezond
  • Weer
  • Verkeer
  • Horoscoop
  • TV
  • Specials

SNELNIEUWS

Vrijdag 29 augustus

Tegenvaller voor PSV

Groepshoofd PSV treft de nodige oude bekenden in de poulefase van de Europa League.
 

Pittige loting Feyenoord

Feyenoord staat voor een zware opgave in de groepsfase van de Europa League.
 

Kiev: bij de NAVO

Oekraïne wil af van zijn huidige status van neutraliteit en in plaats daarvan aansluiting zoeken bij de NAVO. Premier Arseni Jatsenjoek van Oekraïne zei vrijdag dat een wetsvoorstel daarover naar het parlement wordt gestuurd.
 

Vandalen slopen scoutinggebouw

Een stel gewetenloze vandalen heeft huis gehouden in het gebouw van een scoutinggroep in Tilburg. De scouts kunnen er voorlopig niet meer terecht. Dat en meer in het Telegraaf TV Nieuws.
 

Afellay terug bij Oranje

Bondscoach Guus Hiddink heeft zijn eerste selectie van zijn tweede termijn als bondscoach van het Nederlands elftal bekendgemaakt.
 

Haatzaaiers van het ergste soort

Eindelijk gepakt! De extremistische ISIS-fanaten Azzedine Choukoud (l.) en de eerder door De Telegraaf als babydoder ontmaskerde Rudolph Holierhoek uit de Haagse Schilderswijk zitten sinds gisteren achter de tralies.
 

Kliklijn tegen jihad

Het kabinet wil een veel strakkere regie gaan voeren over de aanpak van radicaliserende moslims. Door meer landelijk te coördineren moeten jihadisten sneller in het vizier van de overheid komen.  
 

Kankerpatiëntje (5) ontvoerd

Een 5-jarig jongetje met een hersentumor is ontvoerd uit een ziekenhuis in Southampton. De politie vermoedt dat zijn ouders het kankerpatiëntje hebben meegenomen.
 

'Zwakbegaafde doodde pa'

De 70-jarige man uit Zuid-Scharwoude die donderdag om het leven kwam, is gedood door zijn zwakbegaafde zoon. Het geweld kwam voort uit een familieruzie.  
 

'Hackers tapten data af bij JPMorgan'

Hackers hebben maandenlang ongestoord grote hoeveelheden data, waaronder rekeninggegevens van klanten, kunnen aftappen bij de Amerikaanse bank JPMorgan Chase. Dat meldde Bloomberg vrijdag op gezag van bronnen rond een intern onderzoek bij de bank.  
 

'Tomaten verlagen risico op prostaatkanker'

Mannen die meer dan tien tomaten per week eten, verkleinen hun risico op prostaatkanker met maar liefst 18 procent.  
 

Ongeluk spullen
Magic Unlimited

Angstige momenten voor Hans Kazàns kinderen. Alle spullen van Magic Unlimited zouden zomaar kapot kunnen zijn door een ongeluk met een container.
 

Bruiloft Brangelina
was spotgoedkoop

Wie denkt dat de bruiloft van Brad Pitt en Angelina Jolie miljoenen heeft gekost, komt bedrogen uit. Hun trouwdag was praktisch gratis!
 

Dodelijke builenpest
als biologisch wapen

ISIS onderzoekt het gebruik van biologische wapens. Zo had de islamitische terreurorganisatie onder meer documenten in handen met uitleg over hoe de builenpest gebruikt kon worden als wapen.  
 

'Weer akkoordje met Barça?'

Directeur voetbalzaken Marc Overmars hoopt dat Ajax in de Champions League "weer een akkoordje" kan treffen met FC Barcelona. De Amsterdammers wonnen vorig jaar in eigen huis met 2-1 van Barça. "Maar eerst moeten we gewoon tegen PSG punten pakken", aldus Overmars.  
 

Verbijstering over brandweermannen

In het Zuid-Limburgse Onderbanken is verbijsterd gereageerd op de arrestatie van drie brandweermannen van het vrijwillige korps. Het drietal Darko G., Kevin H. en Rick S. wordt door justitie in Maastricht verdacht van het stichten van meerdere branden.
 

Stratenmaker sloopt busdeur

Kom niet aan de kruiwagen van een stratenmaker. Dat lijkt de les van een incident in Apeldoorn donderdagmiddag.  
 

Nederlandse stereotypen

In het oosten van Nederland wonen boeren, In Noord-Holland wonen kaaskoppen en onze kustlijn wordt elke zomer geannexeerd door de Duitsers. Zomaar enkele stereotypen van Nederland. Nu zijn al deze vooroordelen verzameld op een handige landkaart.
 

Angry Birds-ceo vliegt eruit

De Finse gamesontwikkelaar Rovio krijgt vanaf 1 januari aanstaande een nieuwe CEO.  
 

'Yolanthe ongewenst als presentatrice'

RTL begaat een grote fout door Yolanthe Sneijder-Cabau in te zetten als presentatrice van Expeditie Poolcirkel.
 

Malaysia Airlines schrapt 6.000 banen

Ontslagen door rampjaar

Malaysia Airlines gaat maar liefst 6.000 banen schrappen. De luchtvaartmaatschappij moet reorganiseren na een rampjaar waarin vlucht MH370 verdween en vlucht MH17 werd neergeschoten boven Oost-Oekraïne.
 

Parkeermeter hoort niet in het bos

Nu natuurorganisaties steeds minder subsidie krijgen, overwegen zij betaald parkeren in te voeren in de grootste recreatiegebieden. Een goed plan of vindt u dat de natuurclubs maar ergens anders geld vandaan moeten zien te halen? De redactie van De Telegraaf wil graag uw mening weten.  
 

De perfecte Jaguar Mk2

Jaguar-ontwerper Ian Callum heeft een keer geen nieuw model getekend, maar is volledig losgegaan op een klassieke Mk2. Zijn eigen Mk2.
 

Eerste nieuwe Skoda
Fabia rolt van de band

Amper enkele weken na het vrijgeven van de eerste foto's neemt Skoda de nieuwe Fabia in productie. De compacte hatchback wordt door de Tsjechen in zijn fabriek te Mladá Boleslav gebouwd. In november arriveert het model bij de Nederlandse dealer.
 

Aston Martin Lagonda onderweg naar M-Oosten

Een nagenoeg productieklare Aston Martin Lagonda is per vliegtuig van maatschappij Oman Air naar het Midden-Oosten afgereisd voor testdoeleinden. Het is voor het eerst dat we het model ‘in het wild’ kunnen aanschouwen zonder enige vorm van camouflage.
 

Hollands tintje iPhone

Apple heeft de Nederlandse chipmaker NXP ingeschakeld voor zijn betalingstechniek in de volgende iPhone. Met de smartphone kunnen gebruikers mobiel, draadloos betalingen doen als vervanger van de portemonnee.  
 

'iWatch slechts accessoire iPhone'

De iWatch die Apple op 9 september mogelijk gaat aankondigen, is vooral een accessoire voor de iPhone en geen echt apart product. Om die reden zou de smartwatch tijdens een iPhone-presentatie worden gelanceerd in plaats van tijdens een apart evenement.
 

Hartklachten Eddy Merckx

Oud-wielrenner Eddy Merckx is met hartklachten opgenomen in het ziekenhuis. De vermaarde Belgische veelwinnaar zou last hebben gehad van plotselinge bloeddrukdalingen.
 

Martijn Krabbé in angst

In een angstvallige poging om zijn eigen toekomst en die van de vier kinderen veilig te stellen heeft Martijn Krabbé een wanhoopsverzoek ingediend bij de rechter…
 

'Maffiapraktijken' in Turkse ziekenhuizen

Alarmcentrale Allianz Global Assistance in Amsterdam luidde gisteren de noodklok over de oplichting door Turkse commerciële ziekenhuizen. „Het zijn gewoon maffiapraktijken”, bevestigt een verzekeraar die veel met Turkse patiënten werkt.  
 

Normaal aantal zonuren

Ondanks alle regen en kou deze maand viel het met de zonneschijn toch nog mee. Het gemiddeld aantal zonuren over het land kwam uit op 201.
 

Top 10: luchtvaartmythes

De luchtvaartbranche kent verschillende soorten mythes. Worden we nu voor de gek gehouden of schuilt er toch een kern van waarheid achter de verhalen?
 

KvdB keert niet meer terug

De talkshow Knevel & Van den Brink is vanavond voor het allerlaatst te zien. Het EO-duo hoopte nog op een terugkeer volgend jaar zomer, maar de overkoepelende NPO vindt het welletjes geweest.  
 

Bezem door publieke omroep

Geen Lingo meer, geen Vermist, geen Knevel en Van den Brink meer, en minder afleveringen van Memories: de publieke omroep gaat in het nieuwe tv-seizoen flink op de schop.
 

Publieke omroep wordt steeds beter


Verstuur

Uitzendkracht gewild

Uitzendkrachten konden in het tweede kwartaal opnieuw op grotere schaal aan de slag dan in het voorgaande kwartaal. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag.  
 

Toename aantal bijstandontvangers

Het aantal mensen in de bijstand is in het tweede kwartaal met 8000 toegenomen tot 434.000. De groep bijstandontvangers is net zo snel gegroeid als een jaar geleden.  
 

Trouwkaart met vertraging

Lana van der Meulen wist niet wat ze zag, toen ze een 30 jaar oude trouwkaart in haar brievenbus vond.
 

Smartwatchverbod

Studenten van de Hogeschool Rotterdam mogen bij tentamens geen horloge meer dragen.
 

Zomerse start september

Prachtig nazomerweer bereikt ons vanaf komende maandag. Voor het zover is, moeten we nog afrekenen met een wisselvallig weekeinde. Daarna gaat de zon uitbundig schijnen en lopen de temperaturen op naar zomerse waarden van 20 tot 26 graden!  
 

Vulkaanuitbarsting Papoea-Nieuw-Guinea

De vulkaan Tavurvur in Papoea-Nieuw-Guinea is vrijdag uitgebarsten. De berg spuwde tot op grote hoogte rook en as de lucht in. Vliegtuigen in het gebied hebben hun route aangepast om de wolken vulkaanas te ontwijken.
 

Code ROOD

Luchtruim IJsland gesloten

IJsland heeft opnieuw code rood gegeven voor de luchtvaart om de vulkaan Bardarbunga. Dat betekent dat in het luchtruim boven en rond de vulkaan niet mag worden gevlogen.  
 

Britney Spears dumpt vriend

Britney Spears is weer vrijgezel, maar ze weigert bij de pakken neer te zitten. Hoe zij weer een glimlach op haar gezicht tovert, ziet u in Privé TV met Maarten Steendam.
 

Date Miley aangehouden

Jesse Helt, de dakloze die met Miley Cyrus naar de MTV VMA's mocht, heeft zich gemeld bij de politie.
 

'Intocht in Almere voorbeeld voor NL'

Als een meerderheid van de Almeerders vindt dat Zwarte Piet niet moet veranderen, dan zou de sinterklaasintocht in de Flevolandse stad een voorbeeld voor Nederland moeten worden. Daarvoor pleit de PVV-fractie in de Almeerse gemeenteraad.
 

Afgeblaft

Medewerkers van de Universiteit Maastricht zijn bedreigd. De dreigementen zijn gedaan naar aanleiding van aangekondigde medicijnproeven op labradors.
 

'Snoep bij kassa uitbannen'

De supermarktketens Lidl, Jumbo en Plus zijn van plan het snoep aan de kassa in de ban te doen. Lidl wil het snoep bij 'kassa 1', die altijd open is, vervangen met snackgroenten, nootjes en rijstwafels.  
 

’Steun voor Oekraïne’

Europa moet Oekraïne militaire steun verlenen bij een gebleken Russische invasie, vindt Jaap de Hoop Scheffer.
 

Hypotheekrente kan lager

SNS Bank gaat de toch al historisch lage hypotheekrente volgende week nog verder verlagen.
 

De reactie die je niet hoopt te krijgen als je uit de kast komt

Een keuze. Dat zou aan de basis liggen van homoseksuele gevoelens, aldus de familie Pierce. Tijdens een 'interventie', die Daniel's vriendje stiekem filmt, wil Daniel's familie hem duidelijk maken dat hij niet meer thuis mag wonen als hij bewust kiest voor een leven als homoseksueel.
 

Jochie beledigd als moeder zwangerschap aankondigt

Dit jongetje heeft misschien wel de meest hilarische reactie die wij ooit hebben gezien op het nieuws dat er nóg broertje of zusje op komst is. 'Maar mama, je hébt toch al 2 kinderen?' Kijk (en lach) mee!
 

Olcay Gulsen: ik ben best eenzaam

Olcay Gulsen (34) runt modemerk SuperTrash en geeft op tv tips aan ondernemers in nood. Ze heeft wereldwijd succes en toch… roem is ook niet alles. Modejournalist Michou Basu zocht haar op.  
 

'Straks sta ik er alleen voor'

Kimberley Vos (25) was zwanger toen ze de diagnose ALS kreeg. Inmiddels kan ze niet meer zorgen voor haar zoontjes Justin (bijna 3) en Jayson (5 maanden): ze is geheel verlamd en kan niet meer praten. Daarom vertelt haar man Jeff rey (29) haar verhaal…
 

Topcijfers Geer en Goor

Het nieuwe televisieprogramma Waarheen, waarvoor van Gerard Joling en Gordon heeft hoge kijkcijfers gescoord. De twee ´behulpzame diva´s´ hebben donderdag veruit de meeste kijkers getrokken.
 

Do: stomste keuze ooit

Er zijn maar weinig dingen waar Dominique van der Hulst, beter bekend als zangeres Do, spijt van heeft. Toch heeft ze in het verleden een keuze gemaakt waar ze de gevolgen nog altijd van moet dragen..
 

Weer onthoofdingsvideo ISIS

Ruim een week na het onthoofdingsfilmpje met de Amerikaanse journalist heeft ISIS weer een gruwelijke video online gezet. Dit en meer in het Telegraaf TV Nieuws met Maarten Steendam.  
 

'Flink meer passagiers Schiphol'

Schiphol Group heeft in de eerste helft van dit jaar 25,7 miljoen passagiers over de vloer gehad, 4 procent meer dan een jaar eerder.  
 

'Tarieven Schiphol omlaag'

Schiphol ziet ruimte om de havengelden die luchtvaartmaatschappijen betalen volgend jaar april met ruim 5 procent te verlagen.  
 

'Ajax de beste'

Ajax-trainer Frank de Boer baalde van de zware loting van zijn elftal voor de Champions League, maar ook zijn collega van Paris Saint-Germain, Laurent Blanc, vindt dat zijn elftal het niet heeft getroffen.
 

Nieuw vertrouwen

Het was hier in de Ronde van Spanje vanaf de eerste dag meteen volle bak koersen. Het voordeel is dat je er meteen goed in zit en het voor mij ook meteen de eerste twijfels wegneemt.
 

Sigthorsson blijft

Vijf minuten voor de loting van de Champions League kreeg Marc Overmars een sms’sje van Andri Sigthorsson: ’Kolbeinn blijft bij Ajax’. ,,Het is de beste spits voor Ajax", aldus De Boer.
 
20.4 °C
ZW4
 
files 261
273 km.
Beurs AEX
AEX 411.71
+ / - -0.1%
Vandalen slopen scoutinggebouw
Een stel gewetenloze vandalen heeft huis gehouden in het gebouw van een scoutinggroep in Tilburg....

Meest gelezen

Telegraaf | Buitenland | Binnenland | Prive | Digitaal | Telesport | OverGeld | Vrouw | DFT | Film en Uitgaan | MijnBedrijf | Reiskrant | Autovisie | Varen | Gezondheid |