Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Caterham
Caterham
Foto: Caterham

Meest krachtige Caterham Seven op komst

06 FEB 2013 Bart Oostvogels

Caterham werkt achter de schermen hard aan de meest krachtige Seven tot nu toe. De ontwikkeling is bijna afgerond. In de lente van dit jaar kunnen we hem op de markt verwachten.

Nederlands tintje

Het Britse Caterham kreeg onlangs een Nederlands tintje . De Nederlander Guido van der Garde gaat namelijk plaatsnemen in een F1-bolide van het Caterham Formule 1-team. Aangezien niet iedereen in de F1 terechtkomt, heeft Caterham ook een uitgebreid repertoire sportieve Sevenmodellen waarmee ook behoorlijk hard gereden kan worden.

EU5-eisen

Een naam voor de meest krachtige uitvoering heeft Caterham nog niet vrijgegeven. Hij komt straks boven de Roadster 120, CSR 175 en Superlight R300 in het programma. Onder de kap verschijnt als vanouds een Duratec-motor, alleen is deze krachtbron compleet onder handen genomen en voldoet zo aan de EU5-eisen. De aandrijflijn werd voor de eerste maal gepresenteerd tijdens de Parijse klassiekerbeurs Retromobile en is gekoppeld aan een manuele zesbak.

Levering in zomer

"De nieuwe auto zal zorgen voor opleving, vooral bij klanten die erg tevreden zijn over hun Seven maar nog wel meer performance willen. Ik verwacht dat de orderboeken zich snel zullen laten vullen", aldus Graham Macdonald, CEO Caterham Cars. Details over de Seven en prijzen volgen in een later stadium. De eerste leveringen staan gepland voor de zomer van dit jaar.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
22.4 °C
O2
Beurs AEX
AEX 519.68
+ / - +0.57%