Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Volkswagen

Groeispurt voor zesde generatie Volkswagen Polo

16 JUN 2017 Remco Slump | Autovisie

Om Suzuki te parafraseren: “It’s a giant Volkswagen!” Iets dergelijks roept althans het merk zelf, want Volkswagen maakt er een groot punt van dat de nieuwe Polo – de zesde generatie – de grootste ooit is.

Centimeters

Hij is 8 centimeter langer dan zijn voorganger (4,053 tegenover 3,972 meter), 7 centimeter breder (1,751 tegenover 1,682 meter) en minder dan 1 centimeter lager (1,446 tegenover 1,453 meter). Volgens Volkswagen is de binnenruimte echter flink gegroeid. De Polo 6 heeft bijvoorbeeld een kofferbak die 71 groter is dan die in de Polo 5 (351 liter tegenover 280 liter) en meer ruimte in de cabine (met dank aan onder meer zijn ruim 9 centimeter langere wielbasis).

Beats by Dr. Dre

Als de Polo dit jaar op de markt komt, is hij te bestellen als Trendline, Comfortline, Highline of Beats-editie. Daarbij zijn er gelijk een aantal pakketten beschikbaar, zoals het R-Line-, Black- en Style-pakket. Terugkomend op die Beats-editie. Die is volgens Volkswagen ontworpen om een jongere doelgroep aan te spreken. Hij heeft een 300 Watt-geluidssysteem van Beats, de audiofirma die is opgericht door onder meer de rapper en producer Dr. Dre.

LEES VERDER EN BEKIJK ALLE FOTO'S EN DE VIDEO OP AUTOVISIE.NL

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.7 °C
O2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%