Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Car of the Year Tannis-test
Car of the Year Tannis-test
Foto: Eric van Vuuren

Car Of The Year 2013: De acht finalisten

17 DEC 2012

Alle juryleden van de Car Of The Year-verkiezing hebben voor de 2013-editie hun stem uitgebracht. In eerste instantie waren er 32 kanshebbers, nu blijven er nog maar acht finalisten over.

Car of the Year
Car of the Year
Foto: COTY

Welke auto wordt volgens jou Car Of The Year 2013?


Verstuur

Lijst uitgebreid

Het getal acht is bijzonder, want normaliter bestaat de shortlist uit zeven kandidaten. Wanneer een auto op de zevende positie een gelijk aantal stemmen krijgt als de nummer acht, dan wordt de lijst uitgebreid naar acht kanshebbende modellen. Iets dergelijks is zeldzaam, want alleen in 2008 was sprake van acht finalisten.

Verrassend

Voor 2013 bestaat de shortlist uit de Ford B-Max, Hyundai i30, Mercedes-Benz A-Klasse, Peugeot 208, Renault Clio, Subaru BRZ/Toyota GT86, Volkswagen Golf en de Volvo V40. De hier genoemde modellen staan in alfabetische volgorde. Auto's als de Opel Adam, BMW 3 Serie en Mazda 6 vallen voor de 2013-nominatie enigszins verrassend buiten de boot.

Genève

De volgende stap in de verkiezing is dat de juryleden nogmaals uitgebreid kunnen rijden met de hier genoemde modellen in Mortefontaine. In maart 2013 wordt de definitieve winnaar aan de vooravond van de Autosalon van Genève gekozen. Dat wordt een bijzonder evenement, want de Car Of The Year-verkiezing, ooit gestart door Autovisie, viert dan haar 50ste editie.

 

Het laatste nieuws en de nieuwste video's nu ook 24/7 te volgen via de Autovisie nieuws-app voor iPad. Download 'm nu in de App Store.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
22.4 °C
O2
Beurs AEX
AEX 519.68
+ / - +0.57%
Meer Premium