Nissan Nismo spreidt zijn vleugels: Patrol Nismo

BMW’s motorsport-divisie M GmbH en Mercedes’ AMG nemen ook SUV’s onder handen, dus waarom Nissans Nismo niet. Dat moeten de Japanners hebben gedacht, toen de motorsporttechnici naar het volgende project aan het kijken waren. Het resultaat is een Patrol Nismo.

 Lees verder 0 Nissan | 08 okt 2015, 17:38
 
 

Duitse Justitie valt binnen bij hoofdkantoor Volkswagen

In het hoofdkantoor van Volkswagen bij Wolfsburg heeft de Duitse Justitie een inval gedaan. Het Duitse autoconcern ligt zwaar onder de vuur vanwege de manipulatie van de uitstoot met dieselmotoren. 

 Lees verder Nieuws | 08 okt 2015, 15:25
 
 

Nieuwe testmethode: "Moeilijk om lidstaten op één lijn te krijgen"

De testmethode die de echte stikstofuitstoot van dieselauto's meet in plaats van laboratoriumuitslagen, kan wat Nederland betreft volgend jaar worden ingevoerd. Dat zei staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu donderdag in Luxemburg, waar ze onder meer het dieselschandaal bij Volkswagen besprak met haar Europese collega's. Het wordt volgens haar echter lastig om alle 28 lidstaten op één lijn te krijgen.

 Lees verder 3 Autonieuws | 08 okt 2015, 15:20
 
 

Zenos E10(S) voor dit jaar uitverkocht

De kersverse sportwagenbouwer Zenos heeft alle exemplaren van de E10 en E10S die dit jaar worden gebouwd al toegewezen aan kopers.

 Lees verder 0 Autonieuws | 08 okt 2015, 15:00
 
 

Volkswagen Phaeton mogelijk slachtoffer dieselschandaal

Het dieselschandaal van Volkswagen zou zomaar het einde kunnen betekenen voor de Phaeton. De fabrikant moet door de miljardenclaims en forse waardedaling van het concern op de kleintjes gaan letten.

 Lees verder 12 Volkswagen | 08 okt 2015, 14:02
 
 

TVR-eigenaren: ‘Speed Six-motor voor sportwagen overwogen, maar te vies’

De nieuwe TVR-eigenaren Les Edgar en John Chasey hebben overwogen om de welbekende TVR Speed Six-zescilinder opnieuw te gebruiken in de nieuwe sportwagen. Door emissienormen moesten ze daar uiteindelijk van af zien, meldt AutoCar.

 Lees verder 0 Autonieuws | 08 okt 2015, 13:49
 
 

Waterstofexperiment: Toyota FCV Plus Concept

Nu Toyota de waterstoftechniek onder de knie heeft, kan het de techniek in meerdere modellen toepassen. Zo ook in prototypes. Deze FCV Plus Concept debuteert later deze maand op de Tokyo Motor Show.

 Lees verder 0 Toyota | 08 okt 2015, 13:20
 
 

Softwarecheck ook voor Seat, Skoda en Audi actief

Eigenaren van een Volkswagen, Seat, Skoda en Audi met de EA 189-dieselmotor (1.2, 1.6 TDI en 2.0 TDI) kunnen nu via de merkensites kijken of hun auto over de zogeheten sjoemelsoftware beschikt. Daartoe heeft de importeur een chassisnummercheck online gezet.

 Lees verder 1 Volkswagen | 08 okt 2015, 11:05
 
 

Opvolger Mitsubishi ASX-opvolger stap dichterbij

De ASX is aan vervanging toe en Mitsubishi's nieuwste concept car eX geeft aan hoe die SUV er uit komt te zien. Het model moet volgend jaar op de markt komen.

 Lees verder 0 Mitsubishi | 08 okt 2015, 09:48
 
 

Toyota Kikai: voor liefhebbers van techniek

Toyota's studiemodel Kikai kan gezien worden als een stadsauto die is ontdaan van al zijn carrosseriedelen. Dat is niet zonder reden. De designafdeling wil met de Kirai juist aantonen hoe mooi techniek kan zijn.

 Lees verder 2 Toyota | 08 okt 2015, 09:04
 
 

Amerikaanse Volkswagen-baas maakt excuses in Congres

Michael Horn, topman van Volkswagen in de Verenigde Staten, zal voor het Amerikaanse Congres zijn excuses aanbieden voor het dieselschandaal. Dat bleek woensdag uit een schriftelijke verklaring van de geplaagde topman, voorafgaand aan de bijeenkomst die op donderdag is.

 Lees verder 0 Volkswagen | 08 okt 2015, 08:34
 
 

Smaakmakertje van Toyota: productierijp studiemodel S-FR

Hij draagt nog het predikaat concept, maar de auto ziet er heel productierijp uit. Of Toyota de S-FR gedoopte sportcoupé binnen afzienbare tijd in productie neemt én de auto ook in Europa zal aanbieden, wil de autobouwer nog niet verklappen.

 Lees verder 1 Toyota | 08 okt 2015, 08:08
 
 

Nederlander André Boer heeft ruim 200 Corvettes in zijn bezit

VIDEO Werner Budding bezoekt grootste Corvette-verzamelaar Europa

AUTOVISIE TV - De grootste Chevrolet Corvette-verzameling van Europa bevindt zich in ons kleine Nederland. In Wezep om precies te zijn, bij verzamelaar André Boer. Werner Budding nam voor RTL Autovisie een kijkje en verbaasde zich over de enorme omvang van deze prachtige collectie. André Boer heeft in de loop der tijd zo’n 200 Corvettes verzameld. Een reis door zijn ‘museum’.

 Lees verder 8 Chevrolet | 07 okt 2015, 19:08
 
 

Terrorisme-onderzoek naar Toyota's IS

Amerikaanse bestrijders van terrorisme hebben bij de tweede autofabrikant van de wereld, Toyota, aangeklopt over het wagenpark van Islamitische Staat (IS). De Amerikanen zijn verbaasd over de enorme aantallen Toyota pick-uptrucks en SUV's waar de jihadisten mee door Irak, Syrië en Libië rijden.

 Lees verder Toyota | 07 okt 2015, 16:28
 
 

'Als modificatie aan dieselmotor VW-model invloed heeft op prestaties, weiger ik modificatie'

Eigenaren van Volkswagens, Audi’s, Skoda’s, Seats en Audi’s met een dieselmotor weten sinds deze week of ze wel of niet  sjoemelsoftware in hun auto hebben. De VW Group zegt hard te werken aan een oplossing en zal autobezitters vanaf januari oproepen naar de garage te komen voor een aanpassing van het motormanagement. Dat kan echter leiden tot verminderde prestaties. Gaat u als eigenaar van zo’n VW-product terug als u weet dat uw wagen wellicht langzamer wordt?

 Lees verder 21 Volkswagen | 07 okt 2015, 14:18
 
 


9.5 °C
ZZW1
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 442.08
+ / - +0.34%