AutoRAI Vandaag

‘Binnen enkele jaren met losse handen over de snelweg’

AUTORAI VANDAAG - Rijden we binnen enkele jaren letterlijk handsfree over de snelweg? En kunnen we onderweg achter het stuur uitgebreid e-mailen en bellen? Die kans is groot. Meer hierover in AutoRAI Vandaag met Werner Budding.

 Lees verder 0 Autonieuws | 20 apr 2015, 21:34
 
 

Donkervoort D8 GTO Bare Naked Carbon Edition

De naam zegt genoeg

Bij het horen van de naam D8 GTO Bare Naked Carbon Edition weet je eigenlijk al genoeg. Donkervoort heeft een D8 GTO gemaakt waarbij het gebruikte carbon voor de bodypanelen ‘naakt’ de productiehal verlaat. Het resultaat is indrukwekkend.

 Lees verder 7 Donkervoort | 20 apr 2015, 17:29
 
 

Lotus start joint venture voor autoproductie in China

Lotus-eigenaar Proton (onderdeel van het Maleisische DRB-HICOM) is samen met Lotus Group en het Chinese Goldstar Heavy Industrial een joint venture gestart om in de toekomst auto’s te kunnen bouwen in China. Doel van de joint venture is ook om het merk op Chinese bodem een extra boost te geven.

 Lees verder 0 Lotus | 20 apr 2015, 17:13
 
 

Wow, Venucia VOW Concept is stijlvolle cross-over

Venucia, onderdeel van de joint venture Dongfeng Nissan Passenger Vehicle Company, presenteert op de autoshow van Shanghai een stijlvolle cross-over, genaamd VOW Concept.

 Lees verder 0 Autonieuws | 20 apr 2015, 16:57
 
 

Smurfblauwe fantasie: Qoros 2 SUV PHEV Concept

Door het eerder uitlekken van patentfoto’s is deze Qoros 2 SUV PHEV Concept geen verrassing meer. Dat maakt het studiemodel echter niet minder bijzonder. Want de Chinese autobouwer onderzoekt met het model niet alleen het marktpotentieel van een compacte B-segment cross-over, maar werkt ook aan een eigen designtaal.

 Lees verder 0 Qoros | 20 apr 2015, 16:43
 
 

CT6 PHEV

Cadillac CT6 ook als Plug-in Hybrid

Cadillac breidt het CT6-programma uit met een Plug-in Hybrid, zo dat maakt de autobouwer op de autoshow van Shanghai bekend.

 Lees verder 0 Cadillac | 20 apr 2015, 16:30
 
 

Nissan Lannia is voor jonge Chinezen

Na de twee studiemodellen Friend-Me Concept en Lannia Concept is het nu tijd voor een productierijp model: de Lannia. De compacte sedan is speciaal voor de Chinese markt ontwikkeld.

 Lees verder 0 Nissan | 20 apr 2015, 16:10
 
 

Ook turbomotor voor Lexus RX

Lexus gaat de fonkelnieuwe RX ook als RX200t leveren, zo heeft de fabrikant op de autoshow in Sjanghai laten zien. De motorisering komt naast de RX450h in het programma. Of dat ook in Nederland het geval is, kan de importeur nog niet aangeven.

 Lees verder Lexus | 20 apr 2015, 15:36
 
 

Voor China: Honda D Concept

Honda werkt speciaal voor de Chinese markt aan een nieuwe compacte suv. De D Concept geeft een voorproefje en is wat styling betreft ietwat merkwaardig vormgegeven.

 Lees verder 1 Honda | 20 apr 2015, 15:25
 
 

'Tesla bijna verkocht aan Google'

Het had niet veel gescheeld, of autofabrikant Tesla zou nu onderdeel geweest zijn van internetreus Google. Het bedrijf draaide in 2013 zo slecht dat oprichter Elon Musk persoonlijk een deal had besproken met Google-directeur Larry Page.

 Lees verder 4 Digitaal | 20 apr 2015, 15:02
 
 

Lexus ES weer bij de tijd

De bestverkopende sedan van Lexus is niet de IS, GS of LS, maar de ES. Officieel wordt die hier niet geleverd, maar in landen als China verkoopt Lexus ze met regelmaat. Daarom is ook niet heel vreemd dat de autobouwer op de autoshow van Shanghai een licht opgefriste ES toont aan het publiek.

 Lees verder 0 Lexus | 20 apr 2015, 13:03
 
 

Hyundai geeft Tucson trainingspak aan

Hyundai komt met afwijkende versie van de Tucson voor de Chinese markt, zo lijkt het. De suv werd afgelopen maart al op de Autosalon van Genève gepresenteerd, maar op de autotentoonstelling in Sjanghai staat het model er als concept. De auto wijkt ook af van de versie zoals die nu te zien is op de AutoRAI 2015.

 Lees verder 0 Hyundai | 20 apr 2015, 10:52
 
 

‘Oplichting rondom merknaam ATS’

EXCLUSIEF - Wie is de eigenaar van de sportwagenfabrikant Automobili Turismo e Sport (ATS)? Rondom die vraag is veel verwarring ontstaan nu ene Daniele Maritan op de autobeurs Top Marques in Monaco een 2500 GT presenteert, terwijl hij volgens Gianluca Gregis niet de rechtmatige eigenaar is. Voor Gregis, die de bewijzen heeft dat hij eigenaar is, is dat een doorn in het oog. De afgelopen acht maanden is hij al bezig met juridische stappen.

 Lees verder 0 Autonieuws | 20 apr 2015, 10:39
 
 

Ook voor Nederland!

McLarens nieuwe instapper: 540C

Amper drie weken na de presentatie van de 570S komt McLaren met familie-uitbreiding. De 540C verrijkt het programma. Het instapmodel debuteert deze week op de autoshow in Sjanghai. De levering start begin volgend jaar. Ook Nederland staat op de lijst met verkooplanden.

 Lees verder 7 McLaren | 20 apr 2015, 10:12
 
 

Prijzige pakketten

Infiniti Inspiration Line ook voor diesel

De Nederlandse Infiniti-dealer levert de speciaal voor ons land samengestelde Inspiration Line niet alleen op de Q50 3.5 V6 Hybrid. Ook de 2.0T en 2.2D komen ervoor in aanmerking al zijn er dan wel verschillen. Goedkoop zijn de pakketten niet.

 Lees verder 0 Infiniti | 20 apr 2015, 10:01