Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Onthuld: gefacelifte Volkswagen Golf Plus

28 NOV 2008

Zo gaat de gefacelifte Volkswagen Golf Plus er uit zien. Volkswagen zal de wagen pas op de autoshow in Bologna volgende week tonen, maar AutoTelegraaf kan de opgefriste hoge hatchback nu al presenteren. Hoe dat kan?

Foto: volkswagen

Op de Essen Motor Show, die morgen zijn poorten opent, deelt Volkswagen de preview-folder al uit. Tot grote verbazing van de fabrikant, die we even hebben opgebeld om te vragen of niet eerst de auto moet worden onthuld en daarna pas de brochure dient te worden uitgedeeld. Welnu, ze zijn het met ons eens. Overigens, ze zijn stomverbaasd dat dit heeft kunnen gebeuren.

Enfin, nu die brochure toch in handen is van AutoTelegraaf, de details. Het verbeterde model onderscheidt zich van de originele uitgave door een nieuwe voorbumper à la Golf VI, andere lichtunits, grille met chroom-inleg, een vers setje achterlichten en gerestylede achterbumper met zichtbare uitlaateindstukken. Daardoor moet het verschil tussen de nomale Golf-hatchback en de Golf Plus niet te groot worden, aangezien de hatchback een ingrijpende facelift heeft ondergaan en de Plus voorlopig in zijn huidige carrosserielijn blijft bestaan. Een ingrijpende facelift staat voor de Plus niet gepland. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de Plus de rol van de vijfdeurs-Golf zou overnemen, maar daar denkt het publiek anders over. De verkoopresultaten zijn echter wel bevredigend, zodat Volkswagen andere plannen voor de Golf Plus op tafel heeft liggen. Het model krijgt een zelfstandige positie binnen het gamma.

Volkswagen onthult de Golf Plus zelf aan de vooravond van de Autoshow in Bologna, op 3 december om precies te zijn. Begin volgend jaar start de levering in Nederland. De wagen heeft naast genoemde exterieure aanpassingen onder andere nieuwe bekledingsstoffen in het interieur en een ververst kleurenpalet. Het subliem werkende Park Assist, dat de auto automatisch in een parkeer zet, is nu ook beschikbaar.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.9 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%