Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Debuut op autosalon van Parijs

Chevrolet Aveo definitief!

09 SEP 2010

amsterdam - Chevrolet introduceert op de 'Mondial de l'Automobile' in Parijs volgende maand niet aleen de vijfdeurs Cruze hatchback en de Orlando mpv, maar ook de definitieve uitvoering van de nieuwe Aveo, die in de zomer van volgend jaar op de markt komt.

Foto: Chevrolet
Foto: Chevrolet

Eerder dit jaat showde het Amerikaanse merk in Detroit al de Aveo RS, die als conceptmodel voor de b-segment auto werd betiteld. De nu geïntroduceerde serie-uitvoering heeft veel van die RS overgenomen, maar oogt natuurlijk wel een slagje ingetogener.

Zo heeft de grote dubbele grille van de RS plaatsgemaakt voor een 'normaler' front en zijn de grote luchtinlaten die onderin de bumper zaten vervangen door kleine ronde mistpitjes. En profil is een iets minder dikke deurdorpel gebruikt. De grote lijnen van het showmodel zijn echter gehandhaafd.

De Aveo zal worden geleverd met 1,2 liter motoren van 70 en 86 pk, een 100 pk sterke 1.4 en een 1.6 met 115 pk vermogen. Voor de eerste keer zal de Aveo ook worden uitgerust met twee versies van een 1.3 dieselmotor, te weten met 75 en 95 pk en start/stoptechniek.

Chevrolets eerste automatische versnellingsbak voor kleinere modellen zal optioneel beschikbaar komen voor de Aveo 1.4/1.6. Standaard worden de modellen uitgerust met handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbak, al naar gelang de motorisering.

Precieze maten worden nog niet gegeven, maar de auto is ,,langer en breder'' dan het huidige model en moet ook binnenin meer plek bieden. Het dashboard is volgens Chevrolet geïnspireerd op het instrumentenpaneel van een motorfiets.

Elektronische stuurbekrachtiging, stabiliteitscontrole en cruise control behoren tot de standaarduitrusting.

10.0 °C
NW2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 441.66
+ / - +2.1%