Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Spyker C8 Aileron
Spyker C8 Aileron
Foto: EPA

Spyker realiseert positief resultaat

26 OKT 2012

ZEEWOLDE (ANP) - De fabrikant van exclusieve sportwagens Spyker heeft in het derde kwartaal een positief resultaat behaald. Dat maakte Spyker vrijdag bekend zonder concrete cijfers te melden.BOEKWINST

Het positieve resultaat is vooral te danken aan een boekwinst van 131 miljoen euro op een financiële herstructurering en de herkapitalisatie door het Chinese Youngman. Spyker en Youngman maakten in augustus bekend samen te gaan werken, waarbij Youngman 10 miljoen euro in Spyker investeert en daarvoor een belang krijgt van 29,9 procent.

Volgens Spyker heeft Youngman inmiddels 2,3 miljoen euro in het bedrijf gestoken en bezit de Chinese onderneming nu 12 procent van het uitstaande aandelenkapitaal van het bedrijf.

MIDDELEN

De sportwagenbouwer uit Zeewolde meldde dat dankzij de injectie van Youngman er weer middelen beschikbaar zijn om leveranciers te betalen en de productie van de C8 Aileron opnieuw op te starten. Er werd niet gemeld op welke termijn deze productie wordt hervat.

Spyker zei verder dat het verwacht van het strafbankje van Euronext te komen voor het aflopen van een termijn van 6 maanden, die het bedrijf in september van het beursbedrijf kreeg.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.2 °C
O1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%