Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: REUTERS
di 08 jan 2013, 11:55 0 reacties

'Peugeot moet Opel geheel overnemen'

PARIJS - 

De Franse overheid moet druk uitoefenen op autofabrikant PSA Peugeot Citroën voor een volledige overname van Opel. Dat meldde de Franse krant Le Monde op basis van bronnen bij het Franse ministerie van Financiën en ingewijden in de kringen rond president François Hollande.

Door een samengaan van beide bedrijven zou een concurrent worden gecreëerd voor Volkswagen, de grootste autofabrikant van Europa. In februari vorig jaar ging het Amerikaanse Opel-moederbedrijf General Motors (GM) een strategische samenwerking aan met Peugeot en nam daarbij een belang van 7 procent in het Franse bedrijf. Sindsdien wordt over een fusie van Opel met Peugeot gespeculeerd. Er zouden al gesprekken lopen over een samenvoeging van de productie van de twee verlieslijdende autoconcerns.

Volgens Le Monde zou GM alleen van een fusie kunnen worden overtuigd, als Peugeot Opel direct zou overnemen. De financiering is echter een heikele kwestie. De Franse overheid schoot Peugeot in het najaar van 2012 nog te hulp met miljardengaranties.

Het laatste nieuws en de nieuwste video's nu ook 24/7 te volgen via de Autovisie nieuws-app voor iPad. Download 'm nu in de App Store.


Schrijf een reactie
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.