Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: REUTERS

'Peugeot moet Opel geheel overnemen'

08 JAN 2013

PARIJS - De Franse overheid moet druk uitoefenen op autofabrikant PSA Peugeot Citroën voor een volledige overname van Opel. Dat meldde de Franse krant Le Monde op basis van bronnen bij het Franse ministerie van Financiën en ingewijden in de kringen rond president François Hollande.

Door een samengaan van beide bedrijven zou een concurrent worden gecreëerd voor Volkswagen, de grootste autofabrikant van Europa. In februari vorig jaar ging het Amerikaanse Opel-moederbedrijf General Motors (GM) een strategische samenwerking aan met Peugeot en nam daarbij een belang van 7 procent in het Franse bedrijf. Sindsdien wordt over een fusie van Opel met Peugeot gespeculeerd. Er zouden al gesprekken lopen over een samenvoeging van de productie van de twee verlieslijdende autoconcerns.

Volgens Le Monde zou GM alleen van een fusie kunnen worden overtuigd, als Peugeot Opel direct zou overnemen. De financiering is echter een heikele kwestie. De Franse overheid schoot Peugeot in het najaar van 2012 nog te hulp met miljardengaranties.

Het laatste nieuws en de nieuwste video's nu ook 24/7 te volgen via de Autovisie nieuws-app voor iPad. Download 'm nu in de App Store.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.4 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.36
+ / - 0.0%