Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Mastretta MXT-R
Mastretta MXT-R
Foto: Mastretta/Autocar

Nieuw uit Mexico: Mastretta MXT-R

08 JAN 2013 Bart Oostvogels

Het Mexicaanse sportwagenmerk Mastretta presenteert tijdens de Autosport International Racing Car Show deze maand een nieuwe, sportievere versie van de MXT.

Focus ST-motor

Mastretta noemt het model MXT-R en positioneert hem tussen het reguliere straatmodel en de aankomende racewagen in. Voor de aandrijving van het model zorgt een 2,0 liter EcoBoost-motor van Ford. Deze kennen we uit de huidige Focus ST, alleen levert de vierpitter in de MXT-R geen 250 maar 285 pk. Verschil ten opzichte van de huidige MXT is het aerodynamische bumperpakket, bestaande uit een front splitter een forse achtervleugel. Wanneer de auto in productie gaat, is nog niet bekend. Het Autosport International Racing Car Show heeft plaats van 10 tot 13 januari.

Mexico City

De Mexicaanse autobouwer is onderdeel van Tecnoidea SAPI de CV; een Mexicaans design en technologie bedrijf gebaseerd in Mexico City. In die stad huist ook de productielocatie van Mastretta.

Het laatste nieuws en de nieuwste video's nu ook 24/7 te volgen via de Autovisie nieuws-app voor iPad. Download 'm nu in de App Store.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
22.4 °C
O2
Beurs AEX
AEX 519.93
+ / - +0.62%