Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Dodge Dart GT Dodge Dart GT Foto: Dodge
di 08 jan 2013, 15:46 0 reacties

Krachtige Dodge Dart R/T nog steeds in overweging

door Bart Oostvogels

Een R/T-uitmonstering van de Dodge Dart is nog altijd in overweging, zo laat laat de autobouwer weten. Om aan de sportieve rijder alvast tegemoet te komen, presenteert Dodge tijdens de autoshow van Detroit een sportievere versie van de Dart: de Dart GT. Wie rekent op meer vermogen, heeft het mis.

Dodge Dart GT Dodge Dart GT Foto: Dodge
Dodge Dart GT uit de jaren 60 Dodge Dart GT uit de jaren 60 Foto: Dodge

Verleden

De Dart GT is feitelijk een knipoog naar het verleden. Een model met dezelfde naamaanduiding verscheen al in 1963 op de markt. De nieuwe Dart GT is voorzien van de voorlopig meest krachtige motor uit het programma. Deze 2,4 liter Tigershark MultiAir2-viercilinder levert 184 pk. Op het gebied van transmissies is er keuze uit een manuele zesbak of een zestraps automaat. Verschil ten opzichte van de reguliere Dart is dat de GT-uitvoering een sportiever afgesteld onderstel heeft. Rollen doet de GT op standaard 18 inch aluminium wielen. Het model is verder voorzien van stoelen bekleed met Nappa-leder.

Het laatste nieuws en de nieuwste video's nu ook 24/7 te volgen via de Autovisie nieuws-app voor iPad. Download 'm nu in de App Store.


Schrijf een reactie
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.