Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Dodge Dart GT
Dodge Dart GT
Foto: Dodge

Krachtige Dodge Dart R/T nog steeds in overweging

08 JAN 2013 Bart Oostvogels

Een R/T-uitmonstering van de Dodge Dart is nog altijd in overweging, zo laat laat de autobouwer weten. Om aan de sportieve rijder alvast tegemoet te komen, presenteert Dodge tijdens de autoshow van Detroit een sportievere versie van de Dart: de Dart GT. Wie rekent op meer vermogen, heeft het mis.

Dodge Dart GT
Dodge Dart GT
Foto: Dodge
Dodge Dart GT uit de jaren 60
Dodge Dart GT uit de jaren 60
Foto: Dodge

Verleden

De Dart GT is feitelijk een knipoog naar het verleden. Een model met dezelfde naamaanduiding verscheen al in 1963 op de markt. De nieuwe Dart GT is voorzien van de voorlopig meest krachtige motor uit het programma. Deze 2,4 liter Tigershark MultiAir2-viercilinder levert 184 pk. Op het gebied van transmissies is er keuze uit een manuele zesbak of een zestraps automaat. Verschil ten opzichte van de reguliere Dart is dat de GT-uitvoering een sportiever afgesteld onderstel heeft. Rollen doet de GT op standaard 18 inch aluminium wielen. Het model is verder voorzien van stoelen bekleed met Nappa-leder.

Het laatste nieuws en de nieuwste video's nu ook 24/7 te volgen via de Autovisie nieuws-app voor iPad. Download 'm nu in de App Store.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.4 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - 0.0%