Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Spania GTA Spano
Spania GTA Spano
Foto: Spania GTA

Spania GTA werkt aan Spyder en R-versie

20 FEB 2013 Bart Oostvogels

De Spaanse sportwagenbouwer Spania GTA werkt achter de schermen aan twee nieuwe versies op basis van de al bestaande GTA Spano. Dat heeft het merk bevestigd tegenover Autovisie.

Spania GTA Spano
Spania GTA Spano
Foto: Spania GTA
Spania GTA Spano
Spania GTA Spano
Foto: Spania GTA

Spyder en R-versie

"We zijn bezig met de ontwikkeling van een exclusieve GTA Spano Spyder en een R-versie. Die laatste uitvoering krijgt zo'n 1.200 pk en een topsnelheid van ver boven de 350 km/h. Onze designafdeling is momenteel bezig met het ontwerp van deze twee modellen", aldus de woordvoerder van Spania GTA in gesprek met Autovisie. Hij kan nog niet zeggen wanneer de auto's op de markt komen.

Productie

"De GTA Spano is momenteel al enige tijd in productie. De eerste auto's worden tegen het einde van dit jaar afgeleverd. We bouwen in totaal 99 exemplaren van dit model", vervolgt de zegsman. In tegenstelling tot de R-versie maakt de 'reguliere' supercar gebruik van een 8,3 liter V10 met supercharger met 'slechts' 900 pk en een elektronisch begrensd koppel van 1.000 Nm. Daarmee haalt de GTA Spano al in 2,9 seconden de 100 km/h terwijl de topsnelheid net boven de 350 km/h ligt. Voor het chassis is gebruik gemaakt van carbon, titanium en kevlar. Die materialen houden het gewicht laag (1.350 kilogram) maar zorgen wel voor voldoende stijfheid. De prijs van de GTA Spano begint bij 570.000 euro exclusief belastingen.

Dealernetwerk

Belangrijk bij het ontwikkelen van een merk is een dealernetwerk. Spania GTA heeft al diverse contracten gesloten met dealers in China, Arabische Emiraten, de VS, Rusland, Duitsland, Italië en Nieuw-Zeeland. Dat dealernetwerk wordt nog uitgebreid. Overigens ging Spania GTA voorheen door het leven als GTA Motor, maar die naam werd begin 2013 gewijzigd.

(Autovisie)

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.6 °C
NO2
Beurs AEX
AEX 516.71
+ / - -0.56%