Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Kahn Design Barchetta
Kahn Design Barchetta
Foto: Kahn Design

Kahn Design gaat zich wagen aan coachbuilding

03 JUN 2014 Guus Hoevenaars

Kahn Design verwierf bekendheid als tuner van onder andere Land Rovers, maar wil nu uitbreiden. Het bedrijf wil unieke body's maken op bestaande onderstellen en kijkt daarbij niet alleen naar terreinauto's. Later dit jaar moet er een heuse barchetta verschijnen.

Kahn Design Flying Huntsman
Kahn Design Flying Huntsman
Foto: Kahn Design

De barchetta krijgt een body met een retro-ontwerp. Kahn bouwt de tweezits sportauto samen met Ant Anstead onder de naam Ant-Kahn, zo meldt AutoCar. Ant is de eigenaar van Evanta, een bouwer van replica's die zijn geïnspireerd door klassieke Aston Martins, waaronder de zeldzame DB4GT Zagato. De nieuwe barchetta gaat Ant-Kahns visie uitbeelden van een open versie van de DB4GT Zagato. Een tamme versie van de 6.2 liter V8 LS3-motor uit de Corvette gaat voor de aandrijving zorgen.

Aston

Na dit project moet er volgend jaar een Aston Martin van een nieuwe aluminium body worden voorzien. Het ontwerp daarvan wordt momenteel nog uitgewerkt.

Flying Huntsman

Voor al deze sportieve modellen zal Kahn eerst nog een verlengde versie van de Land Rover Defender presenteren. Deze zogenoemde 'Flying Huntsman' wordt 40 centimeter langer, maar die ruimte komt niet ten goede aan de passagiers. Het is de neus van de motor waar de bouwers de extra lengte toevoegen. In deze lange neus komt een 550 pk sterke V8 van General Motors met een automatische versnellingsbak te liggen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
20.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 519.27
+ / - +0.5%