Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Renault Espace
Renault Espace
Foto: Renault

Dossier: Ruimtewonders voor 17.000 euro

13 MEI 2017

De klassieke ruimtewagen verdwijnt langzaam uit ons straatbeeld. Het blijven echter interessante auto’s voor wie behoefte heeft aan veel (zit)ruimte. De meest recente modellen koop je al voor het geld van een goedkope middenklasser!

Ford Galaxy (2006 - 2015)

Achter het stuur van de Galaxy zit je opvallend hoog, waardoor het lijkt alsof de ruimtewagen in bochten sterk overhelt. De Ford is comfortabel geveerd en ook helemaal achterin kun je als volwassene plaatsnemen (voor eventjes dan). De vijfcilinder benzinemotor klinkt mooi en zorgt voor veel souplesse, maar ook de 1.6-liter Ecoboost weet verrassend goed raad met de massa van de Galaxy. Met die kleinere krachtbron moet een verbruik van 1 op 11 haalbaar zijn. Via www.gaspedaal.nl komen we bij een Ford-specialist in Putten terecht, waar voor € 16.450 een 2.0-liter benzine-uitvoering wordt aangeboden. Het gaat om een chique en zeer complete Ghia-uitvoering (2010, 105.000 km).

Renault Espace (2003 - 2012)

De Espace heeft uitneembare stoelen op de tweede en derde zitrij, die onderling uitwisselbaar zijn. Het is wel zaak de stoelen op een veilige plaats op te bergen, want ze gaan gauw stuk. Helemaal achterin is de afstand van de zitting tot de vloer maar klein. Lange mensen houden het daar dus niet lang uit. Het dashboard is lekker anders, maar weinig praktisch. De talloze opbergvakken zijn dan wel weer handig. Bij een autobedrijf in Zwolle stuiten we op een donkergrijze uitvoering met een 2.0-liter benzinemotor. De ruimtewagen komt uit 2012, beschikt over zes stoelen en een bescheiden kilometerstand van 116.000 kilometer. Voor € 16.490 kun je jouw gezin inladen.

Volkswagen Sharan (2010 - heden)

De Sharan beschikt standaard over zeven zitplaatsen. Dankzij de schuifdeuren zijn de achterste zitrijen gemakkelijk te bereiken. De voorste en middelste zitrij zitten erg comfortabel, de achterste zitplaatsen vallen voor volwassenen iets krapper uit. Een Sharan is een ideale auto voor lange ritten, temeer daar je er de nodige bagage in kwijt kunt. Klap je alleen de achterste twee stoelen plat, dan meet de kofferbak al 600 liter. De eenvoudigste benzinemotor is sterk genoeg en haalt zo maar 1 op 10. In Vinkeveen traceren we een net, zilvergrijs exemplaar. Het gaat om een Trendline-uitvoering met een 1.4-liter benzinemotor (2011, 111.000 km) voor € 16.900.

KIJK OP AUTOVISIE.NL VOOR HET OORDEEL VAN DE WEGENWACHT EN VOOR ONZE KEUZE

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.8 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%