Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Kahn Design
Kahn Design
Foto: Kahn Design

Kahn Design buigt zich over laatste Londense taxi’s

31 MEI 2017 Remco Slump | Autovisie

De London Taxi Company TX4 gaat eind dit jaar uit productie en krijgt een elektrische vervanger. Dus heeft de fabrikant een geinig afscheid bedacht. De laatste driehonderd ‘black cabs’ die van de band rollen worden door Land Rover-tuner Kahn Design ontworpen.

Kahn Design
Kahn Design
Foto: Kahn Design

Door Kahn Design-oprichter Afzal Kahn, om precies te zijn. Volgens de London Taxi Company (LTC) is hij namelijk dé man om deze klus te klaren. “Afzal Kahn staat bekend om zijn originele en grensverleggende ontwerpen”, aldus een woordvoerder van LTC. “Volgens ons is hij de beste ontwerper om de iconische taxi het afscheid te geven die hij verdient.”

Volgens LTC worden de laatste driehonderd TX4-taxi’s buitengewoon luxueus afgewerkt. Ze worden een mix tussen oud en nieuw en zullen allemaal verschillend zijn. Ze worden deels naar de smaak van hun kopers samengesteld en krijgen allemaal een badge mee waarop staat ‘One of One’. LTC denkt dat de bijzondere TX4’s waardevolle collectors items zullen worden.

LEES OOK: KAHN DESIGN WB12 VENGEANCE VOLANTE - DE DB9 LEEFT!

Kahn Design staat vooral bekend als tuner van Land Rovers en Range Rovers, maar heeft ook ‘eigen creaties’ gebouwd, zoals de Flying Huntsman 6×6 (een zeswielaangedreven variand van de Land Rover Defender pickup) en de Vengeance en Vengeance Volante (Aston Martin DB9’s die van een volledig eigen carrosserie zijn voorzien).

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
22.4 °C
O2
Beurs AEX
AEX 520.86
+ / - +0.8%