Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium
Foto: Landwind

Redding NedCar lijkt nabij

09 APR 2011 Werner Budding en Martijn Koolhoven

BORN - Na de Japanners komen de Chinezen. De Nederlandse autofabriek NedCar in Born is erop voorbereid en lijkt daarmee van de ondergang gered.

Foto: Fotobureau Dijkstra
Foto: Landwind
Foto: Landwind

Het Japanse Mitsubishi Motor Company kondigde eerder aan dat het binnen enkele jaren gaat stoppen met de productie van de Colt en de Outlander, die nu nog in Born plaatsheeft. De Colt krijgt een opvolger die in Thailand gebouwd gaat worden en Mitsubishi bouwt de Outlander ook al in Japan.

Samenwerking

De Chinese automobielfabrikant Landwind , die deze maand zijn nieuwe model de CV9 naar Europa brengt, heeft met NedCar afspraken gemaakt over een vergaande vorm van samenwerking. Om te beginnen zal NedCar de zogenaamde ’Pre Delivery Inspection’ van de nieuwe Landwind CV9 gaan verzorgen. Dit zijn de laatste kwaliteits-checks van de Chinese auto’s, die met ingang van deze maand in Nederland op de markt komen.De Chinezen hebben ook interesse om in Born auto’s te gaan bouwen als de Japanners zijn vertrokken. Ze zien het als een kans om het in veel Europese landen heersende vooroordeel dat de kwaliteit van Chinese auto’s niet zou deugen, weg te nemen. NedCar en Landwind willen de samenwerking bevestigen noch ontkennen.

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
9.7 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 466.67
+ / - +0.99%