Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Landwind

Redding NedCar lijkt nabij

09 APR 2011 Werner Budding en Martijn Koolhoven

BORN - Na de Japanners komen de Chinezen. De Nederlandse autofabriek NedCar in Born is erop voorbereid en lijkt daarmee van de ondergang gered.

Foto: Fotobureau Dijkstra
Foto: Landwind
Foto: Landwind

Het Japanse Mitsubishi Motor Company kondigde eerder aan dat het binnen enkele jaren gaat stoppen met de productie van de Colt en de Outlander, die nu nog in Born plaatsheeft. De Colt krijgt een opvolger die in Thailand gebouwd gaat worden en Mitsubishi bouwt de Outlander ook al in Japan.

Samenwerking

De Chinese automobielfabrikant Landwind , die deze maand zijn nieuwe model de CV9 naar Europa brengt, heeft met NedCar afspraken gemaakt over een vergaande vorm van samenwerking. Om te beginnen zal NedCar de zogenaamde ’Pre Delivery Inspection’ van de nieuwe Landwind CV9 gaan verzorgen. Dit zijn de laatste kwaliteits-checks van de Chinese auto’s, die met ingang van deze maand in Nederland op de markt komen.De Chinezen hebben ook interesse om in Born auto’s te gaan bouwen als de Japanners zijn vertrokken. Ze zien het als een kans om het in veel Europese landen heersende vooroordeel dat de kwaliteit van Chinese auto’s niet zou deugen, weg te nemen. NedCar en Landwind willen de samenwerking bevestigen noch ontkennen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.5 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 528.4
+ / - -0.05%