Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Aston Martin Vulcan AMR Pro
Aston Martin Vulcan AMR Pro
Foto: Aston Martin

Aston Martin Vulcan AMR Pro: Van extreem naar extremer

29 JUN 2017 Remco Slump | Autovisie

Aston Martin neemt zijn nieuwe AMR-label heel serieus. Want op het Goodwood Festival of Speed introduceert het Britse merk deze Vulcan AMR Pro. Alsof de ‘gewone’ Vulcan niet al extreem genoeg is.

Wat voegt het AMR Pro-pakket toe aan de Vulcan? Een hele sloot aan aerodynamische aanpassingen in ieder geval. Er zijn roosters boven de voorwielen om lucht ‘af te blazen’ en lift te reduceren. Er zijn vleugeltjes naast de koplampen. Er is een extremere frontsplitter voor een betere stuurreactie. En er is een dubbele achtervleugel voor meer downforce.

Al met al resulteert dat in een maximale neerwaartse druk van 408 kilogram voor de Vulcan AMR Pro. Ter vergelijking: de Vulcan komt niet verder dan 321 kilogram en Aston Martins Le Mans-winnende Vantage GTE houdt het bij 317 kilogram voor gezien. Oh, en de Vulcan AMR Pro doet aan gewichtsbesparing. Een beetje althans, want de nieuwe koolstofvezel motorkap schaaft 5 kilogram van het totaalgewicht.

BEKIJK OOK: IN DETAIL - EEN RONDJE OM DE ASTON MARTIN VULCAN

Toch is de Vulcan AMR Pro een beetje een vreemde auto. Het AMR Pro-pakket is te bestellen voor alle Vulcans die ooit zijn gebouwd, maar dat zijn er slechts vierentwintig. Die kostten per stuk 1,8 miljoen pond (ruim 2,0 miljoen euro). Eigenaren die hun Vulcan willen laten ombouwen tot AMR Pro betalen daar bovenop nog ongeveer 150.000 euro.

KIJK OP AUTOVISIE.NL VOOR MEER FOTO'S VAN DE ASTON MARTIN VULCAN AMR PRO

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.8 °C
W1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%