Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Aston Martin Vantage
Aston Martin Vantage
Foto: Aston Martin

Primeur! Dit is de nieuwe Aston Martin Vantage

29 JUN 2017 Sjoerd van Bilsen | Autovisie

Eind volgend jaar valt het doek voor de huidige Vantage en dit is het model dat hem opvolgt. Weliswaar zijn dit niet de eerste foto’s van Aston Martins instapmodel, de hier getoonde afbeeldingen komen van een patentbureau waar Aston Martin de sportcoupé heeft geregistreerd. Pas volgend jaar zal de Britse autobouwer de tweede generatie Vantage aan het publiek tonen.

Dealers en vertegenwoordigers van het prestigieuze chique sportwagenmerk hebben de compacte sportwagen al mogen aanschouwen. De reacties zijn positief. Volgens insiders zal de Vantage een eigen gezicht krijgen met grotere optische verschillen in vergelijking met de DB11. Volgens Andy Palmer, de CEO van Aston Martin, moet zijn moeder zelfs een Vantage direct van een DB11 kunnen onderscheiden.

Wat al meteen opvalt is de afwijkende C-stijl, waarin bij de grotere DB11 een luchtinlaatkanaal is opgenomen. Op de Vantage is gekozen voor een subtielere uitvoering van de ‘buis’ die de rijwind via de achterklep naar de achterzijde geleid, om zo een spoiler in het kofferdeksel te vormen. Maar ook de lichtunits hebben een andere vorm, terwijl het rooster in het voorscherm van de Vantage niet zo’n lange streep is als op de DB11. De beduidend kortere Vantage deelt wel zijn aluminium architectuur met de DB11, waarop ook de opvolger van de Vanquish komt te staan.

KIJK OP AUTOVISIE.NL VOOR MEER AFBEELDINGEN VAN EN MEER INFORMATIE OVER DE ASTON MARTIN VANTAGE

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.5 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%