Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Aston Martin Vantage
Aston Martin Vantage
Foto: Aston Martin

Nieuwe Aston Martin Vantage heeft DB10-trekjes

02 AUG 2017 Remco Slump | Autovisie

In Spectre kwam de Aston Martin DB10 van James Bond met een enorme plons in een rivier terecht. Aston Martin heeft hem daar ogenschijnlijk weer uitgevist, want het ontwerp van deze nieuwe Vantage heeft wel erg veel weg van de ‘Bond car’.

Aston Martin Vantage
Aston Martin Vantage
Foto: Aston Martin

Geen verrassing natuurlijk. We zagen al eerder concepttekeningen van de Vantage, die lieten zien dat Aston Martin zeker niet met een mini-DB11 komt. Nee, de kersverse kleine Aston heeft duidelijke overeenkomsten met de DB10 die James Bond (Daniel Craig) in Spectre bestuurde. Daarbij doet de laag geplaatste grille ook zeker denken aan die van de gelimiteerde Vulcan.

Twinturbo V8

Voor de aandrijving van de Vantage zorgt waarschijnlijk dezelfde 4,0 liter twinturbo V8 die ook in de DB11 V8 zit. Het blok komt van AMG, maar is voor Aston Martin op details aangepast. In de DB11 levert de krachtbron 510 pk en 675 Nm koppel en is hij goed voor een sprint naar 100 km/h in precies 4,0 seconden.

Twaalf jaar

De huidige Vantage is sinds 2005 op de markt. En in die twaalf jaar hebben de tijdloze lijnen van de auto nauwelijks aan elegantie ingeboet. Technisch kan de V8 / V12 Vantage echter al een tijdje niet meer meekomen met de concurrentie. Daarom onthult Aston Martin eind dit jaar de nieuwe generatie. Of die er ook weer als V12 Vantage komt, is niet bekend.

KIJK VOOR VEEL MEER FOTO'S OP AUTOVISIE.NL

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
24.9 °C
ZO3
Beurs AEX
AEX 520.18
+ / - -0.32%