Zoeken
  Zoeken met  
4.4 °C
O1
 
files 106
89 km.
euro95
diesel
1,809
1,491
 
 

Het begin van het einde: Groep B rally-iconen

VIDEO EXCLUSIEF - Halverwege het door Audi met de Quattro gedomineerde rallyseizoen van 1984, verscheen Peugeot met de 205 T16 aan het front. Een auto die het regelementenboek zo drastisch herschreef, dat het wat later verboden lectuur werd.

 Lees verder 4 Oldtimer | 13 apr  07:59
 
 

Audi neemt met Chinese partner A6 L e-tron in productie

Audi heeft besloten om samen met hun Chinese partner FAW de Audi A6 L e-tron in productie te nemen. Deze plug-in hybride is in eerste instantie alleen bedoeld voor de Chinese markt.

 Lees verder 0 Audi | 09 apr  10:12
 
 

De volgende crossover van Audi, alle niches vullen

Voorproefje Audi Q4

Een dikke week voor de première op de autoshow in Peking geeft Audi schetsen vrij van zijn nieuwe concept car. De auto is de voorbode van de Q4, die de Duitsers binnen afzienbare tijd op de markt willen brengen.

 Lees verder 0 Audi | 08 apr  11:13
 
 

Patenttekeningen Audi Sport quattro Concept

Audi heeft schetsen van de Sport quattro Concept vastgelegd bij een patentenbureau. Wie de patenttekeningen vergelijkt met het prototype, ziet een aantal verschillen.

 Lees verder 0 Audi | 07 apr  12:33
 
 

'Seat verliest productie Audi Q3'

De productie van de volgende generatie Audi Q3 wordt in Brussel ondergebracht. Dat schrijven de Belgische kranten L' Echo en De Tijd. De compacte SUV wordt nu in Spanje gebouwd, waar Seat verantwoordelijk voor de bouw van het model is.

 Lees verder 0 Audi | 03 apr  17:08
 
 

Stadskanon: Audi S1

VIDEO - Voor wie in de hedendaagse stadsjungle snel uit de voeten wil komen heeft Audi een klein bommetje op wielen. De Audi S1 heeft én vierwielaandrijving én 231 pk. Werner Budding test 'm voor Autovisie TV in het besneeuwde landschap en op de bevroren meren van het Zweedse Åre.

 Lees verder 5 Tests | 27 mrt  14:42
 
 

Audi A8 W12 goedkoopste twaalfcilinder

De Audi A8 met twaalfcilinder heeft een prijs gekregen. Hij is goedkoper dan zijn directe concurrenten, de BMW 7 Serie en de Mercedes S-Klasse. Dat betekent overigens niet dat het een prijsknaller is.

 Lees verder 0 Audi | 27 mrt  09:44
 
 

Audi: 'Handbak gaat vrijwel verdwijnen'

“De handgeschakelde versnellingsbak is technisch inferieur aan moderne automaten”, aldus Audi’s technisch directeur Ulrich Hackenberg. Daarom denkt hij dat de handbak op zijn laatste benen loopt.

 Lees verder 16 Audi | 21 mrt  12:02
 
 

Rijden met de auto van Willem-Alexander en Maxima

VIDEO EXCLUSIEF - Wereldwijd bestaan er slechts twee exemplaren van deze unieke, verlengde Audi A8L. De één is sinds kort in handen van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima. De ander is eigendom van de heer Kooyenga. Een zakenman uit het Friese Dokkum. Van hem kregen we exclusief de sleutel om deze 5,7 meter lange limousine met koninklijk tintje zelf te ervaren.

 Lees verder 146 Audi | 15 mrt  07:06
 
 

Audi A3 Cabrio softer voor hardcore Audi-rijders

Het klinkt vreemd, maar de kopers van een Audi S Line- of Sport-uitvoering in Groot-Brittannië vinden de onderstelafstelling te sportief... Vandaar dat de fabrikant in het geval van de A3 Cabriolet, die ginds morgen in de verkoop gaat, minder S of Sport heeft gemaakt.

 Lees verder 0 Audi | 14 mrt  14:58
 
 

Audi TT quattro Sport Concept geen voorbode TT RS

Audi komt toch nog met een verrassing op de Autosalon van Genève in de vorm van deze TT quattro Sport Concept. Je zou vermoeden dat de auto een voorproefje geeft van een TT RS, maar dat is onjuist. De TT quattro Sport Concept betreft een lichtgewicht studie, waarbij Audi zich vooral focust op de geblazen 2.0 TFSI viercilinder met 420 pk.

 Lees verder 2 Audi | 04 mrt  09:12
 
 

Nieuwe Audi TT is meer van hetzelfde

Het zou een facelift van het huidige model kunnen zijn, maar nee… dit is de fonkelnieuwe Audi TT. Belangrijkste herkenningspunt? De vlakkere, bredere single frame-grille.

 Lees verder 2 Audi | 03 mrt  20:00
 
 

Volgende Audi RS4 moet cilinders inleveren

Ook Audi’s vetste A4 moet het in de toekomst met een slokje minder doen. Daarom krijgt de volgende generatie van de RS4, net als de nieuwe BMW M3/M4, een relatief zuinige geblazen zescilinder onder kap.

 Lees verder 0 Audi | 24 feb  18:20
 
 

G-Tec is het G-Tron van Skoda

Aardgasversie Skoda Octavia minder aantrekkelijk

Audi noemt de A3 op aardgas G-Tron, bij Skoda heet de technisch gelijke aardgas-Octavia G-Tec. Niet alleen een andere naam, ook een compleet ander bijtellingspercentage.

 Lees verder 1 Skoda | 20 feb  12:42
 
 

Audi laat schetsen nieuwe TT zien

Over een kleine twee weken onthult Audi de nieuwe TT op de autoshow in Genève. Voor wie écht niet kan wachten op de nieuwe TT, heeft het merk nu vast de schetsen vrijgegeven.

 Lees verder 7 Audi | 20 feb  11:41