Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Audi SQ5 TFSI
Audi SQ5 TFSI
Foto: Audi

Audi SQ5 met benzinemotor niet voor ons

08 JAN 2013 Bart Oostvogels

Deze Audi SQ5 met geblazen V6-benzinemotor komt niet in Europa op de markt. Simpelweg omdat er op ons continent meer markt is voor een versie met dieselmotor. Hoe dan ook, er zijn genoeg andere landen waar deze Audi SQ5 TFSI wel geleverd gaat worden.

Audi SQ5 TFSI
Audi SQ5 TFSI
Foto: Audi
Audi SQ5 TFSI
Audi SQ5 TFSI
Foto: Audi
Audi SQ5 TFSI
Audi SQ5 TFSI
Foto: Audi
Audi SQ5 TFSI
Audi SQ5 TFSI
Foto: Audi
Audi SQ5 TFSI
Audi SQ5 TFSI
Foto: Audi

Diverse landen

Denk dan bijvoorbeeld aan markten als de VS, Canada, Rusland, China, Japan, Singapore, Zuid-Korea, Zuid-Afrika, Mexico, Brazilië, Argentinië, Chili en Oekranie. "In Europese landen neemt de SQ5 TDI de plek van de TFSI in", aldus Audi.

V6

Mensen in die landen krijgen tegen betaling de beschikking over een 3.0 TFSI V6-motor met 354 pk en 470 Nm. Schakelen gebeurt met een achttraps automaat. Het model sprint in 5,3 seconden naar honderd km/h en de topsnelheid is afgeregeld bij 250 km/h. 'Onze' SQ5 TDI doet niet onder voor de benzinevariant. Sterker nog, hij is sneller. Het motorvermogen van de TDI-versie bedraagt 313 pk en 650 Nm. De sprint van nul naar honderd neemt slechts 5,1 tellen in beslag. Maar dat terzijde. Ten opzichte van de reguliere Q5 ligt de SQ5 TFSI zo'n 30 millimeter dichter bij het wegdek. Rollen doet het model op 20 inch wielen, 21 inch is optioneel.

Derde kwartaal

De levering van de SQ5 TFSI start in het derde kwartaal van dit jaar. Tijdens de autoshow van Detroit beleeft het model zijn globale debuut.

Het laatste nieuws en de nieuwste video's nu ook 24/7 te volgen via de Autovisie nieuws-app voor iPad. Download 'm nu in de App Store.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.9 °C
W3
Beurs AEX
AEX 527.97
+ / - -0.09%