Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Audi TTS Audi TTS Foto: Audi
di 08 jan 2013, 14:30 3 reacties

Audi TT mag zonder bestuurder de weg op

door Bart Oostvogels

Audi heeft van de Amerikaanse staat Nevada goedkeuring gekregen om met een zelfrijdende TT het wegennet te betreden. Daarmee is Audi het tweede bedrijf die een ontheffing voor een zelfsturende auto in de staat heeft gekregen. Google ging Audi voor.

Audi TTS Audi TTS Foto: Audi

Nevada

De onderzoeksauto van Audi is een door Volkswagen Group Electronics Research Lab en Stanford University aangepaste TTS. De ontwikkeling van de zelfrijdende TTS is al enkele jaren geleden gestart. In 2010 wist Audi met het model al het beruchte Pikes Peak-traject af te leggen. De 156 bochten werden in slechts 27 minuten getrotseerd. Het autonome systeem wordt door Audi 'piloted' genoemd en niet 'autonoom' omdat de bestuurder altijd de mogelijkheid heeft de auto zelf te besturen indien dat nodig is. Welke plannen Audi met het model heeft, wordt binnenkort duidelijk.

Ook Lexus is bezig met de ontwikkeling van een autonome auto. In dit geval gaat het om een gemodificeerde LS.

Het laatste nieuws en de nieuwste video's nu ook 24/7 te volgen via de Autovisie nieuws-app voor iPad. Download 'm nu in de App Store.


Schrijf een reactie
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
08-01-2013, 20:33
vag zooi (gast)
Kan ik goed voorstellen in zo'n afschuwlijk gedrocht wil je toch ook niet gezien worden. Laten ze eerst maar eens fatsoenlijke auto's maken.
  • 0
  • 0
08-01-2013, 19:45
-Joop (gast)
Geen Bob meer maar een Audi TT die ons straks naar huis brengt. Proost
  • 0
  • 0
08-01-2013, 16:52
Piet Kamp (gast)
Mooie auto en het is de toekomst!
  • 0
  • 0