Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Audi A8
Audi A8
Foto: Audi

Nieuwe A8 is nieuw startpunt voor Audi

11 JUL 2017 Sjoerd van Bilsen | Autovisie

Volgens Audi is het puur toeval dat de autobouwer zijn nieuwe familiegezicht en designstijl op het vlaggenschip A8 introduceert. “Dat valt nu zo samen”, legde Audi’s designbaas Marc Lichte eerder aan Autovisie uit. “Maar het is wel mooi dat we met ons topmodel een nieuwe start maken”.

De nieuwe A8 is tot stand gekomen onder supervisie van Marc Lichte. Het is het eerste Audi-model dat onder zijn leiding is ontworpen. Lichte wijzigde de ontwerprichting voor het merk en de A8 is het eerste model dat volgens die designfilosofie is getekend. In de toekomst krijgen de verschillende modellen grotere onderlinge verschillen. Overigens arriveert het volgende model al zeer spoedig. Dat wordt de A7, die zich nog dit jaar laat zien.

Bumper tot bumper

De nieuwe generatie A8 is de vierde editie sinds 1994. Lichte en zijn team hebben een flink model neergezet. Van bumper tot bumper reikt de limousine tot liefst 5,17 meter. De Lang-uitvoering brengt de wagenlengte zelfs op 5,30 meter. Dat verschil van 13 cm bevindt zich tussen de voor- en achteras en komt geheel ten goede aan de achterpassagiers, die zodoende over meer beenruimte beschikken. In een later stadium brengt Audi een nog langere variant.

LEES ALLE INFORMATIE OVER DE NIEUWE AUDI A8 OP AUTOVISIE.NL

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.9 °C
W3
Beurs AEX
AEX 527.41
+ / - -0.2%