Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Autovisieblog.nl

Bentley heroverweegt GT3-straatversie

31 JAN 2013

crewe - Een straatversie van de Continental GT3-racewagen? De nieuwe topman van Bentley vraagt zich af of hun cliëntèle daar op zit te wachten.

Foto: Autovisieblog.nl
Bentley Continental GT3 2012
Bentley Continental GT3 2012
Foto: Bentley

Bentley's nieuwe CEO durft zijn stempel op Bentley te drukken. De kersverse plannen van voorganger Wolfgang Dürheimer waren net in uitvoering gebracht of de machtswisseling in Crewe zorgt ervoor dat Wolfgang Schreiber de projecten van zijn voorganger stop zet. Zo is de studie naar een oliegestookte Bentley beëindigd, terwijl al met de auto's uitvoerig werd getest.

Nu stelt Schreiber openlijk de vraag of het verstandig is om een straatversie van de Continental GT3-raceauto uit te brengen. In de Engelse media roept hij: "Als je vandaag de dag naar onze auto's kijkt, dan presteren zij door hun vermogen, koppel en uitzinnige acceleratie zeer goed. Onze klanten klagen niet over het wagengewicht. Ze eisen alleen dat de auto's snel genoeg zijn."

Supersports

Bentley kondigde afgelopen najaar aan op basis van de Continental GT een raceversie voor het GT3-kampioenschap te ontwikkelen. Dat stimuleerde tal van medewerkers direct om een straatversie van de raceauto te ontwikkelen. Enkele jaren geleden bracht Bentley de Supersports-modellen uit. Die types beschikten over een lager gewicht, minder comfort en een verbeterd prestatieniveau. Mogelijk basseert Schreiber zijn mening op de verkoopcijfers van die Coupé en Cabriolet Supersports.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.8 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%