Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Eerste testnotities BMW M6: KRACHTSEXPLOSIE

17 JUL 2012 Peter Hilhorst

De nieuwe BMW M6 is het heetste rij-ijzer dat M GmbH ooit heeft gesmeed… In rechte lijn dan. Hij knalt in 4,2 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h, twee tienden sneller dan de M5. De Cabrio staat nu bij de dealer, de Coupé in september.

De M6 is in grote lijnen een tweedeurs M5. Het elastiek van de katapult is hetzelfde als dat van de supersedan: een dubbel geblazen 4,4 liter V8 met 560 pk en 680 Nm. De achtcilinder is 53 pk sterker dan de krankzinnige V10 van zijn voorganger en dankzij de turbotechnologie (en start/stop) is hij 30 (!) procent zuiniger. Daardoor is de M6 een gigantische 35 mille goedkoper dan zijn voorganger, al blijft 153.250 euro een wagonlading geld voor een auto. De cabriolet is overigens een kleine tien mille duurder.

De vorige M6 was een grote meeslepende voorstelling met die hysterisch huilende V10 als middelpunt. De nieuwe is beheerster, kalmer en daagt minder uit. Minder dramatiek, meer mogelijkheden. Superbe cruisen, plat circuitwerk of kwajongensstreken als driften: hij kan het allemaal. Een M3 is geschikter voor hardcore stuurmanswerk. Laat dat duidelijk zijn, maar daar gaat het niet om. De M6 is vooral genieten van het beste wat BMW in dit genre te bieden heeft. Weelderige luxe en sportwagen verblekende prestaties.

PLUSPUNTEN
+ Intimiderend snel
+ Gek op overstuur
+ Allround

MINPUNTEN
- Zwaar
- V8 mist karakter
- Stuurt niet heel scherp

FOTO'S
Klik hier om het Blurb-fotoalbum te bekijken met de eerste livefoto's van de testrit met de BMW M6 Coupé. Lees donderdag 19 juli meer in Autovisie Magazine nummer 15 over deze auto.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.0 °C
W4
Beurs AEX
AEX 523.82
+ / - +2.27%