Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
BMW M6 Gran Coupé
BMW M6 Gran Coupé
Foto: BMW

Nu in het echt: BMW M6 Gran Coupé

12 DEC 2012 Bart Oostvogels

Na een grote hoeveelheid gelekte spionagefoto's en teasers zijn nu eindelijk de eerste beelden van de BMW M6 Gran Coupé opgedoken. Wat betreft de techniek is hij identiek aan de M6 Coupé en M6 Cabrio.

Onthulling

BMW presenteerde de M6 Gran Coupé onlangs al aan een select gezelschap. Een onthulling aan de hele wereld kon daarom niet lang uitblijven. De sportwagen kenmerkt zich door standaard blauwe remklauwen, specifieke zijskirts en zijschermen, andere zijspiegels, exclusieve M-wielen en een carbon dak.

Aandrijflijn

De aandrijflijn van de BMW M6 Gran Coupé is geen verrassing. Onder de motorkap huist dezelfde dubbelgeblazen achtcilinder als in de M6 Coupé en M6 Cabriolet. Hij levert 560 pk en 680 Nm. Het merk koppelt de achtpitter aan een zeventrapsautomaat met als gevolg dat hij net als de overige M6-modellen in 4,2 seconden op een snelheid van 100 km/h zit. De topsnelheid bedraagt 250 km/h. Maar zoals gebruikelijk is ook bij dit M-model het optionele M Driver’s Package te bestellen waardoor de topsnelheid op 305 km/h komt te liggen. Halverwege 2013 komt de M6 Gran Coupé op de markt. Prijzen volgen in een later stadium.

5.5 °C
NNO1
Beurs AEX
AEX 449.6
+ / - -0.88%