Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: Fiat
do 31 jan 2013, 12:59 2 reacties

Italiaans offensief voor Amerika

door Guus Hoevenaars

Fiat wil nog steeds Amerika veroveren en in de nieuwste bedrijfsplannen ziet het er naar uit dat het Italiaanse merk een offensief in gaat zetten. Dit gaat ten koste van enkele modellen van de Amerikaanse partner Chrysler.

Het aangepaste businessplan laat zien dat er voor dit jaar twee kleine modellen van Chrysler en Dodge zijn geschrapt. Deze modellen zouden door Fiat in Europa worden gebouwd. Verder zijn enkele Jeep, Chrysler en RAM modellen één of twee jaar uitgesteld.

Fiat

Daar staat tegenover dat Noord-Amerika wel een hele hoop extra Fiat en Alfa Romeo kan verwachten de komende jaren. Dit offensief is al ingezet met de 500, 500 Abarth en 500L en zal dit jaar worden uitgebreid met de Alfa Romeo 4C. Daarna zal vooral in 2015 het Italiaanse geweld moeten losbarsten. Er zijn voor dat jaar vier extra Fiats en twee extra Alfa’s toegevoegd aan de Noord-Amerikaanse planning.


Schrijf een reactie
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
afbeelding van china
26-03-2013, 13:47
china
fiat gaat zijn vingers branden in U.S.A. een amerikaan gaat niet in een fiat rijden, nooit. fiat blijf lekker in italie daar kom je fiat tot zijn recht, maar niet in de U.S.A.
  • 0
  • 0
31-01-2013, 15:28
willeMstad (gast)
Alweer ? Dat verhaaltje horen we nu al jaren. Vroeger hadden vele nieuwe Alfa's een rolletje in Hollywoodfilm, zoals de spider. Probleem blijft, dat de States een land van automaten blijft en daar heeft Alfa heel weinig verstand van itt andere merken.Heb zelf div.automaten van Alfa gereden en dat was niet top.
  • 0
  • 0
10.3 °C
W6
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 472.17
+ / - -0.01%