Zoeken
  Zoeken met  
15.9 °C
WZW5
 
files 221
190 km.
euro95
diesel
1,819
1,499
 
 

Citroën - Volumefabrikant

Merk:

Citroën

Land van herkomst:

Frankrijk

Opgericht:

1913

Onderdeel van:

PSA Peugeot Citroën

 Lees verder Citroen | 17 okt  09:16
 
 

Citroën DS 6WR laat zich zien

Citroën toont op de autoshow van Peking de DS 6WR. Of eigenlijk DS toont de 6WR, want onlangs is besloten dat de DS-lijn van Citroën gaat uitgroeien tot een eigen merk. Het gaat in ieder geval om een SUV die alleen voor de Chinese markt is bedoeld.

 Lees verder 1 Citroen | 15 apr  09:21
 
 

Frédéric Banzet, ceo Citroën

'C4 Cactus is zwart-wit'

De meningen over de C4 Cactus zijn sterk verdeeld. Of je vindt hem gaaf of je vindt het helemaal niks, zo zwart-wit is de nieuwste Citroën. Frédéric Banzet, ceo van het Franse merk, geeft aan dat daarmee het doel van de C4 Cactus is bereikt.

 Lees verder 3 Citroen | 12 apr  07:30
 
 

Citroën C4 Cactus mogelijk ook als driedeurs

Een driedeursvariant van de C4 Cactus? Kijk er niet raar van op als Citroën besluit om dat type te maken. De Franse autobouwer staat ervoor open.

 Lees verder 0 Citroen | 10 apr  09:00
 
 

100x Citroën DS3 Racing Cabrio, de verdeling

Vooralsnog komen twee exemplaren van de tot 100 stuks gelimiteerde DS3 Cabrio Racing naar Nederland. Meer haalt Citroën Nederland er voorlopig niet. De Franse markt daarentegen eist meer dan eenderde van de productie op. Duitsland bijna net zo veel.

 Lees verder 0 Citroen | 09 apr  11:11
 
 

Citroën DS SUV ziet het licht

Citroën is hard bezig de DS-lijn uit te breiden in China. Op de autobeurs in Peking laat het merk voor het eerst de productieversie van de DS-SUV zien. Het model komt niet naar Europa.

 Lees verder 0 Citroen | 08 apr  09:46
 
 

Citroën C5 CrossTourer op de prijslijst

Citroën Nederland heeft stilzwijgend de C5 CrossTourer op de prijslijst opgenomen. De versie is slechts 1.000 euro duurder dan een technisch gelijke stationwagon uit de C5-reeks, maar beschikt voor die meerprijs over een veel completere uitrusting.

 Lees verder 0 Citroen | 08 apr  09:00
 
 

R-saus voor Citroën DS 5LS

Citroën wil op de Chinese markt enorm uitpakken met het DS-label. Het merk lanceerde daarom eerder al de DS 5LS, een sedan speciaal ontwikkeld voor China. Op de autoshow van Peking staat tevens de productieversie van de allereerste DS SUV, die ook alleen voor China is bedoeld. Op dezelfde autobeurs toont Citroën ook een sportief conceptmodel: deze DS 5LS R.

 Lees verder 0 Citroen | 04 apr  09:16
 
 

 

Nieuwe motor voor Citroën C4 Picasso's

De Citroën C4 Picasso en de Grand C4 Picasso krijgen een nieuwe benzinemotor. Een 1,6 liter viercilinder turbomotor met 165 pk die gekoppeld is aan een zestraps automaat.

 Lees verder 0 Citroen | 03 apr  15:24
 
 

Citroën DS 5LS in de verkoop, maar niet te koop

Voor het eerst gaat een DS-model van Citroën in de verkoop die niet in Europa wordt geleverd. De DS 5LS is het eerste DS-type van de Franse autobouwer die zelfs niet op de thuismarkt wordt aangeboden. De orderboeken zijn vandaag geopend, zij het alleen in China.

 Lees verder 0 Citroen | 28 mrt  18:07
 
 

Akkoord PSA en Dongfeng getekend

Het is officieel: de Franse staat en de Chinese autofabrikant Dongfeng zijn nu deels eigenaar van PSA Peugeot Citroën. Gisteren tekenden alle partijen de overeenkomst in Parijs.

 Lees verder 0 Peugeot | 27 mrt  11:20
 
 

Aangepast onderstel voor Citroen DS5

Citroën neemt het onderstel van de DS5 Hybrid in juli onder handen. Daarmee heeft de fabrikant de verbeteringen aan het onderstel van de DS5-familie afgerond. De benzine- en dieselversies van de vijfdeurs hatchback werden al in november aangepakt.

 Lees verder 0 Citroen | 20 mrt  13:21
 
 

Citroën DS SUV debuteert op autoshow Peking

Citroën presenteert de allereerste compacte SUV met een DS-label in april op de autoshow van Peking. Dat heeft de fabrikant bevestigd aan Autovisie. Een naam is nog niet bekend.

 Lees verder 0 Citroen | 19 mrt  11:35
 
 

Tien stuks Citroën DS3 Cabrio Racing rechtsgestuurd

De Nederlandse importeur heeft niet de intentie om de gelimiteerde DS3 Cabrio Racing hier actief op de markt te zetten, maar Groot-Brittannië krijgt wel tien exemplaren toebedeeld. Het is ook bekend wat de Britten moeten betalen voor de snelle stadsauto.

 Lees verder 0 Citroen | 18 mrt  14:43
 
 

Geen Peugeots en Citroëns uit China voor Europa

PSA Peugeot Citroën heeft de mogelijkheden om auto's in China te bouwen en te exporteren naar Europa, nu Dongfeng aandeelhouder is. De Franse autobouwer is dat echter niet van plan. "Export naar Europa heeft niet onze prioriteit", zo geeft de autobouwer in een interview aan. De Zuid-Amerikaanse en Russische markten daarentegen kunnen wel rekenen op de Chinese Fransozen.

 Lees verder 0 Peugeot | 17 mrt  09:25
 
 

Citroën live in beeld

VIDEO – Het grootste nieuws bij Citroën is het nieuwe kleintje, de C1, maar het Franse merk heeft daarnaast nog veel meer te bieden in Genève.

 Lees verder 0 Citroen | 09 mrt  15:31