Zoeken
  Zoeken met  
18.2 °C
ONO2
 
files 185
135 km.
euro95
diesel
1,821
1,499
 
 

Eén miljoenste Dacia Duster rolt van de band

In slechts vier jaar heeft Renault één miljoen exemplaren van de Duster weten te bouwen. Het model, dat in Nederland onder de merknaam Dacia wordt geleverd, is inmiddels in meer dan 100 landen leverbaar en wordt in vijf fabrieken op drie continenten voor drie merken geproduceerd.

 Lees verder 0 Dacia | 11 apr  15:02
 
 

Dacia Lodgy maakt zich op voor halve wereldreis

De Lodgy van Dacia kan uitkijken naar een nieuwe impuls in zijn carrière. Na jaren van praten zou moederconcern Renault nu groen licht hebben gegeven voor de levering van de MPV onder Renault-label.

 Lees verder 0 Dacia | 02 apr  15:52
 
 

Budgetmerk Dacia stuwt winst Renault omhoog

De goede verkoopcijfers van Dacia hebben er mede voor gezorgd dat Renault vorig jaar 59 procent meer winst mocht noteren. Maar ook kostenverlagingen stuwden de winst.

 Lees verder 0 autovisie | 13 feb  08:53
 
 

Verstandige budgetauto: Dacia Logan MCV

VIDEO - De nieuwe Dacia Logan MCV levert ten opzichte van zijn voorganger in op bagageruimte, want die is met 130 liter gekrompen. Verder zijn zeven zitplaatsen verleden tijd, vanaf nu is de Logan MCV altijd een vijfzitter. Maakt dat van de Logan MCV dan nog wel een interessante auto?

 Lees verder 12 Dacia | 03 jan  12:04
 
 

Opnieuw mijlpaal voor Dacia Duster

Dacia heeft onlangs de 500.000ste Duster gebouwd. Om dit productieaantal te bereiken had de Roemeense autobouwer bijna vier jaar nodig.

 Lees verder 0 Dacia | 04 dec  15:04
 
 

Dacia Duster meldt zich voor het Roemeense leger

Op 1 december is het een nationale feestdag in Roemenië (Dag van de Vereniging, ook wel Ziua Unirii genoemd). Het Ministerie van Defensie toont dan ieder jaar als machtsvertoon zijn nieuwste speeltjes. Nieuw dit jaar was een zwaar gemodificeerde Dacia Duster voor het leger. De compacte crossover mag dan wel budget zijn, in de ogen van het Roemeense leger kan hij prima als army vehicle dienen.

 Lees verder 2 Dacia | 04 dec  12:10
 
 

Minder stoelen, meer auto

Eerste testnotities: Dacia Logan MCV

De oude Dacia Logan MCV bood als geen ander bagageruimte per euro. De nieuwe levert daar op iets op in, maar biedt toch meer auto.

 Lees verder 1 Tests | 15 nov  17:04
 
 

Dacia wil uit schaduw Renault stappen

De naamsbekendheid van Dacia is negen jaar na de nieuwe start onder supervisie van Renault nog steeds vrij laag, meldt merkbaas Rafael Treguer. Tijd voor actie, zo stelt de fabrikant.

 Lees verder 0 Dacia | 15 nov  13:41
 
 

Eerste testnotities: Dacia Duster

De vernieuwde Dacia Duster is nauwelijks zichtbaar gewijzigd. Het belangrijkste nieuws is een 2.500 euro lagere basisprijs door een zuinigere benzinemotor met turbo. Waarmee de compacte SUV weer terug is als goedkoop alternatief. 

 Lees verder 0 Tests | 14 nov  11:03
 
 

Détour is wilde broertje van Dacia Duster

Speciaal voor de Johannesburg International Motor Show heeft Renault deze extra ruige versie van de Dacia Duster gemaakt. De Duster Détour is een unieke showauto en zal dus niet in productie gaan.

 Lees verder 1 Renault | 16 okt  15:11
 
 

Prijs nieuwe Dacia Duster bekend

De nieuwe Dacia Duster is vanaf 1 november te bestellen, dus werd tijd om de prijs van de auto vrij te geven.

 Lees verder 2 Dacia | 15 okt  11:22
 
 

Dacia Logan MCV echte budgetauto

De Sandero net iets te krap? Voor die mensen heeft Dacia de Logan MCV in het programma. Ten opzichte van die Sandero heeft hij een meerprijs van 1.000 euro. Maar het is wel een echte budgetauto, want een radio en airco ontbreekt bij de instapper.

 Lees verder 0 Dacia | 11 okt  14:28
 
 

Nieuwe motor voor vernieuwde Duster

De vernieuwde Dacia Duster heeft tijdens zijn make-over ook een nieuwe motor gekregen.

 Lees verder 0 Dacia | 09 sep  10:00
 
 

Dacia geeft Duster een opfrisser

De IAA-autoshow in Frankfurt, die half september wordt gehouden, vormt voor de Dacia Duster het podium om zijn vernieuwde outfit te laten zien. Of de auto ook technisch onder handen wordt genomen, houdt de autobouwer nog even voor zich.

 Lees verder 8 Dacia | 28 aug  08:00
 
 

Dacia profiteert van crisis

Dacia verwacht dit jaar meer auto's te verkopen dan vorig jaar, ondanks de crisis. Dat zegt de baas van de instapauto's van Renault, Arnaud Deboeuf, tegen Autonews.

 Lees verder 1 Dacia | 13 jun  16:50