Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Daihatsu Cuore
Daihatsu Cuore
Foto: Daihatsu

1 februari 2013: Daihatsu stopt

31 JAN 2013 Bart Oostvogels

Niet alleen in Nederland stopt Daihatsu per 1 februari 2013, maar het merk stopt per die datum in heel Europa met de verkoop van haar modellen. In Nederland is vanaf deze dag Daihatsu Holland B.V. niet langer de importeur van het merk in Nederland. Welke gevolgen heeft dat voor de bestaande rijders?

Aanzoek

Aangezien Toyota voor 51,2% eigenaar is van Daihatsu hebben de twee Japanse merken met elkaar een link. Gezien de rol van Louwman als importeur van Toyota (en Lexus) werd het bedrijf door Daihatsu aangesproken met het voorstel om de aftersales activiteiten van Daihatsu te gaan verzorgen. Louwman heeft op dat voorstel 'ja' gezegd.

77 locaties

Daihatsu valt daarom vanaf 1 februari dit jaar in Nederland, België en in Luxemburg onder de vlag van Daihatsu Service Benelux, onderdeel van Louwman Parts & Services. Louwman heeft voormalige Daihatsu-dealers een nieuw contract aangeboden waarin de dealer zal zorgen voor onderhoud, reparatie en garantiezaken. "De meeste dealers hebben het nieuwe contract geaccepteerd. Na 1 februari zijn er 77 locaties in Nederland die de aftersales activiteiten voor het merk gaan verzorgen. Zolang de vraag blijft bestaan naar onderdelen van Daihatsu-modellen en er auto's in onderhoud komen, blijven wij met Daihatsu doorgaan. Voor de bestaande Daihatsu-rijders wijzigt er dus helemaal niets", zegt de woordvoerder van Louwman in gesprek met Autovisie. Volgens de importeur rijden er ongeveer 100.000 Daihatsu-modellen in Nederland rond.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.9 °C
ZZO3
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%
Meer Premium