Zoeken
  Zoeken met  
12.7 °C
ZZO2
 
files 283
256 km.
euro95
diesel
1,821
1,499
 
 

Donkervoort - Sportwagenfabrikant

Merk:

Donkervoort

Land van herkomst:

Nederland

Opgericht:

1978

Onderdeel van:

Zelfstandig

 Lees verder Donkervoort | 17 okt  09:33
 
 

Donkervoort wil weer gaan racen

Donkervoort wil opnieuw gaan racen. Op het Bilster Berg Drive Resort, waar de Nederlandse sportwagenbouwer sinds kort een vestiging heeft, moeten de eerste projecten worden uitgetest.

 Lees verder 0 Donkervoort | 24 feb  12:59
 
 

'Donkervoort GT geen eendagsvlieg'

Donkervoort wil vervolg gaan geven aan de GT, maar eerst ligt de prioriteit op de uit te leveren GTO's. Dat vertelt het merk aan Autovisie.

 Lees verder 2 Donkervoort | 06 feb  10:22
 
 

Ook assemblage in Duitsland

Donkervoort opent Duitse vestiging op Bilster Berg Drive Resort

Donkervoort Automobielen uit Lelystad verwacht in april een vestiging te openen op het Bilster Berg Drive Resort. Volgens Joop Donkervoort, grondlegger van het Nederlandse sportwagenmerk, versterkt de autobouwer zo de banden met zijn Duitse partners en klanten. "We zullen in Duitsland ook auto's assembleren", aldus Joop.

 Lees verder 0 Donkervoort | 29 nov  14:18
 
 

Eerste Donkervoort GTO's klaar voor de weg

FOTO'S - De eerste zes Donkervoort GTO's zijn klaar voor aflevering aan hun eigenaars. Het zijn de eerste exemplaren van de speciale serie van 25 Premium modellen.

 Lees verder 0 Donkervoort | 31 jul  10:27
 
 

Voorlopig geen carbon monocoque voor Donkervoort

De gloednieuwe sportmachine van de firma Donkervoort uit Lelystad, de GTO, bestaat voor het overgrote deel uit carbon. Behalve de basisarchitectuur. En dat blijft voorlopig ook zo.

 Lees verder 0 Donkervoort | 18 jun  15:29
 
 

Veel aandacht voor publieksdebuut Donkervoort D8 GTO

Autoliefhebbers zijn trots op de laatste creatie van het Nederlandse Donkervoort. De D8 GTO kreeg veel bekijks en waardering tijdens zijn publieksdebuut op Cars and Coffee XXL in Amsterdam.

 Lees verder 5 Auto8Daagse | 09 jun  13:33
 
 

Publieksdebuut Donkervoort D8 GTO tijdens aftrap Nationale Auto8Daagse

AUTO8DAAGSE - Het autoliefhebbers-evenement Autovisie Cars and Coffee XXL, waarmee de eerste Nationale Auto8daagse van start gaat, vormt het publieksdebuut voor de fonkelnieuwe sportwagen van Donkervoort, de D8 GTO. Denis Donkervoort, zoon van het Nederlandse merk, onthult zelf de nieuwe roadster. Ook de D8 GT zal zijn opwachting maken.

 Lees verder 0 Auto8Daagse | 01 jun  12:51
 
 

 

EXCLUSIEF: Nederlandse supercar Donkervoort D8 GTO getest

VIDEO Een van de allersnelste auto's ter wereld komt uit Nederland, de Donkervoort D8 GTO. Zie hem als twee stoelen, vier banden en een beul van een vijfcilinder turbomotor. Werner Budding neemt achter het stuurwiel plaats en stuurt de pure sportauto via de polder naar het circuit in Zandvoort.

 Lees verder 16 Tests | 17 mei  05:15
 
 

GTO: een nieuwe Donkervoort dimensie

EXCLUSIEF: Eerste testnotities Donkervoort D8 GTO

We hebben er lang genoeg op moeten wachten. Daarom ook maar meteen 'all the way' dan: naar de Nordschleife met de tot 400 pk opgedraaide Donkervoort GTO.

 Lees verder 0 Tests | 16 mei  13:14
 
 

Donkervoort D8 GTO met gesloten softtop

Een nieuwe auto, een nieuwe kap. Dit is de Donkervoort D8 GTO met gesloten softtop. Net als op de vorige types kiest Donkervoort voor een compleet afneembaar stoffen dak, dat (eventueel) in de bagageruimte is mee te nemen.

 Lees verder 0 Donkervoort | 14 mei  18:07
 
 

Donkervoort D8 GTO debuteert op Nordschleife

Autovisie kreeg de eer de allereerste testkilometers te maken op de legendarische Nordschleife en werd daarbij talloze keren gespot. Testredacteur Thomas Bangma en fotograaf Sytse Dijkstra weten nu hoe het voelt om testrijder te zijn.

 Lees verder 6 Donkervoort | 04 mei  11:59
 
 

Dit kost een Donkervoort D8 GTO

Donkervoort heeft de vanafprijs van de D8 GTO bepaald. Van het model levert het merk in totaal drie versies, de 400 pk sterke Premium-versie niet meegerekend. Aangezien vrijwel alle 25 exemplaren van die uitmonstering zijn vergeven, is die niet opgenomen in de prijslijst.

 Lees verder 0 Donkervoort | 15 mrt  17:52
 
 

Europese typegoedkeuring voor Donkervoort D8 GTO

Donkervoort heeft Europese typegoedkeuring ontvangen voor de fonkelnieuwe D8 GTO. Daarmee mag de auto niet alleen in de Europese lidstaten de weg op, maar ook in Zwitserland, Rusland en de Golfstaten.

 Lees verder 0 Donkervoort | 11 mrt  09:47
 
 

Donkervoort D8 GTO Premium bijna uitverkocht

Donkervoort heeft voor bijna alle exemplaren van de D8 GTO Premium al een eigenaar weten te vinden.

 Lees verder 0 Donkervoort | 06 mrt  14:31