Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Ferrari Magazine
Ferrari
Foto: Ferrari

'950 pk voor opvolger Enzo'

31 JAN 2013 Guus Hoevenaars

Ferrari weet de spanning rond de opvolger van de Enzo er goed in te houden. De eerste potentiële klanten krijgen de auto al te zien, maar de beveiliging is erg streng. Toch lijkt het er op dat de eerste specificaties op internet zijn verschenen.

Op het forum Ferrarichat.com meent een persoon dat zijn vriend bij de presentatie aanwezig was en dat hij de specificaties heeft doorgespeeld. De 800 pk sterke benzinemotor bevestigt wat ons eerder ten oren is gekomen, maar nu wordt er ook nog gesproken over 150 extra paardenkrachten via het KERS-systeem.

Sprint

Hierdoor gaat de bekende sprint naar de 100 km/h in 3 seconden en zit de F150 (zoals de auto intern heet) in 7 seconden op 200 km/h. De topsnelheid zou rond de 370 km/h liggen. Ferrari zou ook al enkele circuits hebben betreden, want volgens het merk doet de auto een rondje op de Nürburgring in minder dan 7 minuten en duurt een rondje op het eigen Fiorano circuit slechts 1 minuut en 20 seconden. Dat is 3 seconden sneller dan de F12berlinetta.

Speculeren

Het blijft nu nog speculeren en officieel laat Ferrari nog geen lettergreep los over het nieuwe topmodel. Maar deze cijfers komen redelijk overeen met de eerdere berichten die we hebben gehoord over het vlaggenschip van de Italianen. Het klinkt in ieder geval als een krachtige auto en wij kunnen niet wachten tot Ferrari eindelijk het doek van dit monster trekt.

17.8 °C
ONO3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 452.4
+ / - +0.14%