Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Pininfarina Sergio
Pininfarina Sergio
Foto: Carlink International

Pininfarina Sergio – één van zes – te koop in Nederland

09 AUG 2017 Remco Slump | Autovisie

De markt voor klassieke en bijzondere Ferrari’s is bijna te krankzinnig voor woorden. Neem deze Pininfarina Sergio. Het op de 458 Spider gebaseerde model staat te koop in Nederland. Voor 4,3 miljoen euro, exclusief belastingen.

Pininfarina Sergio
Pininfarina Sergio
Foto: Carlink International

Maar goed, de Pininfarina Sergio is dan ook wel een uiterst zeldzame auto. Er zijn slechts zes exemplaren gebouwd, waarvan dit kennelijk de allereerste is (de website van de dealer vermeldt ‘Nr 1 out of 6’). De Sergio was geïnspireerd op de gelijknamige concept car die Pininfarina in 2013 op de Autosalon van Genève voorstelde.

Zes exemplaren

Het grote verschil met het studiemodel is dat deze Sergio een voorruit heeft. Bovendien zijn nog duidelijk de basislijnen van de 458 Spider te zien, waardoor het uiterlijk van de Sergio wat ons betreft minder goed geslaagd is als dat van de originele concept. En toch, de zes exemplaren die Pininfarina bouwde, waren uiteraard binnen no time vergeven.

458 Speciale

Dit is de eerste Sergio die ‘tweedehands’ op de markt komt. Achterin ligt de 600 pk sterke 4,5 liter V8 van de 458 Speciale, maar die is nog niet eens ingereden. Er staat niet meer dan 118 kilometer op de teller en daar zullen de komende jaren vast weinig aanvullende kilometers bijkomen. De Pininfarina Sergio staat bij Carlink International in Elsloo. En zoals gezegd, hij moet 4,3 miljoen opleveren, wat de nettoprijs is.

KIJK VOOR MEER FOTO'S VAN DE PININFARINA SERGIO OP AUTOVISIE.NL

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.8 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%