Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Fisker Karma
Fisker Karma
Foto: Fisker

'Interesse uit Duitsland voor overname hybride-fabrikant Fisker'

15 AUG 2013 Bart Oostvogels

De Duitse investeringsgroep Fritz Nol AG, onder leiding van Ingo Voigt, wil graag Fisker Automotive overnemen, meldt een Duits autoblad. De groep zou al 25 miljoen dollar geboden hebben voor het overnemen van de Amerikaanse bouwer van plug-in hybrides.

Foto: Fisker

Hoewel, auto’s bouwen is iets wat Fisker al sinds juli vorig jaar niet meer doet. Het merk zit in financieel zwaar weer en heeft dringend geld nodig. Daarvoor voert het merk diverse gesprekken met potentiële investeerders.

Plannen

Volgens Voigt heeft Fisker de zaken fout aangepakt. “Ze hebben zich te veel op het design en de productie geconcentreerd. Daarbij werd vergeten dat er auto’s verkocht moeten worden”, aldus Voigt. De investeerder heeft plannen om Fisker onder te brengen in Hamburg. Daarna wil hij in een oplage van 2.500 stuks per jaar Fisker herintroduceren op de Amerikaanse markt. Op lange termijn zouden dan de shooting brake-variant Surf en de cabrio Sunset volgen. De investeringsgroep wil de Atlantic niet uitbrengen uit kostenoverwegingen.

Interesse

Fritz Nol AG is niet de enige geïnteresseerde partij in Fisker. Zo heeft ook de Chinese Wanxiang Group interesse evenals voormalig Fisker CEO Henrik Fisker. Hij biedt mee via een investeerdersgroep uit Hong Kong. En dan heeft ook nog het Chinese Beijing Automotive Industry Holding Corp. (BAIC) een oogje op Fisker, melden Chinese media. Fisker Automotive heeft een schuld van 173 miljoen dollar bij de Amerikaanse overheid. Eerder ontsloeg Fisker Automotive al 75 procent van zijn personeel. De huidige stand van zaken rondom het Amerikaanse automerk is onbekend, omdat Fisker vrijwel niet meer communiceert.

Bekijk hieronder de videotest van Autovisie TV met de Fisker Karma:

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.7 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%
Meer Premium