Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Foto: reuters
di 08 jan 2013, 09:54 2 reacties

Ford Genk weer actief

BRUSSEL - 

De autofabriek van Ford in het Belgische Genk wordt weer opgestart. Vanaf woensdag gaan de werknemers weer aan de slag. Maandag werd bekend dat 54 procent van het personeel voor heropening is.

De arbeiders konden de afgelopen weken stemmen over de door de vakbonden en de directie zwaarbevochten voorstellen. Het is de bedoeling dat er in de eerste 3 maanden van 2013 40 dagen gewerkt gaat worden. Er zouden dan dagelijks 1000 auto's van de lopende band moeten rollen. In ruil daarvoor krijgen de werknemers 140 procent van het basisloon uitbetaald.

Of daadwerkelijk auto's van de band gaan komen, is nog maar de vraag. De kans is namelijk zeer aannemelijk dat veel arbeiders die tegen het compromis waren, het werken gaan vertragen of onmogelijk maken.

In oktober vorig jaar kondigde Ford aan de fabriek in Genk te gaan sluiten. Sinds die tijd blokkeren vakbonden de fabriekspoorten om te verhinderen dat voertuigen die al af zijn en cruciale auto-onderdelen het terrein kunnen verlaten. De productie lag al tijdelijk stil toen de sluiting bekend werd gemaakt.


Schrijf een reactie
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
08-01-2013, 20:43
-Cor (gast)
Degenen die het niet eens zijn met het akkoord willen de zaak gaan saboteren? Dat is dan 1- erg collegiaal en solidair 2- fijn voor de vakbonden 3- reden voor ontslag op staande voet. Als ik Ford was dan vond ik wel een andere fabriek in Europa waar ze minder rotzooi trappen. Zo uniek is Genk nou ook weer niet...
  • 0
  • 0
08-01-2013, 10:26
Arie Werkendam (gast)
Ach ja, laat VDL dit werk ook maar opslokken. Goed voor de Nederlandse economie!
  • 0
  • 0