Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Ford Edge
Ford Edge
Foto: Ford

Ford Edge rond Kerst bij de dealer

13 MEI 2015

MUNCHEN - Ford verwacht de fonkelnieuwe Edge pas rond de Kerst 2015 bij de Europese dealers binnen te rijden. Dat is dan ruim twee jaar nadat de auto voor het eerst op Europees grondgebied werd getoond.

Ford Edge
Ford Edge
Foto: Ford
Ford Edge
Ford Edge
Foto: Ford

Ford was er echter vroeg bij om de Edge in Europa te tonen, maar dat geldt ook voor de Amerikanen. In de Verenigde Staten staat de crossover evenmin bij de dealer, al laat de marktintroductie daar niet lang op zich wachten. De eerste exemplaren voor Amerika rollen inmiddels uit de Canadese fabriek.

Dieselmotoren

Volgens de fabrikant is vanaf de eerste pennenstreken rekenig gehouden met de verkoop van het model in Europa. Hier gaat hij de strijd aan met voornamelijk de Volvo XC60 en de Audi Q5. De 4,81 meter lange Edge komt echter niet in een compleet programma zoals de genoemde tegenhangers. Ford biedt keuze uit twee dieselversies, een 2.0 TDCI met 177 en 207 pk. Benzinemotoren staan (nog) niet op de agenda. De 4,81 meter lange crossover komt er alleen als vijfzitter.

IAA 2015

Voorafgaande aan de marktintroductie maakt Ford op de IAA 2015, die in september wordt gehouden, de prijslijst en het uitrustingsniveau bekend. Vervolgens arriveert de boot uit Canada. De eerste auto's staan eind december bij de dealer. Ford verwacht dat de grootste belangstelling voor het model uit Duitsland en Zwitserland komt. Nederland zal voor de grote broer van de Kuga een bijrol spelen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.5 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 524.5
+ / - -0.26%