Zoeken
  Zoeken met  

Honda - Volumefabrikant

Merk:

Honda

Land van herkomst:

Japan

Opgericht:

1963

Onderdeel van:

zelfstandig

Eigenaar van:

Acura

 Lees verder Honda | 17 okt  13:20
 
 

Officieel: naam HR-V keert terug bij Honda

De naam HR-V keert sinds lange tijd terug in de Honda-familie. De Japanse autobouwer verkoopt de compacte crossover Vezel in de Verenigde Staten namelijk met een HR-V naamplaatje.

 Lees verder 0 Honda | 18 apr  07:44
 
 

Honda ontwikkelt compacte coupé voor China

Honda neemt twee studiemodellen mee naar de autoshow van Peking. Een van die concept cars is dit coupé-achtige model, waarvan binnen afzienbare tijd een productieversie komt.

 Lees verder 0 Honda | 09 apr  14:24
 
 

Naam Honda HR-V keert mogelijk terug

De onlangs geïntroduceerde Honda Vezel, een compacte cross-over, gaat vermoedelijk in Verenigde Staten door het leven als HR-V. Maar hoe zit het met Europa?

 Lees verder 0 Honda | 07 apr  10:56
 
 

Honda schrapt banen in Engeland

Honda gaat vijfhonderd banen schrappen in de Britse fabriek in Swindon. De faciliteit heeft momenteel te maken met overcapaciteit en Honda verwacht niet dat de verkoop de komende periode toeneemt waardoor maatregelen noodzakelijk zijn.

 Lees verder 0 Honda | 26 mrt  13:57
 
 

Amerikaanse mijlpaal voor Honda

Honda heeft iets te vieren. De Japanse autofabrikant zette in november 1982 voor het eerst voet op Amerikaanse bodem en bouwde er sindsdien twintig miljoen auto’s.

 Lees verder 0 Honda | 21 mrt  10:56
 
 

Honda roept grote ruimtewagen terug

Honda roept in de Verenigde Staten bijna 900.000 bezitters van de Odyssey op zich te melden bij de dealer. De minivan blijkt problemen te hebben met de brandstofpomp, die na enige tijd brand kan veroorzaken.

 Lees verder 0 Honda | 17 mrt  08:55
 
 

320 pk voor Honda Civic Type R

Honda was lange tijd vrij terughoudend over het vermogen van de nieuwe Honda Civic Type R. Er werd eerst gesproken over "meer dan 280 pk", vervolgens over "meer dan 300 pk" en nu blijkt het 320 pk te zijn. Dat meldt in ieder geval het Duitse Auto Motor und Sport.

 Lees verder 1 Honda | 11 mrt  17:26
 
 

Komt langzaam los van Honda

Acura krijgt eigen directie

Honda's Noord-Amerikaanse marketingbaas Mike Accavitti is de nieuwe en eerste baas van Acura. Honda's zustermerk in Amerika krijgt een eigen verkoop- en marketingafdeling, waardoor het submerk een beetje wordt losgeweekt van moederbedrijf Honda.

 Lees verder 0 Honda | 11 mrt  12:16
 
 

Amerikaanse Honda-fans eisen Civic Type R

Amerikaanse Honda-fans zijn het zat! Te vaak gaan de snoepjes van de Japanse autofabrikant aan hun neuzen voorbij. Daarom zijn ze een petitie gestart om de volgende generatie Civic Type R naar de Verenigde Staten te krijgen.

 Lees verder 0 Honda | 10 mrt  15:51
 
 

Officieel: Honda NSX krijgt V6 twinturbomotor

Het hoge woord is eruit. De Honda NSX krijgt een V6-motor met twee turbo’s. Daarmee is een atmosferische V6-krachtbron voor de NSX, zoals eerder werd gecommuniceerd, absoluut van de baan.

 Lees verder 2 Honda | 04 mrt  08:21
 
 

Spoilers in overvloed: Honda Civic Type R

Honda neemt flink de tijd voor de ontwikkeling voor de Civic Type R. Journalisten hebben al met een prototype mogen rijden die eigenlijk al productieklaar aanvoelde. Toch komt de daadwerkelijke versie pas in 2015 op de markt. Om ons de ogen uit te steken, nemen de Japanners de Civic Type R Concept mee naar Genève.

 Lees verder 0 Honda | 04 mrt  01:01
 
 

Honda Insight nu volledig uit productie

Voor de Insight viel eerder al het doek op de Europese markt, maar Honda stopt nu ook met het produceren van het hybridemodel voor de rest van de wereld. Het besluit volgt nadat de vraag naar het model enorm is afgenomen.

 Lees verder 0 Honda | 26 feb  16:27
 
 

Nieuwe president Honda Europe

Honda wisselt in Europa van president en dat precies op het moment dat de fabrikant zijn Europese activiteiten verandert. De huidige topman gaat terug naar Japan.

 Lees verder 0 Honda | 25 feb  10:57
 
 

Noord-Amerikaanse Honda-fabriek voor kleine auto's

Met de productiestart van de Fit is de Mexicaanse fabriek van Honda officieel operationeel. De Fit is de eerste auto die uit de kersverse fabriek komt te rollen. Daar komt in de toekomst een tweede model bij.

 Lees verder 0 Honda | 24 feb  16:22
 
 

Softwareproblemen transmissie Honda Fit Hybrid en Vezel Hybrid houden aan

Honda moet opnieuw duizenden auto’s terugroepen vanwege problemen met de software die de zeventraps transmissie met dubbele koppeling (DCT) aanstuurt. Het euvel dat nu ontdekt is bij zowel de Fit Hybrid als Vezel Hybrid kan er eventueel voor zorgen dat er niet meer weggereden kan worden of juist met een flinke vertraging.

 Lees verder 2 Honda | 14 feb  11:04