Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Hyundai Kona
Hyundai Kona
Foto: Hyundai

Nieuwe Hyundai Kona smoelt meer dan goed

13 JUN 2017 Remco Slump | Autovisie

Van de ene compacte SUV naar de andere. Gisteravond liet Citroën de C3 Aircross de vrije loop en vandaag onthult Hyundai de Kona. Een model dat een totaal andere uitstraling heeft dan zijn Franse tegenstrever. Meer agressief dan vriendelijk.

Vooruit, de achterkant van de Hyundai is een beetje anoniem, maar die grote zwarte vlakken rond de wielkasten en die expressieve neus maken dat meer dan goed. De snuit van Kona maakt indruk, met zijn diepe grille, zijn geknepen ogen en die ‘brievenbus’ tussen de units van de dagrijverlichting. Hyundai levert zijn nieuweling in tien kleuren, die zijn te combineren met een zwart dak of een donkergrijs dak. Het interieur van de Kona is weliswaar minder spannend, maar krijgt wel kleurige accenten mee (oranje, rood of geelgroen).

In eerste instantie is er de keuze uit twee benzinemotoren: een 1.0 T-GDI met 120 pk en 172 Nm (voorwielaandrijving, handgeschakelde zesbak) en een 1.6 T-GDI met 177 pk en 265 Nm (vierwielaandrijving, zeventraps automaat met dubbele koppeling). Pas volgend jaar komen er ook twee dieselvarianten van de Kona op de markt. Beide hebben motoren met een inhoud van 1,6 liter, maar de ene levert 115 pk (voorwielaandrijving, handgeschakelde zesbak) en de andere levert 136 pk en 320 Nm koppel (voor- of vierwielaandrijving, zeventrapsautomaat met dubbele koppeling).

KIJK VOOR MEER INFORMATIE EN MEER FOTO'S OP AUTOVISIE.NL

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
20.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 519.92
+ / - +0.62%