Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Hyundai i30 N
Hyundai i30 N
Foto: Hyundai

Hyundai plant al snellere versie van nog te onthullen i30 N

18 JUN 2017 Sjoerd van Bilsen | Autovisie

Officieel moet de i30 N nog worden voorgesteld, maar binnen de ontwikkelingsafdeling van Hyundai wordt al naar de volgende stap gekeken. De ingenieurs hebben een nog sterkere variant in ontwikkeling.

Daarmee is overigens nog niet gezegd dat er een nog krachtigere variant van de Hyundai i30 N komt. Er wordt naar gekeken, zo fluistert een insider ons in. “Je ziet dat in het hothatchsegment waarin we met de i30 N actief worden, het vermogen al boven de 300 pk ligt. Wij kijken nu of we die stap ook moeten zetten”, aldus de insider. Of de Koreaanse autobouwer daarvoor ook vierwielaandrijving ontwikkelt, is nog niet bekend. Wat wel bekend is, is dat mocht de directie van Hyundai groen ligt geven voor een ‘N300’ de topversie die pas over minimaal twee jaar op de markt zal komen.

Twee snelle versies

Hyundai staat aan de vooravond van de lancering van het sportieve N-label, waarmee de fabrikant een brug slaat tussen zijn race- en rallyactiviteiten en de autoverkoop. Het eerste model van N wordt een aangepaste i30 in een vijfdeurs carrosserievorm. De snelle uitvoering beschikt over een aangepaste carrosserie, een opgewaardeerd onderstel en een sterke 2.0 Turbomotor. De Koreanen brengen direct twee motorversies uit, een met 250 en een met 275 pk. In beide gevallen is sprake van een voorwielaangedreven hatchback. Half juli stelt de fabrikant de i30 N aan de wereld voor. Later komt het N-label ook op de vijfdeurs Fastback, een nieuwe carrosserievariant binnen de i30-familie.

Concurrenten

Met de i30 N gaat Hyundai de strijd aan met onder andere de Skoda Octavia RS, Peugeot 308 GTI en Volkswagen Golf GTI. In de klasse van de ‘300+ pk’ zijn onder andere de Honda Civic Type-R, Seat Leon Cupra en Volkswagen Golf R actief.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.1 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%