VIDEO PRIMEUR: Dit is Jaguars antwoord op de BMW 3, de XE

AUTOVISIE TV - Jaguar gaat opnieuw op jacht naar de kopers van een Mercedes C-Klasse en de BMW 3 Serie, maar is de basis van het aanvalsplan nu wel goed?  Werner Budding geeft antwoord op de vraag of de achterwielaangedreven Jaguar XE de Duitse Drie het vuur na aan de schenen legt. De dag des oordeels voor Jaguar!

 Lees verder 26 Autovisie Tests | 28 jan 2015, 01:01
 
 

Jaguar Land Rover SVO

“One-offs? Ze zijn bespreekbaar”

De nieuwe SVO-afdeling van Jaguar Land Rover (JLR) houdt zich in de basis bezig met het ontwikkelen van ultrasportieve, luxueuze, extreme off-roaders en speciale gelimiteerde modellen. Toch staat het bedrijf ook open voor one-offs, verklapt John Edwards, topman Jaguar Land Rover Special Operation, in een interview met Autovisie.

 Lees verder 0 Jaguar | 26 jan 2015, 15:15
 
 

Hoge verwachtingen van cross-over Jaguar

Jaguar gaat ervan uit dat de eerste cross-over van het merk direct zal uitgroeien tot zijn best verkochte model. De fabrikant voelt zich gesterkt door de aanhoudende vraag naar cross-overs en suv's wereldwijd.

 Lees verder 0 Jaguar | 21 jan 2015, 12:31
 
 

Fietsbel voor Jaguar en Land Rover

Jaguar Land Rover ontwikkelt een systeem genaamd Bike Sense om fietsers beter waar te kunnen nemen in het verkeer. Een van de oplossingen is dat het systeem in de auto een fietsbelgeluid afspeelt zodra er een fietser gevaarlijk dichtbij komt.

 Lees verder 1 Jaguar | 20 jan 2015, 17:39
 
 

Jaguar XF R-Sport Limited Edition met pakketvoordeel

Jaguar staat op het punt om de tweede generatie XF te presenteren. Daarvoor heeft de Engelse autobouwer de autoshow in New York in april uitgekozen. Voordat het zover is, levert het prestigieuze merk het bestaande model nog. Om de fabriek draaiende te houden komt het merk nu met een actiemodel met een fors prijsvoordeel.

 Lees verder 0 Jaguar | 20 jan 2015, 08:27
 
 

SVR vervangt label R-S Jaguar

In de toekomst is het label SVR op vrijwel alle sportieve topmodellen van Jaguar en Land Rover te vinden. De komst van het label laat de huidige aanduiding voor topmodellen, genaamd R-S, verdwijnen, meldt John Edwards, topman Jaguar Land Rover Special Operation, in een interview met Autovisie.

 Lees verder 0 Jaguar | 18 jan 2015, 13:04
 
 

INTERVIEW John Edwards, topman Jaguar Land Rover Special Vehicle Operations (SVO)

Jaguar Land Rover krijgt Bespoke-afdeling

Jaguar Land Rover krijgt in de toekomst een eigen Bespoke-label. Momenteel wordt het programma door de nieuwe afdeling Special Vehicle Operations (SVO) opgezet. John Edwards, topman Jaguar Land Rover Special Operation, vertelt in een exclusief interview met Autovisie over de plannen.

 Lees verder 5 Jaguar | 14 jan 2015, 10:37
 
 

Beste jaar ooit voor Land Rover

Jaguar Land Rover ziet afzet voor vijfde maal op rij toenemen

Met een verkoopvolume van 462.678 units over heel 2014 heeft Jaguar Land Rover voor de vijfde maal op rij haar afzet zien toenemen ten opzichte van het jaar ervoor. Afgelopen jaar lag de verkoopgroei op 9%.

 Lees verder 0 Jaguar | 12 jan 2015, 10:35
 
 

Jaguar kondigt crossover voor 2016 aan

Het was een publiek geheim, maar nu is het hoge woord er uit. Jaguar neemt voor de eerste maal in haar 80-jarige historie een crossover in de verkoop. Vanaf 2016 staat het model bij de dealer.

 Lees verder 9 Jaguar | 12 jan 2015, 07:52
 
 

Gestrande autocarrier vol Jaguars en Land Rovers

Het autoschip dat sinds zaterdagavond vastligt voor de kust van het Engelse Southhampton zit vol Jaguars en Land Rovers. Dat heeft een woordvoerder van het concern aan de BBC bevestigd.

 Lees verder 56 Jaguar | 05 jan 2015, 16:38
 
 

Supercars duelleren om Autovisie-titel Beste Stuurmansauto 2014

VIDEO - Autovisie heeft de Porsche 911 GT3 uitgeroepen tot Beste Stuurmansauto van 2014. De Porsche won het tweede deel van de traditionele Autovisie Supertest - waarin de supercars getest zijn. Dit jaar met spectaculaire deelnemers als de McLaren 650S en de Corvette tot Neerlands trots de Donkervoort GTO. De arena waarin het titelgevecht plaatsvond was het TT Circuit Assen.

 Lees verder 24 Autonieuws | 31 dec 2014, 10:00
 
 

Onder de hamer: Engelse racer met Nederlands tintje

Voor 2,4 miljoen euro de eigenaar worden van een stukje Hollands glorie? Het kan, want RM Auctions veilt half maart deze legendarische Jaguar XJR-9. Oftewel, de oude werkplek van Jan Lammers.

 Lees verder 3 Onder de hamer | 21 dec 2014, 12:03
 
 

Jaguar Land Rover, Audi en General Motors trekken zich terug uit Rusland

Het Britse Jaguar Land Rover, het Duitse Audi en het Amerikaanse General Motors met de merken Cadillac, Opel en Chevrolet staken de levering van auto's in Rusland. Reden is de ineenstorting van de Russische roebel. De twee autoconcerns geven aan de import tijdelijk te onderbreken. De huidige voorraadmodellen worden nog wel uitgeleverd.

 Lees verder Autonieuws | 18 dec 2014, 13:26
 
 

Mogelijk ook Jaguar C-X75 in nieuwe James Bond-film

De nieuwe James Bond-film Spectre kan wel eens een walhalla voor de autoliefhebber worden. Naast de al bevestigde Aston Martin DB10 zou ook de spectaculaire Jaguar C-X75 in het script zijn opgenomen.

 Lees verder 4 Jaguar | 15 dec 2014, 16:27
 
 

Jaguar Land Rover ontwikkelt doorzichtige dakstijlen

Jaguar Land Rover (JLR) is gestart met de ontwikkeling van doorzichtige dakstijlen van auto’s. Het systeem moet dode hoeken in auto’s laten verdwijnen.

 Lees verder 8 Jaguar | 15 dec 2014, 10:46