Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Jaguar E-Pace
Jaguar E-Pace
Foto: Jaguar

Jaguar E-Pace kurkentrekkert zich naar een wereldrecord

14 JUL 2017 Remco Slump | Autovisie

De nieuwe Jaguar E-Pace heeft gelijk een record te pakken. Het model draaide in een sprong van 15,3 meter 270 graden rond zijn lengteas en kurkentrekkerde zich daarmee naar een Guinness World Record.

Dat doet Jaguar Land Rover toch goed. De fabrikant weet zich iedere keer weer in de kijker te spelen met een gekke stunt. De Jaguar XF koorddanste boven de Thames, de F-Pace maakte een recordlooping en voor de nieuwe Discovery maakte Land Rover het grootste Lego-bouwsel ter wereld.

Dezelfde stuntcoureur die de F-Pace over de kop reed, maakte in de E-Pace deze krankzinnige ‘barrel roll’. Hij nam een aanloop van 160 meter en maakte een sprong van 15,3 meter, waarin de auto 270 graden om zijn lengteas draaide.

LEES OOK: JAGUAR E-PACE MOET SUCCES UITBOUWEN

Van zowel de metalen schans aan het begin, als de ‘zachte’ landingsplaats aan het einde werd de vorm met de computer berekend. Daarbij kwam ook de precieze aanrijdsnelheid uit de computer rollen. Coureur Terry Grant kreeg tijdens de stunt 5,5 keer de zwaartekracht op zijn lichaam te verduren.

KLIK HIER ALS DE ONDERSTAANDE VIDEO NIET TE ZIEN IS

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.8 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%