Kia - Volumefabrikant

Merk:

Kia

Opgericht:

1944

Land van herkomst:

Zuid-Korea

Onderdeel van:

Hyundai

 Lees verder Kia | 18 okt 2012, 15:51
 
 

Kia verjongt grote limousine

Het leveringsprogramma van Kia in Europa mag dan wat betreft de sedanvarianten bij de Optima stoppen, elders in de wereld gaat de Zuid-Koreaanse autobouwer wel hogerop. Het merk levert nog twee grote sedans, de K7 en K9. De kleinste van dat duo is nu vernieuwd.

 Lees verder 0 Kia | 24 nov 2015, 08:13
 
 

Kia Optima PHEV ook als stationwagon

Kia brengt komend jaar de eerste plug-in hybridversie van de Optima en zal van de Optima tevens voor het eerst een stationwagon uitbrengen. Een combinatie van beide, een stationcar met stekkerhybridetechniek staat eveneens op de agenda.

 Lees verder 0 Kia | 22 nov 2015, 14:04
 
 

Eerste testnotities: Kia Niro zet de aanval in

Dit is Kia’s antwoord op de hierboven getoonde nieuwe Prius: de Niro, een hybride-crossover. Hij komt volgend jaar op de markt.

 Lees verder 1 Kia | 20 nov 2015, 15:15
 
 

Opening Kia-fabriek Mexico geeft Europa Optima Wagon

In recordtempo heeft Kia in Mexico een nieuwe fabriek neergezet. De faciliteit krijgt een productiecapaciteit van 300.000 eenheden, wat gelijk staat aan 10% van de wereldwijde verkoop van het Koreaanse concern. De extra productieplaatsen zorgen er voor dat Kia nu wel een stationwagonvariant van de Optima kunnen brengen.

 Lees verder 3 Kia | 20 nov 2015, 12:11
 
 

Veel sterkere motoren voor Kia Sportage in Amerika

Na zijn wereldpremière op de IAA-autoshow in Frankfurt, afgelopen september, is het voor de Kia Sportage nu de beurt aan zijn Amerikaans showdebuut. Op de autoshow in Los Angeles schittert de SUV voor de eerste maal op de Amerikaanse beursvloer. De auto wijkt af van het exemplaar dat reeds in Zuid-Korea leverbaar is en in Europa wordt verwacht.

 Lees verder 2 Kia | 18 nov 2015, 19:30
 
 

Kia Optima PHEV verdringt Hybrid in Europa

Kia mengt zich in de wereld van de stekkerhybrides door in het tweede kwartaal van 2016 de Optima PHEV op de Europese markt te brengen. Het is voor het eerst dat de Koreanen een plug-in hybrid lanceren. De fabrikant leverde al een hybrideversie (zonder stekkeraansluiting) van de vorige generatie Optima, maar de opvolger daarvan komt niet naar Europa.

 Lees verder 1 Kia | 17 nov 2015, 08:03
 
 

Kia wil in 2030 volledig autonoom rijdende auto lanceren

Kia zegt dat het nog 15 jaar duurt voordat de volledig autonoom rijdende auto van het merk op de markt zal komen. De fabrikant heeft er alle vertrouwen in dat de zelfrijdende auto er uiteindelijk zal komen. Voordat het zover is zal de Koreaanse autobouwer enkele voorzieningen introduceren die de eerste stappen zijn richting auto-pilot rijden.

 Lees verder 0 Kia | 16 nov 2015, 18:03
 
 

Alleen leverbaar met hybridetechniek

Kia's Prius heet Niro

Kia licht een tipje van de sluiter van zijn eerste model die louter met hybridetechniek op de markt komt. Het merk stuurt twee designschetsen de wereld in. De auto gaat Niro heten en komt halverwege 2016 op de Nederlandse markt. Met het model opent Kia de aanval op de Prius van Toyota, maar de Koreanen kiezen voor een ander concept.

 Lees verder 2 Kia | 16 nov 2015, 11:50
 
 

Fonkelnieuwe Kia Cadenza in de maak

Kia onthult binnenkort de nieuwe generatie Cadenza. Op de thuismarkt van Kia kennen ze het model al K7, maar in landen als de Verenigde Staten staat de middelgrote sedan in de prijslijst als Cadenza.

 Lees verder 1 Kia | 13 nov 2015, 08:14
 
 

Autovisie Vlog: Eerste testnotities Kia Optima

Kia zet de aanval in op het D-segment met de kersverse Optima. Uiterlijk verschilt hij niet erg van zijn voorganger, maar de auto kreeg een nieuw platform, een nieuwe automaat met dubbele koppeling en een hele set rijassistenten. Is de Optima in staat een vuist te maken tegen de Passat, Insignia en Mondeo? Olof van Joolen deelt zijn eerste indrukken.

 Lees verder 1 Kia | 04 nov 2015, 18:19
 
 

Kia bouwt vierzits cabriolet met zelfmoorddeuren

Een vierpersoons cabriolet van Kia? Zelfmoorddeuren op een Kia? Je zou bijna denken dat we ons vergissen en over een Rolls-Royce pogen te schrijven. Maar niets is minder waar: Kia onthult op de tuningbeurs SEMA in Las Vegas namelijk een échte Optima cabriolet.

 Lees verder 1 Kia | 02 nov 2015, 14:39
 
 

GT-badge voor 245 pk sterke Kia Optima

Met de Optima heeft Kia in Europa nooit een rol van betekenis gespeeld. Logisch ook, want de focus van het Koreaanse merk lag voor die grote middenklasser op de Amerikaanse markt. Voor de nieuwste editie telt Europa wel degelijk mee, zo blijkt uit de plannen met de productlijn.

 Lees verder Kia | 15 sep 2015, 08:42
 
 

Absoluut geen straf

Eerste test: Kia Cee’d nu ook met driecilindermotor

Kia introduceert in de vernieuwde Cee’d een zuinige driecilinder benzinemotor en in de zoektocht naar de jongere koper is er nu ook de sportieve GT-Line met extra uitrusting.

 Lees verder krantart_auto | 11 sep 2015, 05:30
 
 

Trendvolger

Eerste testnotities: Kia Cee'd

Na drie jaar vond men het bij Kia tijd voor een facelift van de Cee'd.

 Lees verder 0 Autovisie Tests | 02 sep 2015, 11:38
 
 

Kia Sportage: op papier fors ruimer

Kia Motors Europe speelt op de IAA-autoshow in Frankfurt, die van 17 tot en met 27 september wordt gehouden, een thuiswedstrijd. Niet alleen staat het lokale hoofdkantoor op steenworp afstand van het beursgebouw, de Europese test- en ontwikkelingsfaciliteiten staan in de nabijheid van Frankfurt. En laat nu net Kia's IAA-wereldprimeur daar grotendeels zijn ontwikkeld. Kia presenteert op de Duitse autoshow de nieuwe Sportage.

 Lees verder 8 Kia | 02 sep 2015, 08:00
 
 


8.7 °C
W6
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 472.17
+ / - -0.01%