Zoeken
  Zoeken met  
9.6 °C
WNW4
 
files 127
92 km.
euro95
diesel
1,819
1,499
 
 

Onder de hamer: Gewilde Lancia

Noem het woord Zagato en de zeldzame klassieke coupés verschijnen automatisch op het netvlies. Ook deze Lancia Flaminia Sport uit 1959 hoort in dat rijtje van beeldschone klassiekers thuis.

 Lees verder 7 Onder de hamer | 09 mrt  08:21
 
 

Overbodig conceptmodel: Lancia Elle Concept

Als je als automerk geen nieuws hebt, wijk je al snel uit naar het creëren van speciale versies op basis van bestaande modellen. Kijk naar Lancia, die voor de zoveelste keer een Ypsilon-uitvoering presenteert: de Elle Concept. Hij debuteert op de autoshow van Genève.

 Lees verder 0 Lancia | 03 mrt  09:00
 
 

Productie huidige model al gestaakt

Geen vervolg aan Lancia Flavia

Niemand zal er waarschijnlijk van wakker liggen, maar voor de handvol liefhebbers van de Lancia Flavia is er slecht nieuws. Het blijft bij een eenmalige exercitie.

 Lees verder 0 Lancia | 13 jan  09:51
 
 

"Stop Lancia zijn geruchten"

Autodealers van het merk Lancia lijken niets af te weten van een eventuele stop, blijkt uit telefonische rondgang. "Marchionne is verkeerd vertaald", vertelt een verkoper van het merk

 Lees verder 0 Lancia | 11 jan  06:15
 
 

Merk zou stoppen in Europa, behalve Italië

Fiat ontkent einde Lancia

Fiat zou van plan zijn te stoppen met het merk Lancia in de landen buiten Italië. Dat heeft CEO Sergio Marchionne gezegd volgens de Italiaanse krant La Repubblica. De woordvoerder van Fiat Nederland spreekt dit echter tegen en beweert dat de betreffende journalist foutieve conclusies heeft getrokken.

 Lees verder 0 Lancia | 10 jan  16:16
 
 

Fiat knijpt motoren voor 14 procent bijtelling

De Fiat Groep heeft voor volgend jaar verschillende modellen in de 14 procent bijtellingscategorie weten te krijgen, maar daarvoor moet de klant wel vermogen inleveren.

 Lees verder 3 Fiat | 18 dec  13:41
 
 

Mogelijk HF-badge voor gepeperde Lancia Ypsilon

Lancia zou volgens doorgaans goed geïnformeerde bronnen het sportieve HF-label nieuw leven willen inblazen. De badge zou als eerste op de Ypsilon terugkeren.

 Lees verder 0 Lancia | 13 dec  17:19
 
 

Duik in ons testarchief: Lancia HPE 2000 IE

Lancia HPE’s zijn relatief zeldzaam. Maar onlangs kwamen we er toch eentje tegen. Niet in Nederland overigens, maar in Denemarken. De Lancia deed ons denken aan het jaar 1982 waarin we met de auto reden.

 
 

Fiat lijft VM Motori in

Fiat wordt volledig eigenaar van dieselfabrikant VM Motori. De Italiaanse automaker had al vijftig procent van de aandelen, maar neemt nu de andere vijftig procent over van General Motors.

 Lees verder 1 Fiat | 23 sep  12:05
 
 

Lancia Voyager nu ook als S-versie

Al in november 2012 presenteerde Chrysler de S-uitvoering van de Amerikaanse Town and Country. Bijna een jaar later krijgt ook zijn Europese broertje, de Lancia Voyager, een S-uitvoering.

 Lees verder 0 Lancia | 02 sep  14:39
 
 

Lancia de mooiste op Goodwood

Het moois was niet alleen óp, maar ook náást de baan te vinden tijdens het Goodwood Festival of Speed. Zeldzame en mooie auto's stonden te pronken op het Cartier Style et Luxe Concours d’Elegance en na een weekend glimmen werd er een winnaar aangewezen.

 Lees verder 0 Lancia | 16 jul  11:41
 
 

'Gepeperde Lancia Ypsilon niet uitgesloten'

Een extra hete Ypsilon wordt overwogen door Lancia. Dat verklapt een medewerker van de fabrikant.

 Lees verder 0 Lancia | 25 jun  18:06
 
 

Lancia Ypsilon Elefantino en S MomoDesign

Keert het olifantje terug? Die kop stond in februari 2011 boven een verhaal over een mogelijke terugkeer van de Lancia Ypsilon Elefantino. Vandaag kondigt Lancia aan de een nieuw vervolg te geven aan het beroemde olifantje op zijn kleinste model.

 Lees verder Lancia | 20 jun  12:56
 
 

Recordpoging Lancia Fulvia

De Lancia Fulvia bestaat dit jaar 50 jaar. Om die reden wil Lancia Club Nederland een recordpoging doen om zoveel mogelijk Fulvia's op Circuit Park Zandvoort bij elkaar te brengen.

 Lees verder 0 Oldtimer | 14 jun  11:30
 
 

Lancia Delta MomoDesign eindelijk leverbaar

Lancia gaat van start met de levering van de Delta S by MomoDesign. De speciale editie werd al afgelopen februari aangekondigd.

 Lees verder 0 Lancia | 04 jun  11:58