Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Range Rover IV
Range Rover IV
Foto: Land Rover

Mogelijk autofabriek Jaguar Land Rover in Saoedi-Arabië

11 DEC 2012 Bart Oostvogels

Jaguar Land Rover voert in samenwerking met de autoriteiten in Saoedi-Arabië een haalbaarheidsstudie uit voor het eventueel openen van een nieuwe autofabriek. Dat laat moederbedrijf Tata Motors weten.

Aluminium

Een van de grootste aluminiumsmelterijen van de wereld wordt momenteel gebouwd in Saoedi-Arabië. In 2014 wordt die actief. Voor Jaguar Land Rover is dat interessant, want als het een fabriek in het land opent, kan de autofabrikant gebruik maken van goedkoper geproduceerd aluminium. Dat Land Rover de omringende landen van Saoedi-Arabië met een nieuwe fabriek makkelijker kan bedienen is een bijkomend voordeel.

2017

In de nieuwe fabriek, als die er komt, kunnen per jaar 50.000 Land Rovers worden gebouwd. "Dit is een spannend project want Land Rover kan een samenwerkingsverband starten in een deel van de wereld waar verwacht wordt dat de verkoop van luxewagens zal toenemen", aldus CEO Ralph Speth. Als het plan wordt doorgezet, heeft dat geen nadelige gevolgen voor de productie in Engeland. Als er groen licht wordt gegeven, moet de productiefaciliteit in 2017 operatief zijn. De kosten? 1,2 miljard dollar.

-1.0 °C
O2
Beurs AEX
AEX 449.6
+ / - -0.88%