Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Milner Offroad Racing LRM-1 Off Road Race Car Milner Offroad Racing LRM-1 Off Road Race Car Foto: Milner Offroad Racing
ma 06 jan 2014, 10:32 0 reacties

Mysterie radicale Range Rover Evoque opgelost

door Bart Oostvogels

Begin dit jaar doken er tekeningen op bij een Chinees patentenbureau van een radicaal vormgegeven Range Rover Evoque. Het model riep de nodige vragen op. Het was vooral de vraag of het model een voorbode zou geven van een conceptmodel van Land Rover. Navraag van Autovisie lost het mysterie van deze Evoque op.

Milner Offroad Racing LRM-1 Off Road Race Car Milner Offroad Racing LRM-1 Off Road Race Car Foto: Milner Offroad Racing
Foto: autosohu

V8-motor

“Deze foto’s zijn gerelateerd aan een model dat gebouwd wordt door Milner Offroad Racing Ltd”, zegt Land Rover in een reactie. Het gaat hier om de LRM-1 Off Road Race Car, zoals Milner hem noemt. “Milner heeft de intentie om dit model aan te bieden voor de British Cross Country Championships of gelijkwaardige motorsportevenementen in de wereld. Hij wordt aangedreven door een 550 pk en 680 Nm sterke Land Rover V8-motor met supercharger, maar het spaceframe, chassis en ophanging zijn allemaal van Milner. De auto heeft daarom niets met Jaguar Land Rover (JLR) te maken”, aldus Land Rover in gesprek met Autovisie.

De LRM-1 Off Road Race Car staat hoger op zijn poten, beschikt over grote luchtinlaten in de motorkap en over een forse luchthapper op het dak.


Schrijf een reactie
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
8.9 °C
Z4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 413.94
+ / - -0.96%