Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
McLaren P1
McLaren P1
Foto: Autovisie

Productie McLaren P1 van start

03 OKT 2013

EXCLUSIEF - McLaren is stilzwijgend van start gegaan met de bouw van de eerste exemplaren van de P1-hypercar. Dat bevestigt de woordvoerder van de fabrikant aan Autovisie tijdens de officiele opening van de Nederlandse dealers. Foto's van de productie worden niet vrijgegeven met het oog op de privacy van de klant, aldus de sportwagenfabrikant.

McLaren P1
McLaren P1
Foto: Autovisie

Hele wereld

De eerste auto's gaan direct de wereld over. Wat de precieze eindbestemmingen van de eerste P1's worden, kan de woordvoerder niet aangeven. "Onze klanten hebben huizen over de hele wereld. Zij bepalen uiteindelijk waar de P1 komt te staan", aldus de woordvoerder.

1 miljoen ex.

McLaren vraagt voor de P1 een miljoen euro exclusief belastingen. Desalniettemin heeft McLaren geen probleem om kopers voor de supercar te vinden. McLaren bouwt slechts 375 stuks, waarvoor al geruime tijd geleden een veelvoud aan kopers zich heeft gemeld. Echter, nog niet alle exemplaren van de 350 km/h snelle topsporter zijn aan klanten toegewezen. Uit Nederland ligt voorlopig 'e'en order op de burelen te Woking, onder de rook van Londen. Mogelijk volgen met de toewijzing van een Nederlandse McLaren-vertegenwoordiger meerdere orders. Tijdens de opening van McLaren Utrecht binnen Louwman Exclusive aan de A2 presenteerde de autobouwer de hypercar voor de eerste maal op Nederlands grondgebied. De sportwagen maakt, tezamen met een vloot MP4-12C's momenteel een toer door Europa.

Maand

Een P1 kost McLaren een maand om te bouwen. Als de productie op volle toeren draait wil McLaren iedere dag één P1 afleveren.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.8 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.07
+ / - -0.89%