Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
 Frank Stephenson
McLaren Frank Stephenson
Foto: Matty Wijnbergen

Gewaagde quotes McLaren-ontwerper

11 NOV 2013 Andrew Mason

utrecht - McLaren-designdirecteur Frank Stephenson is een van kleurrijkste ontwerpers uit de auto-industrie. Autovisie sprak met de flamoyante designer.

McLaren Frank Stephenson
McLaren Frank Stephenson
Foto: Matty Wijnbergen

In het nieuws van Autovisie Magazine 23 lees je een interview met Frank Stephenson, maar een paar oprechte Stephenson-citaten willen we je niet onthouden.

Is kennis van engineering belangrijk als designer? “Niet als je bij een doorsnee automerk als Kia ofzo werkt, maar wel als je een hypercar ontwerpt.”  

“Je moet jezelf altijd pushen om dingen nog beter te doen, want er staat altijd iemand in je nek te hijgen die je op wil volgen. Ik voel me niet bedreigd, ik heb genoeg zelfvertrouwen. Als je aan de top zit, ben je daar immers niet voor niets gekomen.”

“Ik was nooit zo goed in luisteren naar andere mensen.”

“Een auto is niet zomaar een vorm, je moet zo veel verschillende onderdelen ontwerpen. Het is productdesign op alle vlakken.”

“Als ontwerpers zeggen dat regelgeving hen verhindert mooie auto’s te maken, dan liegen ze. Prachtige ontwerpen zijn nog steeds mogelijk. Het wordt alleen een grotere uitdaging.”

Stephenson heeft een hekel aan grote ontwerpafdelingen. “Grote groepen zijn als een grote olietankers; het kost heel veel tijd om de koers te wijzigen. Te veel mensen met verschillende ideeën die je moet overtuigen en ontwerpen die te ver worden afgezwakt. Daar zijn Audi’s nu het slachtoffer van.”

“Ik zie een auto als de VW Golf voor 30 à 40.000 euro, maar dan van McLaren met een koolstofvezel monocoque, wel gebeuren in de toekomst.”

Autovisie Magazine 23 ligt nu in de winkel.

Schrijf een reactie
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.
21.2 °C
NO3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 450.56
+ / - -0.27%