Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
McLaren 720S
McLaren 720S
Foto: McLaren

Mclaren Super Series krijgt ‘rokende hooligan’-modus

03 FEB 2017 Remco Slump | Autovisie

De nieuwe McLaren Super Series – naar verluidt 720S geheten – krijgt een driftmodus à la Ford Focus RS en Mercedes-AMG E 63. We zijn benieuwd hoeveel eigenaren daarmee de mist… euhm… de greppel in zullen gaan.

De opvolger van de 650S is niet alleen licht (zijn chassis is 18 kg lichter dan dat van de 650S) en krachtig (hij haalt waarschijnlijk 720 pk uit zijn twinturbo V8), maar heeft ook iets dat Variable Drift Control heet. Volgens McLaren kan de bestuurder daarmee bepalen hoe streng het Electronic Stability Control ingrijpt, simpelweg door met een vinger over een schuifje op het infotainmentscherm te swipen.

LEES OOK: ZO HAALDE DE MCLAREN F1 ZIJN SNELHEIDSRECORD

Variable Drift Control is er voor bestuurders die “de dynamische kwaliteiten van de volgende generatie Super Series volledig willen ontdekken”, zo schrijft McLaren eufemistisch in zijn persbericht. De bijgesloten foto vertelt gelukkig het hele verhaal. Variable Drift Control is er voor bestuurders die de rokende hooligan uit willen hangen. Op een circuit dan. Niet op de openbare weg natuurlijk.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.3 °C
Z4
Beurs AEX
AEX 529.49
+ / - +0.16%