Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Mercedes-Benz E63 AMG
Mercedes-Benz E63 AMG
Foto: Mercedes-Benz

Eerste glimp vernieuwde Mercedes-Benz E63 AMG

08 JAN 2013 Bart Oostvogels

Mercedes-Benz geeft een voorbode van het Detroit-programma. Het merk presenteert er niet alleen de vernieuwde E-Klasse Limousine, Estate, Cabrio en Coupé, maar ook de opgefriste E63 AMG. Van dat laatste model duikt nu een eerste foto op.

Mercedes-Benz E63 AMG
Mercedes-Benz E63 AMG
Foto: Mercedes-Benz

De vernieuwde E63 AMG kenmerkt zich door agressiever bumperwerk met forsere luchtinlaten. Groot verschil ten opzichte van de huidige E63 AMG is de grille die nu nog maar uit een balk bestaat. Ook nieuw is de mogelijkheid om de E63 AMG te bestellen met 4Matic-vierwielaandrijving.

Op het zijscherm staat duidelijk 'V8 biturbo' wat betekent dat er onder de motorkap als vanouds een 5,5 liter biturbo V8-motor ligt. In de huidige E63 AMG levert de achtpitter 525 pk en 700 Nm. Met het optionele AMG Performance Package stijgt dat vermogen naar 557 pk en 800 Nm. Of de technici de motor van de vernieuwde E63 AMG hebben aangepast is niet bekend. Meer informatie over het model geeft Mercedes-Benz binnenkort vrij.

Het laatste nieuws en de nieuwste video's nu ook 24/7 te volgen via de Autovisie nieuws-app voor iPad. Download 'm nu in de App Store.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
13.3 °C
Z3
Beurs AEX
+ / - %